.wiken yang membahagiakan, cewah! :-P

Salam.


Heeee...rindu kite tak? Rindu tak? Rindu tak? Ngaaaaaaa.. Pedulik hape korang rindu ke tak. Janji kite rindu korang sume. Hukhuk. Rindu belog neh jugak sebab lama tak hapdet. 3 hari pun lama rasanyaaa.. Hihihi. Biasa ah, busy. Hihihi.

Nak tau takkkk.... Wiken hari tu kan kan, kite pergi rumah bakal mertua kite. (>________<) Suka tapi malu tapi seronok tapi segan tapi best tapi rasa macam nak demam. Betul. Tak tipu. Kite terus rasa macam nak pengsan. Irfan siap gelak gelakkan kite sebab kite macam nak demam. Siap tak lalu nak makan padahal selalu makan banyak jer. (-.-")

Tapi seronok sangat sebab ni first time dalam sepanjang hidup kite, kite pergi rumah bakal mertua dan jadik rapat. Rasa macam seronok sangat. Ish, susah lah nak describe. Kikikikiki. Pastu family dia baek sangat sangat sangat. Malu. Hikhik.

Masa hari Sabtu, boleh pulak Irfan tinggalkan kite dekat rumah dia lepastuh die pergi mancing dengan pakcik dia. Dah tuh, kite nak buat apa dekat rumah. Nak tolong tolong dekat dapur, macik dia sakap, Eh tak per.. Tak payah basuh. Biar Acik basuh. Siap nak berebut rebut nak basuh pinggan. (-.-") 

Last last, kite maen hantu hantu dengan adik adik dia. Irfan ada 5 orang adik perempuan. Umur dari 11 hingga 3 tahun. Walaupun adik badik tiri, tapi bebudak tu sangat rapat dengan Irfan. Biasa ah, Irfan kan suka bebudak. Sama ah macam kite. Keh keh. (Nak jugak sama.) -.-"

Korang pernah tak main hantu hantu? Alaaa amek straw, lepas tuh potong serong serong, lepas tu kan, potong tengah tengah straw tuh pastu letak straw yang da siap potong dekat jari. Nanti macam kuku kite tuh jadik panjang dan tajam. Letak dekat semua jari. Lepas tuh buat gaya macam hantu nak cekik orang sambil sakap.. "Hantuuuuu....Hantuuuu...." (-.-")

Ni antara 2 orang adik Irfan.
Ima & Kamilah.
(^______^)

Dengan doang neh lah kite maen hantu hantu.
(-.-")

Ada lagik 3 orang join maen sekali, tapi takde dalam gambar.
Tak transfer lagik gambar dari henpon Irfan.

Lepas maen hantu hantu, kiteorang maen teka teki. Bebudak kecit neh kan, banyak sangat teka teki. Tapi teka teki doang senang jer. Tapi masalahnya, kite satu teka teki pun tak dapat jawap. Ashane nak jadik kakak ipar yang hebat neh. Huwaaaaaaaaaaa.. (T________T) Lepas dah penat maen teka teki, dok lepak tengok cerita Hantu Bonceng pulak. Kite tak pernah tengok lagik. Baru nak tengok. Hihi. Ketinggalan zaman betul. Huhuhuk. 

Pastu sebelum balik rumah sewa, temankan Ucu dengan Acik (Aunty aunty Irfan yang rawk) sopping barang dapur dekat Masjid Tanah. Eh lupa nak sakap, rumah bakal abah mertua kite tuh dekat area Alor Gajah. Masa sebelum balik rumah sewa tuh, lunch dulu. Pastu bakal abah mertua kite sakap, 

Abah Mertua : Nextweek balik kampung tak?
Kite : Kite balik. Kan dah cuti raya.
Abah Mertua : Ha'ah. Nanti kirim salam mak ayah yer. Nanti bebila Intan free, datang lah lagik, tidur sini.. Kalau Irfan tak dapat amek, naek la bas. Sampai Alor Gajah, Abah atau Maklang amek. 
Kite : Hee ok. InsyaAllah...

(-.-") Wuuu~~ 
Sogan... (T__T)

Masa on the way balik rumah sewa, Irfan siap gelak gelakkan kite agik sebab kite pening, nak demam segala. Siap dia pergi 7e belikan kite panadol. (-.-") Kite mana biasa sangat pergi rumah orang. Lagi lagi rumah bakal mertua. Phewww~~ *lap peluh* 

Tapi apa-apa pun, terima kasih atas layanan yang sangat baek dari family Irfan time kite datang hari tuh daripada Abah, Maklang, Ucu, Acik, Tatam, Pakdak, Uwan, Atok dan adik adik. This is the sweetest love I ever tasted. :') Makin bertambah tambah tambah sayang dekat Irfan. ❤ Hihi. Doakan yang terbaekkkkkkkkkk! Aminnn~~

Nanti kite hapdet pasal hari Ahad pulak ek.
Tungguuuuu~~
(^__^)

.congratulation intan & the gang~

Salam.

Hoyeah! Hoyeah! Settle jugak presentation untuk subjek Training and Development. Prepare bagai nak rak. Cuak jangan sakap ah. Akhirnyaaaaa berjaya dengan cemerlang gemilang dan terbilang. Hoyeahh! 

Malas nak ceta panjang. Yang penting kiteorang dapat fullmark untuk presentation tadik. 5/5 markah! Tahniah untuk kami satu kumpulan. Oh ye, kami group lucky number 1. Huhu. Cabut undi, kena jadik presenter yang pertama. (>___<)

Dengan lecturer kesayangan, Miss Mimi.

Happy lepas settled present 

Ok bai.
Boleh tidur dengan senyuman.
(^____________^)

Semoga hari esok lebih baek dari hari ini dan semalam.
Nanyte ~~

.al kisah mami beng dan uncle beng (-.-")

Salam.

Hai koranggg... Macam lama dah tak tulis entry kan kan? Sebelum tuh, pada yang tak suka baca belog gedik kite neh, klik (x) dekat atas tuh tak pun unfollow terus. Mekasih. (^__^)

Ok, mari kite sambung cerita. Beberapa hari lepas, kakak kesayangan a.k.a Kak Tash kite dah selamat melahirkan seorang baby yang super comel bernama Ahmad Izdihar Syakir Ahmad Syazwan. Sumpah comel okeyh anak dia. 

