.awak sapu rumah ketua kampung sekali ker? :-P

Salam.

Busy betei hari neh. Macam macam kena buat since kite cuma the only one pompuan yang rajin. Keh keh keh. Ok tipu. Sebab Mama kite kan still tak boleh jalan, kaki simen sebab tulang dia patah pastu akak kite pulak tak sampai sampai lagik dari Penang. (-.-") So, kena ikut jer lah segala arahan Mem Besar. Angah tolong ini. Angah tolong itu. Pastu kite jawap, Mama, cepat lah baek. Angah penat. Makin kurus camneh. Hukhuk.

Nak gayut fon dengan yang tersayang pun tak sempat. Huhu. Last gayut fon tadik time petang.. Bila kite call die beribu ribu kali, tapi tak angkat. Maybe tengah busy buat preparation nak raye. Pastu bila dia kol kite balik, kite pulak tak angkat. Kite pulak yang busy. Hihihi. Last last dapat jugak cakap dengan dia kat fon. Tapi die tgh mengah mengah sebab tengah sapu sampah kat rumah.. So cakap dalam 5 saat lepas tuh letak fon. 

Ada lah majuk sikit sikit sebab dia tak jadik datang rumah kite petang tadik. Mama dah siap masak macam macam dah. Biasa ah, bakal menantu kesayangan. Ehem ehem. Semalam dia sakap, kalau sempat, dia nak datang, hantar lemang. Tapi since dia busy banyak benda nak buat, so tak pe lah. :-) Lagipun dia sakap, KALAU SEMPAT. (^__^)

Tetiba maghrib tadik dia meset kite... Yeayyy!! *eksaited betei* (-.-")

Dia : Sayang...Selamat Hari Raya.. :-* Adeh, sakit pinggang..
Kite : Selamat Hari Raya jugak Sayang..! :-* Kenapa sakit pinggang? Sapu sampah rumah ketua kampung ker? 
Dia : 3 rumah Abang sapu.. (Rumah Atuk, Rumah Bujang, Rumah Bakal Abah Mertua - Rumah doang sebelah sebelah jer) Dari belakang sampai ke depan. Dah bersih, hah puas hati. Kenapa? Rumah ketua kampung Sayang tak sapu lagi ke?
Kite : Haha. Tatau. Tak check pun. Kesian awak penat. Rehat lah.

Meset punya meset, last last dia sakap dia jadik datang rumah kite malam neh sebab nak hantar lemang. Hoyeahhh!! Malam raya boipren datang rumah. Untung laaa.. :-P Happy sangat sebab raya tahun ni dia ada disisi. Both Raya Aidilfitri dan Aidiladha. Hukhuk. 

Selamat Hari Raya Aidiladha!
Maaf Zahir dan Batin.