.kadang kadang kan, kite rindu abang ipan yang dulu...

Salam.

Semalam kan, kiteorang borak borak lagik pasal kisah silam. Pasal memula kiteorang start rapat semula dan bercinta. Keh keh keh. Alaa..malu lah nak cerita.. Ngaaaaa... :-D Kite sakap dengan pakwe kite, kadang kadang, kite rindu Abang Ipan yang dulu... Meh klik SINI dan baca pasal Abang Ipan yang dulu....

Kite : Yang, kadang kadang kite rindu Abang Ipan yang dulu..
Dia : Kenapa pulak?
Kite : Dulu kan, Abang Ipan selalu kasik nasihat dekat kite... "Adik kena minum air putih.. Jangan sedih sedih.. Kena tenang macam Abang Ipan..."  Hehehe. Kelakar... *gelak*
Dia : Abang Ipan yang di buang dulu. Kesian Abang ni. Asek di buang buang jer.
Kite : Mana ada kite buang ! Kan kite terima Sayang...
Dia : Ye lettew.
Kite : Ye lah ! Emm..dulu kan, masa Sayang atas kapal, Sayang selalu sangat sms kite.. Selalu call kite.. Tapi antara sms dengan call, sayang suka call.. Tapi kite tak suka, kite suka sms sebab boleh baca semula...
Dia : Hehe. Memang lah... Hehe.
Kite : Pantang ada line atas kapal, mesti Sayang akan call kite kan kan? Abang Ipan mesti nak dengar suara kite walaupun kejap. Sanggup duduk dekat deck kapal, berembun, nak cakap dengan kite, sms dengan kite.
Dia : Hehehe. Haah..
Kite : Tapi tu dulu.. Hmmm....sekarang, mesti dah menyampah dengar suara kite hari hari.. Kan kan?
Dia : Mana ada Sayang....
Kite : Eleh..

Errr ektuali kiteorang kan dapat contact semula dekat pesbuk lepas kite buang dia dulu. Alaa...buang bukan sengaja la! Irfan tuh suka tau nak ungkit ungkit kite buang dia... Wuuuu~~ Pakwe kite masa tuh yang suruh kite buang, kite buang je lahhh..... Huwaaaaaa.... (T__T)

Kalau sekarang kite buang dia, 
mau makan penyepak kite neh.
Keh keh keh.

Kiteorang selalu contact dekat pesbuk. Tapi memandangkan dia susah nak online, kadang kadang berukband buat hal, so dia kasik no henpon dia pada kite. Eleh, nak ngorat kite lettew. Kite tauuuuuuuu... Ngaaaa.... :-P 

Kite tak ingat apa yang kite sms dekat dia.. Tapi 2 hari lepas kite sms tuh, baru delivered. Ye lah, bila kapal belayar, line semua henpon mana dapat ! Tapi masa dia reply sms tuh, hati memang berbunga riang laaa.... My crush 3 years ago reply sms wooo! Sukenyeeeeeeeeee !



Ni first sms yang Abang Ipan bagi pada kite. 
1 Disember 2010.

Banyak port yang dia singgah. Masa dia dekat Indonesia, berapa juta ntah dia habeskan untuk topup henpon dia semata mata nak contact kite. Wuuuu... *terharu*

Start dari tarikh first sms tuh, terus lah kiteorang rapat sampai sekarang. (^___^) Tak sangka sangat boleh pergi sejauh neh. Sebab dulu, Abang Ipan selalu dok nasihat nasihat kite dalam percintaan kite yang tak berjaya sebelum neh. Jangan sedih.. Bla bla bla.. Macam-macam nasihat lah.. Huhu. Tapi last last, kiteorang bercinta pulak. Keh keh keh.

Kite : Kite rindu lah Abang Ipan yang dulu...
Dia : Pergi lah suruh dia naek kapal. Mesti dia akan jadik macam dulu.
Kite : Dah suruh banyak kali, tapi dia tanak.
Dia : Eh, ye ke? Hehehe.
Kite : Ye lah!
Dia : Abes, Sayang tak suka ker Abang Ipan yang sekarang ni?
Kite : Eh, mesti lah kite suka. Sebab Abang Ipan yang sekarang ni dah jadik boipren kite. Yang dulu takk... *senyum*

Kadang kadang, kite terfikir, kenapa lah kite tak bercinta dengan dia dari dulu? Kenapa mesti kite buang dia dulu? Kalau tak, mesti kiteorang dah pergi lebih jauh.. Kan? Kite tanya dia... Then dia jawap....

Kan Allah SWT yang tentukan. Syukur Abang dapat jugak bercinta dengan Sayang. Mudah mudahan, kekal dunia akhirat.....

AMINNNNN....
(^______^)