Kan dah kate comel..
Rasa nak kasik penumbuk jer. 
Keh keh keh.

Tak sangka last jumpa Kak Tash time dekat PD aritu tetiba dapat berita beberapa hari lepas tuh dia dah bersalin. Rujuk entry ini. Happy sangat sebab kali neh Kak Tash dapat jugak baby yang comel macam Intan hihihi sebab Kak Tash dah beberapa kali mengalami keguguran. 

Tahniah lagik sekali pada Kak Tash. Dan dengan lahirnya baby Syakir neh, maka bertukar lah title Super K kepada Uncle Beng. Beng sebab Kambeng. (-.-") Kan janggut dia macam janggut kambeng. Eh silap, kambeng yang tiru janggut dia. (-.-") Keji betul siapa yang kasik nama camtuh. Kah kah kah.

Pastu kite memula dapat title Mummy Intan tapi bertukar jadik Mami Beng. Sebab apa? Sebab kite gemBENG dan cemBENG yang merujuk kepada kuat nanges. Nih lagik keji. Huk huk. Tak kisah lah apape title pun yang penting kami berdua sayang sangat dekat Syakir a.k.a Atan. Kah kah.

Mahap Kak Tash sebab panggil Syakir dengan nama Atan. Ifan yang ajar kite! Ngaaaaaaaa... Kalau nak marah, sila marah dia soang! :-P

Alaaa malas nak rotate gambar neh.
Hihihihi.

Atan, tunggu Mami dengan Uncle datang sana yer.
Hadiah dah beliiiii....

Tak sabar nak kiss Atan.
Muah Muah Muah!!
(^___^)

.bila dia rindu kite hukhuk

Salam.

Video yang buat kite tak tidur malam.

Tengok, dengar lepas tuh nanges.
(T__________T)

SUMPAH RINDU.

Semalam kite video call dengan dia. Terubat sikit rindu. Ok tipu. Mana ade terubat! Makin rindu ada lah!. (T__T) Rindu sampai rasa nak nanges. Baru tak jumpa berapa hari, rasa macam dah lapanblas puluh lima juta tahun tak jumpa. Muke dia pun dah lain. Ada misai! Hihihi. Comel. (^__^)

Terima kasih untuk teknologi video call. Walaupun jauh, dapat jugak tengok muka kesayangan. Jauh ke? Jauh lah jugak Melaka - JB tuh kan kan? Wuu~ Tengok henpon time video call tuh lama lama, bila dia senyum, melting~~~

Bile dia nyanyi sambil maen gitar, kite rasa macam seronok sangat. Cepat cepat kite amek henpon lagik satu dan record dia nyanyi. Even tak jelas sangat sebab bising dengan bunyik kipas segala, tapi at least boleh simpan dan tengok semula video tuh. Untung laaa ade boipren pandai maen gitar. Hihihi. Lagu jiwang jadik rock. Ohh kite sangat suka dengar dia nyanyi. 

Kadang kadang, kite rasa macam nak nanges pun ade. Nanges sebab sangat gembira. Macam berbaloi tangisan yang kite bazirkan dulu oleh sebab tettttt yang lama. Nah, sekarang kan dah dapat yang lebih better dan membahagiakan. Tapi still lagik rasa nak nanges. Tak paham dengan diri sendirik. Sedih nanges. Hepi pun nanges. Zzzzz. (-.-")

Gambar ni kite curik dari FB Kak Tash.
Selamber jer dia dating dekat pakwe kite !!!

Hmm..kite mesti akan rasa sayu bila dia sakap dia rindu kite. Sebab dia jarang cakap rindu. Biasanya, kite yang sakap kite rindu dia. Hari hari rindu. Wuuuu~~ (T__T) 

Kite : Sayang...
Dia : Ye Sayang...
Kite : Kite rinduu..
Dia : Eleh...macam lah dia soang tau rindu.
Memang selalu kite rasa dia macam tak rindu kite langsung.
(T__________T)

Sekarang ni, kite cepat letih. Meset meset, lepas tuh terlelap. Penat dan letih dengan kelas, esaimen dan presentation segala. Dan dia takkan pernah kacau kite punya waktu tidur. Tapi kite memang selalu kacau waktu tidur dia. Keh keh keh. Kadang kadang, saja je dengki. Kite suka bila dia bangun tidur, dia tengok ada berpuluh puluh miskol dari kite. Ngaaaaaaa... :-D

Ok bai.
Nak tengok video atas neh balik.
Next time kite tulis lagik ek!

❤ Aku Pun Cinta Dan Rindu Kamu Selalu 

.the sweetest FRIENDSHIP we ever tasted !

Salam.

Hoyeah! Hoyeah! Ini adalah cerita Sabtu lepas. Sabtu lepas, kite pergi konvo seorang blogger terkenal yang hensem dan macho dan pandai membuat ketupat. Siapa lagik kalau bukan, Heidi Shafiq. (-.-")  Ok, sebenarnya tak ikhlas pun nak pergi konvo dia. HAHA. Ada lah sebab utama kite pergi konvo dia. Baca sampai habes ek entry neh. Kikikikiki... :-P

("v")

Pepagi lagik Cimi dah call kite, suruh siap siap, dia nak datang amek kite dengan Ana since kiteorang tak de transport nak ke UTeM. Cimi suruh mekap mekap dekat kolej dia jer. 


Di pendekkan cerita, kiteorang pergi konvo HS berlima. Kite, Ana (serumah) Cimi, Sara (sekolej) dan Tyka. Gerak ker UTeM dalam pukul 1 petang. Sumpah gila panas dekat UTeM tuh. Haus. Pehh memang menguji kesabaran betul. Kejap kejap beli air. Satu air tin dah RM2.50. (T__T) 

Kiteorang tak tau nak bagi apa dekat HS. Nak kasik bunga, nanti layu. Nak kasik bunga plastik, HS tuh gay. Keh keh keh. So, kiteorang decide nak kasik BELON jer. Kah kah kah.

Intan dengan belon, ane lagik comel?
INTAN KAN KAN KAN?
Ok, mekasih.
(^_________^)

Double Chin!
(T__T)

Tadaaaaaaaaa....
Ni lagik satu hadiah yang kiteorang kasik kat HS.
Harap dia takkan pernah lupa frienship ni..
:)

Suka gambar neh!

Hepi convoque buddies!
(^________^)

Hihi. 

With his family.

NI SEBAB UTAMA.
*wink*

Kbai.
HAHAHA.

