.pak pak bung bung !

Salam.

Kemaen lagik Dak Intan neh. Tajuk entry nak poyo. Ntah lah. Tatau nak tulis tajuk hape. Seharian tak hapdet belog. Badan tak berapa nak sehat sangat lah. Perut pulak saket. Makan tak mau. Pandang semua makanan tak lalu. Time dah hujung hujung cuti semester neh, mula lah badan buat hal. Dan dan nak saket segala. Time cuti lama lama hari tu, tak saket pulak! #$%^&*(!

Tadi meset meset dengan Super K. Kite sakap dengan dia, seharian tak hapdet belog. Tatau nak hapdet hape. Hari hari tulis pasal Super K dekat belog. Wuuu~ Kengkadang takut jugak orang menyampah. Tapi orang menyampah pun, visitors tetap ramai. Maknanya orang yang suka pun ramai. Ngeeeeee. Mekasih korang! (^__^)

Kite : Kite nak hapdet belog tapi tatau nak tulis ape. Hari hari tulis pasal sayang. Kite takut orang menyampah. Tapi bila tak hapdet, ada yang meset kite suruh kite hapdet pasal sayang...
Dia : Sayang hapdet lah pasal borak dengan Abah tadik.
Kite : Woi! Tanak ah. Malu lahh.. Dah lah Abah cakap pasal ttettttt.... (dialog seterusnya di rahsiakan. Kui kui kui.)
Dia : Hehe. Ye lah..

Tapi bila fikir balik, dah takde menda sangat nak tulis dalam belog, belasah jer lah ek. Nak baca, baca. Tanak baca, dah. Pergi tutup belog kite cepat cepat. Pergi baca belog orang laen. #sentap. Keh keh keh.

Ektuali macam ni ceritanya. Tadi kite keluar pergi bank dengan Mama, Abah dan Chacha. Nak bayar duet rumah sewa kite tuh. Abah pun nak bayar credit card dia. Lepas settle semuanya, pergi lah makan dekat satu kedai sup yang maveles-sampai-jumpa-skandal-yang-dah-kawen-siap-bawak-anak-bini-lepas-tuh-senyum-senyum-tengok-haku. Ggggrr!! Lempang nak?! 

Ok sambung cerita. Memula kite dok makan dengan Mama jer. Abah tunggu dalam kereta since Chacha tidur dalam kereta. Takkan nak tinggalkan Chacha. Lepas Mama settle makan, Abah pulak makan, Mama pulak tunggu Chacha. Gilir gilir jaga Chacha. Huhuh. Kite still makan lagik. Maklum lah, tuan puteri mesti lah makan lambat lambat. Kekekeke. :-P Err..bukan lambat, sebenarnya lembab. Zzzzzzzz! (-.-")

Ektuali sangattttt lah jarang borak dengan Abah pasal pakwe pakwe segala. Dengan Mama kite tak kisah sangat. Selalu jer borak pasal. Dah kira Mama tuh macam besfren kite ah. Sporting kan Mama kite? Heeee. 

Abah : Betul ker Mama cakap dengan Abah yang Irfan nak datang hantar cincin bulan ___________ (Please fill in the blank) nanti?
Kite : Haaa?? Err..betul kot. Dia yang suruh cakap dengan Mama aritu.
Abah : Bagus lah kalau dia serius. Bla bla bla.. (dialog di rahsiakan)
Kite : Dia cakap ___________ (Please fill in the blank.)
Abah : Dia nak belayar lagi ke?
Kite : Hmm dia cakap nak belayar lagi.
Abah : Bahaya lah kalau dia belayar. Nanti kapal dia....Bla bla bla...

Panjang lebar Abah cakap. Detail betul kite kena soal siasat. Tau ah polis. Rasa macam kena post mortem pun ada. Wuuuwuwuuwuuuuu~~ Dah lah tengah makan time tuh. Tak ke malu borak borak pasal pakwe. Adoii.. Masa tuh kan, rasa nak nyuruk jer bawah meja. Pak kal jer lah tengah makan. Memang tenung mangkuk sup tuh sampai nak tembussssssss! (-.-") Sumpah malu. Zzzzzzz! Memang tak lah kalau nak tengok muka Abah time tuh. (T_____T)

Lepas tuh, perbincangan tak habes dekat situ je! Sambung lagik dalam kereta. Kali neh, siap dengan Mama sekali. Adoii..lemah betul kalau soklan soklan cepumas di tanya. Dalam hati sakap, bila lah nak sampai rumah neh. Dah tatau nak jawap apa lagik. Kalau soklan objektif kan senang, boleh baling daduuu! Keh keh keh.

Psst! 
Yang, Abah kite dah tak sabar nak cucu menantu kedua lah!
Kikikikiki :-P

Credit doodle : Cik Dil

Pesen umur 25 tahun neh sebenarnya 
dah patut ada anak lima blas orang tau!
(-.-")

Oh yer, tahniah kepada kawan kawan kawan tersayang yang akan melangsungkan perkahwinan tak lama lagi. Minggu neh ada sorang. Minggu depan sorang. Minggu depannya lagik, dua orang.. Kite doakan majlis korang berjalan dengan sempurna dan lancar. Aminnn. :-)

Credit image: Google

Kemaen lagik pesen kad kawen zaman sekarang.
Ashane lah gaya nya kad kawen kite nanti ek?
(^________^)