.cikgu tadika chacha yang terlampau

Salam.

Ok sumpah kite hangin gila pork dekat cikgu tadika chacha yang super bengap, bangang dan sebagainya. Nak tau sebab apa kite bengang? Jom baca entry neh sampai habes. Entri ni banyak emo. Kompem! Huhuhu..

Kan semalam kite cakap hari ni ada Majlis Penyampaian Hadiah untuk Chacha kan? Ok fine. Majlis tuh di-cancel kan tanpa apa-apa notis. Fakyu! Gggrr!

Beberapa hari lepas, Chacha balik rumah dari tadika, dia bawak 2 helai surat. Satu pasal Majlis Konvokesyen dan satu lagik Majlis Penyampaian Hadiah.

Memula kiteorang macam konfius, kena pergi dedua ke? Kenapa ada 2 surat yang berlainan. So, kite suruh lah Mama call cikgu tadika dia dan cikgu Chacha cakap, Chacha tak terlibat untuk Majlis Konvokesyen sebab Chacha baru 5 tahun. Majlis konvo tu untuk budak 6 tahun. Tapi untuk majlis hari Jumaat (hari ni), semua terlibat termasuk Chacha.

Dua ayat last dalam surat neh terpotong. Bagi kanak kanak 5 tahun tidak terlibat, mereka akan bercuti pada hari tersebut. Ayat BM kau pun tunggang langgar. !@#$%^&*!

So, untuk program semalam, Chacha memang tak terlibat. So, dia ikut lah kite & Mama & Abah pergi hospital sebab Mama kan ada medical check up. Tapi masa on the way nak pergi Hospital tuh, lalu depan tempat konvokesyen tuh. Ada banyak kereta. Lepas tuh Chacha cakap...

Chacha : Angah, banyaknya kereta. Tengok ni..
Angah : Hari ni Chacha tak payah pergi. Esok baru Majlis Chacha.

Tapi mata dia asek tengok je kearah tempat tuh.. 
(T_______T)

Dan ini surat kedua.
Nampak tak Hari, Tarikh dan Waktu tuh?

Dah lah AKHIR jadi AHIR. Kanak-kanak jadi ikanak-kanak. Len kali surat rasmi macamni, semak lah bebetul, bukan bebudak tadika yang baca. Tapi MAK BAPAK/PENJAGA yang baca! Kau ingat makbapak penjaga segala neh tak pergi sekolah ker???! #$@#$%^&*

Pepagi lagi kite dah bangun, siap siap sebab kena gerak awal. Abah ada mesyuarat. Even majlis tuh start pukul 8.30 pagi tapi kiteorang sampai tempat tuh dalam pukul 7.30 pagi. Tempat tu lengang, tak de sebijik kereta pun. Cuma ada moto satu. Maybe tuh moto pengawal. Abah dah bising ah time tu sebab dia dah lambat nak pergi meeting. Dalam hati kite cakap, Maybe sebab datang awal, tu sebab takde orang sampai lagik.

Takde satu makhluk pun kat situ. Sunyi sepi. Pastu Abah tekan hon, kuar soang mamat Indon. Maybe orang yang kerja construction kat tempat tuh. Then dia cakap, Majlis semua dah habes semalam. Buat sekali arung. Pastu kite cakap dengan Abah, Semalam konvo, hari ni penyampaian hadiah. Dapat 2 surat la. Mesti Indon neh tak tau.. Pastu Abah suruh kite stay situ. MESTILAH KITE TAK NAK! Gile ke nak stay dengan mamat Indon tuh. Eiiiii........... !@#$%^&*

Pastu kite suruh Abah hantar kite dengan Chacha balik rumah semula. Masa dalam kereta, mesti lah Abah membebel-bebel. Abah call Mama, suruh Mama call cikgu tuh. Tapi Mama cakap, cikgu tuh tak angkat telefon. Fak! Mesti lah kau tengah tidur senang lenang dekat rumah kan? BANGANG!

Masa dalam kereta tuh, Chacha dah diam jer. Kesian dia. Dah lah semalam macam tak berapa jadik nak pergi penyampaian hadiah dia. Tetiba hari ni memang tak de majlis tuh. Lepas tuh Mama call cikgu dari tadika lain tapi dia kawan Mama. Cikgu tuh cakap, Majlis Penyampaian Hadiah yang hari Jumaat tuh dia buat sekali arung masa Hari Khamis. Dem.

Terus kite cakap dengan Chacha, Chacha, apesal cikgu Chacha tuh bodoh sangat eh? Bodoh gile. Bodoh bodoh bodoh! Chacha diam jer time tuh. Biasa nya kalau kite cakap bodoh, Chacha akan marah. Nanti dia cakap, Angah, tak baek lah cakap bodoh. Zzzzz. (-.-") Dan bila Chacha tak marah, so memang kompem lah cikgu dia neh bodoh. Kau lebih layak masuk tadika tuh sebagai anak murid, bukan cikgu!

So, kesimpulannya, Cikgu Tadika Chacha memang bangang. Len kali, kalau ada perubahan apape, bagitau lah awal awal. Ni tak. Kau tak tengok muka adik aku camne tadi. Kecewa, sedih. Semua ada. Kau ingat budak kecik tatau apape ke? Memang puas lah aku maki kau hari ni. 

Cikgu Yang Terlampau.

1 word, FAKYU!