Ok tipu. Lelaki berbaju hitam neh Heidi Shazriq. Adik kepada si HS neh. Alaaa saja je suka kacau kacau. Jangan fikir laen pulak. Kite dah sakap dah dengan Super K, yang kite amek gambar berdua dengan Heidi Shazriq neh. (=.=) Heidi Shazriq neh 23 kot. Eh, ntah lah ek. Tak tanya pulak tapi yang pasti dia muda sebab kite sebaya dengan si Heidi Shafiq tuh.

Kite : Sayang, kite letak gambar kite dengan adik Heidi tau dekat belog. 
Dia : Hah, letak lah..
Kite : Kite saja saja tau letak. Sayang tak marah kan?
Dia : Tak.. tak marah..
Kite : Alaaa..tuh adik dia jer.. Lagik muda dari kite.. Kite nak hapdet belog pasal konvo Heidi daritu. Bla bla bla.. *bersusah payah untuk explain*
Dia : Haha. Letak je lah yunk. Abang tak kisah laaa...
Kite : Ok, mekasih! Hihihi..

Heidi Shazmi.
Macam sebaya jer sebab sama tinggi.
Padahal dia baru darjah 6.

Mama, mama. 
Yang ni sebaya dengan Abang. 
(25tahun)

TAK PAYAH LAH NAK MENTION UMUR WOI!

Balik dari konvo, HS text each of us..

Hey My BLM. Thanks sangat sangat cos sudi datang tadi. Memang macam artis wanna-be lah korang. Haha. Selagi korang jadik kawan aku, korang akan bertambah cantik setiap hari. Trust me! :-)

(-.-")

Bukan kiteorang memang dah cantik ke?
Kih kih kih.
(^__^)

Mekasih Tyka for the DSLR.
Nanti bebila kite photoshoot lagik okeyh!
(^_________^)

Ok bai. 
Malam nanti kite hapdet pasal Super K.
Rindu lah nak tulis entry jiwa jiwa.
Keh keh keh.

.self portrait

Dah mekap sikit, muka jadik macam matang gile.
Keh keh keh.

Muke sebenar lagik kiut kan kan kan?
(^________^)

Sebenarnya nak hapdet pasal benda laen.
Nanti lah ek.
Later~~~~

.selamat hari jadi sayang !

Salam.

Hik hik hik. Percaya tak kalau kite sakap hari ni birthday Super K? Mesti tak caya kan kan? Sebab hari tuh, masa bulan 6 haritu baru jer celebrate birthday dia together gether. Keh keh keh.

Kalau korang tak percaya, korang boleh klik SINI. Hari ni birthday Super K yang ke 10 000 hari. Yeayyy!!!

Semalam
Kite : Sayang...tau tak.. Esok kan, birthday Sayang yang ke 10 000 hari.
Dia : Ye ker? Mana Sayang tau?
Kite : Alaaa..kite tau la.. Kalau Sayang tak caye, cuba Sayang kira dari start hari Sayang lahir, sampai hari ni. Hahaha.
Dia : Woi.. Cepuk kang! Hahaha.

Hari ni
Kite : Sayang...hari ni birthday Sayang! Cepat lah mintak kite hadiah..
Dia : Tak nak lah..
Kite : Alaa..mintak lah.. Macam ni.. Nak hadiah!
Dia : Nak hadiah!
Kite : Eii..gedik ! Hihihi.


Selamat Hari Jadi Sayang..
LOVE YOU!

(^___^)

Hukhuk..tak dapat nak celebrate.
Super K dekat JB!

Balik lah Melaka cepat cepat cepat !
(T__________T)

.abang polis yang hensem, tolong tangkap pentiru neh !

Salam.

Cuba tengok gambar neh.

Pastu cuba tengok doodles tuh.
Sama tak dengan doodles dekat header kite.

SAMA OK !!!

Kenapa tiruuuuuuuuu... Siap edit lagik label dekat baju doodles tuh. (>__<) Label baju Super K jadik Kajim. Label Intan Love Blog jadik Miss H. Zzzzzzzzzz! Penat tau kite gigil gigil tangan buat doodles. Yang doodles pompuan tuh, kesayangan kite edit-kan. Yang doodles Super K tuh, kite buat sendirik tauu! Sampai hati nak tiruuuuuuu.. (T________T) Bukan santek pun, comot jer.. Hukhuk.

Kepada ENCIK KAJIM, sila explain.
K thanks ! 

Ni link pentiru tuh.
Kompem traffik kau naek nokss malam neh!
!@#$%^&*!

.mengada ngada ataupun manja ?

Salam.

Kite rasa macam dah lama tak luangkan masa merepek repek dalam belog a.k.a diari kesayangan kite. Since kite sangat busy dengan kelas, so kite rasa nak menaip pun macam tak sempat padahal hari hari online. Teheee. Ok, berbalik pada tajuk entry, Mengada ngada ataupun manja?

Kite mempunyai satu perangai yang agak... emmm...tak tau nak sakap ashane. Ektuali kite perasan, bile Super K busy, jauh atau tak de masa untuk kite, secara automatik kite akan saket. Zzzzz. Seyes. Saket itu bukan di buat buat atau apa. Saket tuh dan dan nak datang. Tensen betei.

Kite memang lembek sikit. Lagi lagi dekat bahagian kaki kiri. Dan semalam, kelembekkan kite terserlah bila kaki kiri kite cramp masa dalam kelas!!! Oh myyy... This is my very first time jadik dalam kelas. Sebelum neh pernah cramp jugak tapi masa tu duduk hostel, time semester 1. Kalau dekat rumah, selalu. (T__T)

Semalam ada presentation time dalam kelas. Tetiba kaki kite cramp. Dah lah dalam kelas tuh sumpah sejuk gila dengan ekon yang tak boleh nak slow. Urat dekat belakang lutut kaki kiri neh tetibe tergeliat dan otot tetibe kejang. Nak luruskan kaki tak boleh. Kite cuba nak luruskan kaki tapi asek failed jer. Kalau dekat rumah, kompem kite dah jerit jerit mintak tolong. Tapi ni dekat kelas, air mata dah mengalir laju. 

