.sayang, ada bakul tak dekat situ ?

Salam.

Fuhh..penat sangat hari ni. Tadi tengahari pergi melawat Mama dekat Hospital. Kesian Mama sebab tulang kaki dia patah. Padahal terpeleot sikit jer. >___< Memula mama nak pergi x-ray jer. Dia pergi hospital dengan Abah pukul 9 pagi, then lepas x-ray, terus kena tahan ward. Kite dah cerita dekat entry sebelum neh

Dalam pukul 2 petang camtuh, doang simen kaki Mama. Memula Mama kena duduk Wad 2nd class. Tapi di sebabkan Mama kite tuh nurse, dah ada guaranty letter (GL), Mama dapat transfer ker ward first class. Tapi bila doktor check petang tadik, dia cakap, Mama dah boleh balik. Hoyeahh!! \m/ 

So, tak payah bermalam dekat hospital plus takde lah Chacha nanges sebab tak dapat tidur dengan Mama. Huhuhu. Tapi hospital tadik memang penuhhh sangat sangat sangat. So, Mama cakap, lebih baek kasik katil Mama tuh pada mereka mereka yang lebih memerlukan.. (^___^)

Yang, hantaran nanti nak doploh ribu yer. Eh?
Kih kih kih.

Makanan hospital yang di ngap oleh Chacha.

Abah, suami kawan Mama & Yeop.

Ni kawan Mama, bekas nurse. Dia dah pencen. Dia yang nasihatkan Mama suruh pergi x-ray. Rajin dia datang jenguk Mama. (^__^) Mekasih Makcik Latifah !

Kalau Angah doploh ribu, Chacha nak dua ratus ribu!
Over ! :-P

Nampak tak yang bengkak tuh.
Kat situ lah yang patah.
>_______<
Snap gambar neh sebelum kena simen.

Mama cakap, muke gembira amek gambar. 
Macam tak saket jer.
Huhuhu. 

Chacha buat muka bosan sebab tunggu Mama x-ray lagik sekali before discharge. Mama tadik discharge dalam pukul 8.30 malam. Dan mama dapat MC dua bulan kot. Dapat lah Mama rehat dekat rumah. 

Tadi kite dok meset meset dengan Super K, dia tanya Mama dah ok ke belum. Tapi kite reply lambat lambat sebab tengah dok basuh baju segala dekat rumah neh. Maklum lah, bila Mama dah injured, mesti lah kite yang kena buat. Dah kite jer pompuan dekat rumah. Along kite dekat Penang. Huhuhu.

Kite : Sayang, sorry lambat. Kite basuh baju, jemur baju tadi. Banyak sangat, baju semua orang.
Dia  : Rajin budak cayang ni. Basuh baju woo.
Kite : Biasa lah. Pakej terbaek kite neh. Pandai masak, pandai basuh baju, pandai jaga budak kecit, pandai kemas rumah. Hehe. Tapi kat sana ada bakul tak? Kite nak masuk. Keh keh.
Dia : Tak payah bakul. Dah tahap tangki minyak kat Petronas Bakri tuh.
Kite : Hahaha. Jahat!
Dia : Hehe. Siapa suruh berlagak :-)
Kite : Kite cuma cakap benda betul je. :-P
Dia :Hehe. Bukan betul yang, tapi terbetul. Haha.
Kite : Ye la!
Dia : Hehe. Sayang budak sayang ni.
Kite : Sayang sayang jugak! :-*
Dia : Tau :-P

Ngek punya pakwe !
Tapi sesekali berlagak, apa salahnya kan kan?
Ngeeeeeeee.

Btw, get well soon Mama
(^_________^)