Tetibe classmate kite yang duduk next to kerusi kite tegur kite, tanya kenapa nanges. Kite nak explain pun macam tak terbukak mulut. Pastu dia pegang lutut kite. Makin laju airmata keluar sebab saket! Kite buat isyarat tangan, jangan pegang kaki. Last last kite bukak mulut jugak sakap kaki kite cramp.... (T__T)

Kite sms Super K, tapi dia dekat JB. Kalau dia ada dekat Melaka pun, bukan dia boleh tolong kite. Kite sms dia sebab kite nak mengadu jer walaupun dia tak boleh buat apape... Hmmm~

Kite try jugak luruskan kaki slow slow, tetibe bunyik dekat belakang lutut tuh yang menunjukkan bahawa urat kaki kite dah tegak semula. Tapi sumpah saket. Nanges tak benti jugak. Sep baek masa presentation berjalan, lecturer duduk dekat belakang kelas. So, dia tak nampak lah kite dok menanges nanges. Wuuu.. (T___T)

Super K text kite, suruh kite keluar dari kelas. Maybe dia rasa kite tak tahan sejuk kot. Tapi kite nak gerakkan kaki pun payah, takkan kite nak seret kaki kite dekat depan semua orang yang khusyuk dengar presentation. (-.-") Kelas habes dalam pukul 10.30 malam. 

Kite pergi kelas naek motor, so memandangkan kite nak jalan pun payah, nak bawak motor pun mesti lah payah jugak. (T__T) Kite text housemate kite suruh dia datang naek motor dia lepas tu bawak lagik sorang housemate untuk bawak balik motor kite.

Sampai rumah, terus kite masuk bilik, sapu ubat dekat tempat yang cramp tuh. Sebelum sebelum neh, kite selalu saket pinggang. Lagi lagi kalau kena naek tangga bertingkat tingkat. Kampus kite tuh cuma ada 4 lif. Kalau lif penuh, alternatif laen adalah tangga. So, untuk warga emas macam kite neh, naek tangga sikit mesti lah tulang dah kruk krak kruk krak. (-.-")

Pernah sekali tuh, kite saket. Tak ingat lah saket apa. Merengek rengek dekat Super K. Bila dia datang jumpa kite, automatik segala saket kite hilang. Pelik kan? Tapi seyes, saket tu bukan di buat buat. (T__T) Kadang kadang, ada jugak kite terasa hati dekat dia bila dia sakap, Aik, aritu kemain lagik saket. Jumpa Abang terus baek, hilang semua saket. Hmm ntah lah. Tak tahu kenapa. Tapi selalu macam tu.

Semalam, ada jadik isu sikit dengan Super K. Kite text dia, call dia, tapi respon tak berapa nak ok. Dia banyak kerja dekat JB. So, maybe tak de masa nak layan kite. Kite pun emo semacam sebab kite ABC. Hmm~~ Kite tak mintak apape pun. Maybe dia ingat kite nak attention dia tapi kite bukan nak tu. Kite cuma nak ngadu kite saket. Hmmm~~

Hari ni, kaki kite still saket. Kite text Super K.. Dia ok.. Cuma kite still terasa hati sebab semalam. Kite tau, kite mengada ngada sangat. Terlalu nak bergantung pada orang. Sebab tuh ex-ex-bf kite tinggalkan kite dulu. :')

Kite tau kite teruk. Kite mintak maaf. Dan kite tau, dia takkan baca entry ni pun.. Sebab dia tak punya banyak masa untuk kite.. :')

When a girl tells you about her problem, 
it doesn't mean she complains. 
But, she trusts you.

And she miss you. 
:')

.kite ade 2 tiket free kelas mekap! nak tak?

Kemaen malas kite nak kopipes.
Terus print screen.
Kui kui kui..

Kalau korang nah,
boleh contact Cik Sabariah Nur yang baek hati di
sabariahnurnordin@yahoo.com

SIAPA CEPAT, DIA DAPAT !
(^_________^)

Kite tak pergi, sebab jauhhhhhhhhhhhh..
*sob sob sob*

UPDATE.
Tiket dah habes.
Uuuuulalalala~~~

.jumpa pengarah kolej komuniti jasin lagik neves dari jumpa bakal mertua kehkehkeh

Salam.

Kite baru jer balik dari Kolej Komuniti Jasin. Ektuali, kiteorang (me & my classmate) ada esaimen pasal training program. Kiteorang kena train bebudak Kolej Komuniti dan akan di evaluate oleh lecturer untuk subjek HRD (Human Resource Development). Markah untuk exam woo.. So, kena buat yang terbaek!

Me & Ana.

Aien, Fina & As.

So pagi tadi, kiteorang pergi Kolej Komuniti untuk jumpa pengarah Kolej dan alhamdulillah, proposal kami di terima. (^__^) Dan akan ada perjumpaan kedua untuk perbincangan tarikh dan hal hal lain.. InsyaAllah program neh akan berjalan pada bulan November dan seramai 30 orang pelajar Kolej Komuniti Jasin akan terlibat. 

Agak agak ada tak readers belog kite yang study dekat sini ek?
Kalau ada, boleh lah jumpe! Hihihi...

BTW kite sebagai AJK Media untuk projek neh.
Hihihi senang jer...

Dan maybe kena kasik ceramah sekali time training program tuh. Fuhh kena ada self-eficacy. Badan je kecit, tapi harap harap tak kena buli lah. (-.-") Tapi kalau pegang bahagian games je pun bagus gak. Senang jer. Keh keh keh. Sebab satu group cuma ada 10 orang AJK jer. Kena lah pegang banyak jawatan kot. Tak kisah lah mana mana pun, tapi kite akan buat yang terbaekkkk. InsyaAllah.....

WISH ME LUCK !
(^_________^)

.first time pergi pantai dengan pakwe (^__^)

Salam.

Hoyeahh! Semalam kannn...kite pergi jalan jalan pantai dengan pakwe kiteee.... Pergi balik hari jer. Pergi petang, balik malam. Sepatutnya pergi PD tuh awal lagik, dalam pukul 3 petang dah kena sampai. Tapi, di sebabkan kejadian INI, so sampai PD dalam pukul 6 petang ! Kui kui kui. Nasib baek tak kena marah dengan mereka mereka ini - Kak Tash & Suami, Kak Azie & Suami dan Kak Wani & kawannyeeee.. *wink

Bersama Kak Wani kite yang comel gile !
She is sooooo adorable !

First time jumpa, terus mesra. Sebab selama neh kenal dari belog dengan pesbuk jer. Sampai sampai jer, dia suruh kite naek apartment yang doang sewa. Sebab doang sakap, BBQ start lepas maghrib. Kite ingat, datang tinggal makan jer sebab datang lambat. Huhuhuhuh.

Dari kiri...
Suami Kak Azi, Suami Kak Tash, Kawan Kak Wani
dan yang hujung sekali (Baju Hijau) Bakal Suami kite! 
Ngaaaaaaaa.......... (^________^)

The 4 of us..
(^______^)

Yang sebelah kite tuh Kak Tash. Dulu dulu selalu jumpa, tapi yang kali ni, baru jumpa setelah setahun lebih tak jumpa. Huhuhu. Sebelah Kak Tash tuh Kak Wani then yang pinky tuh Kak Azi. Kak Azi pun first time kite jumpa.

Pakwe kite rajinnnnn sangat masa BBQ tuh !
Rajin kemas, rajin bakar...

Kite pulak, rajin makan.
Makan tak benti benti.

Sampai Kak Tash marah sebab biarkan Irfan camtuh jer. Keh keh keh.. Huwaaaaaaa.... Kite laparrrr........ Kite dah sakap, Intan yang dulu tak sama dengan Intan yang sekarang.

Intan yang sekarang 
KUAT MAKAN ! :-P

Teruja tengok galaxy tab Kak Tash.

I LOVE YOU !

Lepas kenyang, jalan jalan dekat tepi pantai. First time jalan jalan dekat pantai dengan pakwe. (^__^) Rasa happy sangat. Rasa bahagia sangat sangat sangat. Cewah. Tapi sumpah rasa happy giler semalam. Kiteorang balik awal. Lepas isyak camtuh kiteorang gerak balik sebab nak balik Melaka.. Memang lah dekat tapi tak mau lepak PD lelama. Tak manis. Doang tuh sume dah kawen. Kiteorang belum. Dan doang semua tidur situ.. Wuuuu~~

Kite : Sayang tau tak, ni first time kite jalan jalan dengan pakwe kat pantai tauu.
Dia : Sama lah. Ni first time Abang jalan jalan kat pantai dengan Sayang.
Kite : Hmm tapi mesti Sayang ada jalan jalan dekat pantai dengan Sayang yang lain dulu dulu kan.. kan..
Dia : Ngade jer sakap camtuh. Mana ada..
Kite : Eleh, ye lettew.
Dia : Ye lah !

Lepas tuh kann...
Terus dia nak angkat kite nak campak dekat laut.
KEJAM BETEI ! 

Nasib baek kite kuat....
KUAT JERIT.

Terbantut niat jahat dia.
Padan muka ! :-P

.suka lettew dapat jumpa abang ipan !

Salam.

Semalam kannnnn... Chacha datang rumah sewa kiteeeeeeeeee ! Ektuali adik kite yang Yeop tuh datang Melaka sebab nak visit kawan dia sakit lepastuh kite kirim lah macam macam barang dari rumah. Tehee~ Dalam pukul 12 lebey tuh, adik kite call sakap dah sampai depan Jusco. Kirenya dah tak jauh dari rumah sewa kite. 

Tak lama tuh, tetiba budak rumah kite sakap.... Intan, Chacha ker depan pintu rumah tuh? Macam suara budak kecit. Terus kite melompat pergi bukak pintu! Bukak bukak pintu, terus peluk cium diaa.. Rinduuuuuuuu sangat sebab dah 3weeks tak jumpa! Ada jer program dekat UiTM neh yang membuatkan kite tak dapat balik rumah :'(



Chacha sakap dekat kite....

Chacha rindu Angah...
Angah tak suka duduk rumah Melaka eh?
Angah nak balik rumah Chacha tak?

(T____T) 
Nak balik.. Nak balik.. Nak balik..
Nextweek nak balik !
TAK KIRE !

Chacha lepak rumah kite ada lah dekat sejam. Lepas tuh, Chacha ikut Yeop pergi Alor Gajah, sebab Yeop kan nak pergi visit kawan dia saket. Kite pulak nak siap siap keluar date dengan Irfan. Hihihihi. Nak pergi BBQ dekat PD ! (^__^)

Tapi masa on the way pergi tuh, lalu Alor Gajah sebab kiteorang lalu jalan lama ke PD. Jumpa Chacha dengan Yeop lagik. Culik Chacha dengan Yeop kejap, bawak jalan jalan. HAHA. Jalan jalan lah sangat. :-P Chacha apa lagik, melompat lah dekat Abang Ipan dia. !@#$%^&*(-.-")

Dedua orang memalu kucen nak pandang camera.
Cepuk kang !

Masa dalam kereta kan, Chacha duduk atas pangku kite. Lepas tuh kite sakap, Eii...santek lah seluar Chacha. Sama macam Angah, pakai seluar jeans. Lepas tuh, boleh pulak Chacha sakap, Same dengan seluar Abang Ipan. Siap tunjuk seluar Abang Ipan dia tuh. Cheh ! Kan dah kate, sket sket Abang Ipan. (-.-")

Masa Irfan drive, mesti lah laju kan. Mesti lah kite pakai seat belt sekali dengan Chacha. (-.-") Lepas tuh kite sakap dengan Chacha, Abang Ipan neh bawak kereta laju kan? Dengan harapan, Chacha akan marah Irfan sebab sebelum sebelum neh, Chacha akan bebel kalau Irfan drive kereta laju. Abang Ipan bawak kereta laju sangat. Nak terpelanting Chacha. Tapi semalam boleh pulak Chacha sakap, Laju tapi seronok. (-.-") Irfan dah sengih sengih jer. Suka lettew Chacha back up dia.. Ggrrr.. Aku tumbuk muka ko kang pan !

Lepas tuh pergi isi minyak dekat Petronas Alor Gajah. Yeop pun nak pergi draw duet dekat Maybank. Then kite jumpa soang blogger. Hihihi. Dah lama sangat nak jumpa dia sebab dia asek jumpa pakwe kite jer.  !@#$%^ Keh keh keh. Al-maklumlah, petronas neh dekat dengan rumah Irfan, so memang lah Irfan selalu ke sini. Blogger neh kerja dekat petronas neh. Tapi time kite datang, dia tak kerja. Kite kol dia sakap kite dekat Petronas. Sepantas kilat dia datang. Hihihi. (^__^)

Iena Arshad.
Ni belog dia, tapi kenapa private woit !
Ggggrrr!

Kami berempat.
Yang tukang snap, mesti lah Yeop !
Kah kah kah.

Sehingga berjumpa lagik !
(^________^)

Nanti kite hapdet pasal BBQ dekat PD pulak ek. Gambar banyak dekat kawan kite. Kite takde camera santek.Wuuuu~~

Haish, tak sabar nak hapdet.
Kikikikikiki... :-P

.memang lah program go green tuh macam !@#$%^&* tapi...............

Tapi time amek gambar, 
mesti lah kena senyum.

Kan kan kan?
Baru nampak comel.

Comel ker?
COMEL LAH SANGAT !
!@#$%^&U* 


Comot giler kite tadik pagi. Sep baek boipren kite takde. Kalau tak, malu jer. Kui kui kui. Dengan mata rabak, tak cukup tidur. Pukul 2 pagi tidur, 5 pagi dah kena bangun. Program tanam tanam pokok. Ni program untuk subjek Personal Development. Dapat 20 markah untuk exam. Kalau tak pergi, burn ah markah tuh.

Tanam pokok kejap jer, tapi kena jalan kaki dari kolej kediaman ke tempat tanam pokok bapak dia jauh gile hokeyh ! Ntah pape jer buat program camni tauuu... (T___T)

Comel comel kena pikul 
cangkul dengan bawak baldi.
(-.-")

2 hari program kampus yang meng-tensen-kan kepala otak kite. (T__T) Seriusly I'm not enjoying the program. Hmm..Malas nak fikir hal ni lagik. Baek kite fikir hal esok.

Port Dickson !
HERE I COME ~~
(^______^)

Dah seminggu tak jumpa !
(^_______________________^)

*senyum lagik lebar*
keh keh keh.

.abang tak suruh pun sayang nanges :'(

Salam.

Kite baru jer lepas gayut dengan Irfan. Dekat 2 jam kiteorang gayut. Dalam 2 jam borak tadik, rasa banyak nanges dari borak. Tapi terima kasih sangat sangat sangat dekat dia sebab dia sudi dengar luahan hati perasaan jantung dan limpa kite. 

Ada lah problem nya. Malas ah nak cerita sini. Kang korang pun nanges sekali. Kui kui kui. Kite neh memang super cengeng lah. Dem betei. Sket sket nak nanges. Tadi lepas borak borak, tarik nafas.... Then sakap dengan Irfan.....

Kite : Kite neh cengeng sangat kan.. Sket sket nanges. Penat lah..
Dia : Abang tak suruh pun Sayang nanges..
Kite : Tapi kite memang suka nanges. Kite sedih lah.. Hah tengok. Kite dah nanges dah. *nanges*
Dia : Tak pe. Perempuan kan hati dia lembut, memang lah mudah nanges.
Kite : Tapi kan, budak rumah kite, semua tak macam kite pun. Kite tak pernah pun nampak doang nanges. Asek kite je yang nanges.
Dia : Doang tu semua bukan perempuan. Doang tuh lelaki. Sayang hati hati tau..
Kite : Eii...Sayang nehhhh ! *gelak*
Dia : Hah, bagus... Gelak pun... Hehe.

See?
Dia pandai amek hati kite.
Sebab tu kite sayang dia sangat.
(@________@)


*atas ni emoticon mata bengkak sebab nanges hihihi*

.segmen bersilat di dapur | Ikan Siakap 3 Rasa Maveles !

Salam.

Tadi kan, kite dengan housemate masak Ikan Siakap 3 Rasa. Macam tak percayaaaaa jer. *gosok gosok mata* Dah lah sedap. Rasa nak makan tambah lagik, tapi tetiba teringat ada 2 orang housemate tak makan lagik. Wuuuu~~ Ni percubaan pertama kiteorang untuk masak lauk neh.

So, meh sini kite share ashane nak masak Ikan Siakap 3 Rasa tuh ekk.. Ni resepi style orang bujang. Keh keh keh.

Memula goreng dulu ikan tuh berasingan.. Time nak goreng tuh, macam biasa lah goreng ikan kan. Letak kunyit dengan garam. Ikan tuh kiteorang potong siap siap dekat pasar. Sebab kuali kiteorang kecit. Nak goreng ikan tuh besar besar, tak muat. Kui kui kui.

Mari kite belajar ashane nak buat sos untuk Ikan Siakap 3 Rasa neh pulak ek..

Bahan bahan untuk sos
1) Separuh bawang besar (potong dadu)
2) 3 ulas bawang putih (di penyekkan)
3) Sedikit halia (di hiris)
4) Serai (di penyekkan)
5) Cili api (5 merah, 5 hijau di hiris)
6) Karet separuh (potong dadu)
7) Tomato separuh (potong dadu)
8) Nenas (potong dadu)
9) Sos cili, sos tomato, sos tiram
10) Daun limau purut 2 helai (di hiris)
11) Sedikit air

Cara-cara
1) Tumis bawang putih, halia dan cili api. Lepas tuh masukkan serai.
2) Masukkan sos cili, tomato dan sos tiram. Agak agak jer ekk berapa banyak.. Tapi kite lebihkan sos tomato.
3) Masukkan secawan air. Masak sampai mendidih.
4) Masukkan karet, bawang besar..
5) Masukkan tomato dan nenas.
6) Then masukkan daun limau purut.
7) Siap !!!

Senang kan kan? Tetiba rasa macam senang gila masak benda neh. Nak masak untuk bakal suami lah nanti. Keh keh keh. Ok dah lulus satu resepi.... Nexttttt! :-P


Selamat Mencuba !
(^__^)

.sayang, tak pe ker? :'(

Salam.

Emm ektuali kan, belog kite neh kire macam diari harian kite. Kite suka tulis dalam belog sebab kite suka baca balik. Dan kite tak pernah pun paksa sesiapa baca dan follow belog kite. Nak baca, baca. Agak agak tak suka, tak payah baca. Tak payah nak kutuk kutuk kite, buat dosa jer kan. Sebab tuh belog kite takde chatbox. Sebab ramai sangat yang dengki dari yang mendoakan kebahagiaan kite. :'(

Dari pakwe lama, sampai ke pakwe yang baru neh, style belog kite still sama. Suka bercerita tentang pakwe. Dan maybe certain entry kite kelihatan agak gedik. Err..bukan certain, malah semua kot. (T__T) But that is the real me. Itu lah diri kite dekat luar. Sama jer. Kui kui kui. Kite tak reti lah nak jadik orang laen.

Mungkin pendapat setiap orang berbeza beza. Kalau macam dulu, bekas pakwe kite tak berapa suka kite public-kan kisah kami dalam belog dan menjadi bacaan umum. Tapi berbeza dengan chenta hati pengarang jantung kite yang sekarang neh. Dia suka. Alhamdulillah...

Cuma sekarang, kite cuma perlu lebih bijak mengarang entry tanpa mengikut emosi. Kalau dulu, asal gaduh jer, hapdet belog. Dem ah. Buat malu jer. Sekarang, takde lah macam tuh. Buat apa nak cerita yang tak best. Kite tulis entry yang best best sebab kite sendirik suka baca balik. Kalau entry sedih sedih, buat apa nak ingat balik kan kan kan? :-P

Then semalam, kite meset Irfan.....

 Thanks a lot Sayang...

Dia sangat memahami gelpren dia yang blog addiced. 
Hihihihihi.

Kite hepi bila orang suka baca entry entry kite.

THANKS A LOT !
Sayang korang ketat ketat !

.malunyeeeeeeee !

Salam.

Isk. Kite rasa malu sangat sangat. Rasa nak nyuruk bawah katil jer. Huwaaaaaaaa.... Semalam kan, for the first time, kite gaduh dengan Irfan agak teruk. Benda kecit jer pun. Tah pape jer kite neh, emo semacam. Nak sakap sebab ABC, kite bukan ABC. Huuu.

Balik dinner dekat Asam Pedas Claypot, dia hantar kite balik rumah sewa. Keluar dari kereta, hempas pintu kereta, masuk rumah, hempas pintu rumah. Tak sakap babai. Tak sakap ailebiu. Tak bagi salam. Terus blah macam tuh jer. Dem. Its soooo not me ! Ape tah yang rasuk kite sampai jadik macam tuh. (T__T) Ishh..ni lah kali pertama dan kali terakhir kite buat camtu. TAKKAN ADA YANG KE DUA!

Bile masuk rumah, tengok kosong. Soang housemate pun takde. Soang pergi dating, soang pergi latihan nyanyi kat kampus, soang dalam bas on the way balik dari JB dan lagi dua orang balik Isnin. (pagi tadi). So tetibe jadik takut sebab dah malam. Call Irfan, nanges nanges suruh dia patah balik. Dia sakap dia tanak sebab dia dah kecit hati sangat sangat sangat kite buat camtu. Dia nasihat kite sikit jer sebenarnya memula tuh, tapi kite macam tak boleh terima. Benda simple jer pun nak sentap. (-.-")

Sebab Irfan neh jenis tak pernah marah dan dia tak reti marah. Lepas tuh kan, dia suka buat lawak, suka buat kite gelak, suke buat kelakar. Once dia being so serious, terus secara otomatik, kite ingat dia marah dan haruslah airmata neh turun laju laju dan mencurah curah bagai ke ladang gandum. Wuuu... Kite neh dah lah jenis sensitipppp... (T__T)

Masa dia nasihat kite tuh, kat kedai makan. Memang kite diam jer time makan tuh. Biasa kite kepoh, macam macam benda kite nak sakap tapi time tuh, boleh pulak kite jadik pendiam. Kah kah. Yang lawak nyer, nasik yang kite order dengan asam pedas ikan jenahak, abes licin. Sepatutnya, kalau gaduh camtuh, tak payah lah makan sampai habes kan? Memalukan diri sendirik betul. Keh keh keh. 

Kite : Hello.. Sayang patah lah balik. Kite mintak maaf. Kite nak jumpa Sayang.
Dia : Bagus lah kan hempas pintu macam tu. Biar semua orang nampak. Abang dah jauh dah ni. Bawak kereta dah laju laju dah ni.
Kite : Mana ada orang.Kite soang soang kat rumah neh. Kite takut.. *nanges teresak esak*
Dia : Ohh...dah tinggal soang, baru ingat Abang...
Kite : Mana ada! Kite selalu ingat Sayang... *nanges*
Dia : Tau tak, berapa ramai lelaki depan rumah Sayang tadik. Nasib baek Abang tak kena pukul.
Kite : *nanges lagik*
Dia : Hmm tunggu lah. Abang patah balik. Marah lah Abang puas puas kejap lagik.

Last last, Irfan patah balik jugak... Masuk dalam kereta, senyap jer... Then pusing pusing bandar Melaka, nak carik Farmasi 24 Jam.. Abah dia kirim beli bandage. Tapi farmasi tutup. Last last beli kat Klinik Swasta. Tapi dalam kereta tuh, kite dok cuit cuit dia, mintak maaf tapi dia eksen. Muka serius gila. Then dia sakap, Tak payah cuit cuit. Sakap jer lah. Marah lah Abang lagik. Sayang kan suka marah Abang. Sempat lagik perli kite... (T__T) Makin melalak ah kite dalam kereta tuh. Nanges sambil tutup muka. Comel betei. Keh keh keh.

Last last dia sakap dengan kite, jom lah pergi lepak Mamak Subaidah tuh. Minum minum sementara tunggu housemate kite balik. Housemate kite ade latihan nyanyian dekat kampus, habes pukul 11 malam. Masa tuh baru pukul 10 malam. (>__<)

Kiteorang gaduh tak lame. Ngaaaa... (^___^) Kejap jer dah oke. Alhamdulillah... Borak borak, gurau gurau semula. Yang paling best, flash back balik masa kiteorang start bercinta dulu. Kiteorang memang suka flash back balik. Hihihi.

Dia : Kite tak boleh tak ada pakwe. Kite kena ade pakwe. Hahaha.
Kite : Eh, kite sakap macam tu ke dulu? Hahaha. Malunyeeee.....
Dia : Ye lah.. Dia yang sakap, dia yang tak ingat. Abang sakap dalam hati, Ish budak neh. Tunggu lah aku turun kapal dulu. Tak sesabar.
Kite : Hahaha. Maluuunyeeeee.... Jangan sakap siapa siapa tauu... Masa dia tinggalkan kite tuh, kite memang lost. Kite memang tak leh tak de pakwe. Kite kan manje. Hehehehe.
Dia : Ah, takde takde. Abang nak sakap dekat anak anak kite yang Mama dia yang mengorat.
Kite : Ape pulak ! Eiii.. Sayang yang kasik no henpon Sayang dekat inbox pesbuk kite..
Dia : Alaa...kalau Sayang tak suka, Sayang tak meset Abang.. Sayang buat bodoh jer..
Kite : So, sekarang ni nak sakap kite yang ngorat awak lah yer?
Dia : Ye lah ! Hahaha. *gelak*
Kite : *muncung*

Sabar jer lah..
Asek nak menang jer tauu..
(-.-")



Kite : Tengok meset neh. *sambil bukak balik sms Irfan  15 december 2010*. Sayang tulis, Cuba carik lagu Ashiteru dari Zivilia. Lepas tu Sayang tanya kite, Tau pe tue aishiteru?
Dia : Lepas tuh Sayang reply, I love you. Terus Abang tunjuk sms tuh dekat kawan Abang. Woi woi..tengok awek neh sakap I love you dekat Aku...
Kite : Woi ! Mana aci.. Tuh Sayang tanya kite, makna Aishiteru tu apa... Eiii..nak ngorat kite lettew. Sayang yang ngorat kite. Bukan kite ngorat Sayang. Haha.
Dia : Haha. Ye lahhh.. *senyum*

There are a lot of things about him 
that makes my heart drop to my feet.

Dia buat kite nanges nanges
tapi dalam sekelip mata, dia buat kite gelak semula.
I LOVE YOU !


Sorry tauuu sebab semalam.
(T_____T)


Kawan kite sakap,
"Kak Intan bile kapel dengan Irfan 
jadik makin ngade ngade, manje dan cengeng."


Eh, ye ke?
Ngaaaa... :-D

.wuuuu bestnyeeeee dapat dating dengan pakwe ittew....

Salam.

Kemaen gedik Dak Intan neh kan kan? Hak hak. Ok. Mari sambung cerita yang terbengkalai semalam. Sorry lah lambat hapdet sebab kite ade modul dari pagi sampai petang lepas tuh balik rumah terus pengsan. (-.-")

Ektuali semalam kite tak dating berdua. Al maklum lah, kan tak manis kuar berdua. Dan darah kami kan bakal manis. Cewah. Keh keh keh. :-P

Petang tuh, kite dah kuar awal dah, dengan kesayangan kite, Cimi dan Ana. Pergi Melaka Sentral sebab Ana nak balik kampung. Tapi tiket dia pukul 9 malam. So sebelum tuh, Ana sakap nak banje kiteorang karok. Yeayy! Apa lagik, karok ah sampai lebam ! Hihihi.

Ni Cimi.
Boleh panggil Kakak Cimi...
(^____^)

Ni Ana.
Kalau karok, suara dia sangat sedap...
Kalah Siti Kus.
Keh keh keh.

Ni Intan.
Dia memang comel.
Keh keh keh.

Ngaaaaaaa.... :-P

Dalam pukul 8 malam tuh, Irfan meset, dia sakap dia dah on the way nak jumpa kite. Yeay ! Nak pergi tengok muvee. Nak pergi makan makan.... Kite suruh dia datang Melaka Sentral sebab bas kawan kite pukul 9 malam. So, sementara tunggu bas Ana sampai, per lagik, snap ah gambar gediks gediksss.. Kikikiki... :-P

Pakwe ite memang suka buat muka ashamtu. 
Ganas lah konon.

Pandang la kite.. Pandang laaa... 
Pandang laaaa......

Isk...Pakwe ite namo tengok ite....
Hukhuk... :'(

Dia tengok depan, tapi namo senyum betul betul.
(T______T)

Tapi bila dia tenung kite, rasa macam nak pengsan.
Kite maluuuuuuuuuuuuu.......!
(Cepat cepat kutip jantung yang gugur)

OK FINE. 
Super Gedik betei Intan neh !
(-.-")

Masa jumpa Irfan, eksaited sangat. Kikikiki. Biasa lah kite neh, baru 3 hari tak jumpa, rasa macam dah tiga puluh ratus ribu tahun. Huhu.. Macam macam nak cerita....

Kite : Sayang...tengok jari kite neh. Yang ni lah yang kite tercakar tuuu.. Saket sangat....
Dia : Ish teruknyaaaaa....
Kite : Perli kite lettew. Benci lah ! Tapi sakit tauu.. Hari tu siap terkopek kulit dia lepas tu berdarah lepas tu nampak daging tauuu... 
Dia : Yer kerr.. kesiannya sayang Abang ni....
Kite : Alaaa tak teruja pun dengar kite cerita..
Dia : Nak teruja ashane? Eiii kesiannya... Teruknya luka Sayang ni... (sambil buat gaya teruja)
Kite : Ishhh....dia ni.... Geramnyeeeeee!

Hua hua hua. Sebab apa dia buat kite camtu? Sebab luka tuh sikit jer. Tapi sumpah sakit. Ish..saja jer lah kan, nak mengadu.. Irfan tuh memula memang nampak macam concern tapi dalam concern tuh, dia perli kiteeeeeeeeee.....! Suka sangat usik ngan sakat kite... (T___T)

Tadi petang, masa habes modul, kite memang kebulur gila pork. UiTM ada provide breakfast dengan lunch tapi biasalah, makanan free neh mana lah sedap. Bihun pun keras. Tapi telan jugak sebab lapar. Pastu habes jer modul, terus pergi makan dengan kawan kite, Ros.. Masa tuh, tetiba Irfan meset kite.... Masa tuh dia on the way balik kerja, dari KL nak balik Melaka..

Dia : Yunk..buat apa tu?
Kite : Kite tengah makan. Jemput makan Sayang...
Dia : Makan lah yunk. Bismillah...
Kite : Kite lapar sangat sangat sangat.. Gigil gigil makan ni...
Dia : Teruknya yunk..  Kesiannya Sayang Abang ni.. Patut la bergegar sampai sini. Dah, pergi makan dulu kenyang kenyang...
Kite : Sayang perli kite !!!!!!!!!!!!
Dia : Hehe.. :-P

See? 
Dia memang suka mengusik.
Tu buat kite makin sayang dekat dia.
(^__________^)

❤ I LOVE YOU ! 

Dekat gambar ni, rasa macam kerdil gila.
Padahal, dekat luar, tak de lah kerdil sangat.
Keh keh keh.

Ok, nak tidur dulu...
Esok tengahari nak dating lagiiiiii...
(Ektuali nak suruh dia repair skuter ite huhuhu)

Nanyte ~
(^_____^)