.mari beraya ke rumah teacher intan yang kiut

Salam.

Selamat Hari Sabtuuuuu dan Selamat Hari Rayaaa... Kite ingat raya dah habes, tetibe pagi tadi dapat call dari bekas anak murid. Hihihi. Dulu, masa lepas kite habes diploma, kite pernah kerja dalam setahun. Alaa...cikgu kontrak jer. Dapat lah 3 sekolah kite mengajar. SK Parit No 5 (Darjah 3), SK Bukit Naning (Darjah 2, 3, 4, 5), dan SMK Bukit Naning (Form 4-5). (^__^)

Dua tahun lepas, ramai lah student yang datang beraya. Sanggup datang jauh jauh walaupun naek beskal. (Eleh, nak duet raya je sebenarnya kan kan? Macam lah teacher tatau.. :-P) Tahun lepas, biasa biasa jer. Dan tahun neh pulak, ada lah dalam 10 ketul orang. 

Dina : Hello. Ni Teacher Intan eh.
Kite : Yer..Saya..
Dina : Ni Dina. Teacher ada dekat rumah tak? Kiteorang nak datang raya ni.
Kite : Haaaa? Teacher belum mandi lagi ni.
Dina : Alaa..takpe. Teacher mandi dulu. Dina nak pergi kedai kejap.

Lepas tuh, zupppppp! Cepat cepat mandi. Tapi biasa ah, mandi pun, mana dapat 5 minit. Sapa suruh tanak call awal awal. Keh keh keh. Kire okeh apa. Bukan tanak mandi awal awal, tapi biasanya kalau hari Sabtu, kul 6 petang baru mandi. Jimat air. Keh keh keh. (Alaa..korang pun sama kan kan? :-P)

Sian bebudak tuh lama tunggu kite. Mahap yer anak muridku sayang. Len kali, nak datang, call seminggu awal. Boleh teacher bersilat dekat dapur tuh. Ngeeeee....


Mana satu agaknya Teacher Intan yang kiut tuh ek? 
(^_________^)

Alalalala shomelnyeee anak anak murid kitee.. Doang neh dari SK Bukit Naning, Darjah 5... Yang buat peace tu lah Dina. Dia pun ada belog tapi mahap lah, ai luper URL dia. Kalau Dina baca entry neh, tinggalkan URL dekat komen yek. :-P

Dina neh memang suka buat peace agaknye.
Keh keh keh.

Sebelum balik, amek gambar lagik. Biasa lah, Teacher Intan memang gila bergambar. Tapi dah tinggal 8 orang sebab lagik 2 orang dah balik awal. Parent doang dah tunggu depan pagar. Pesen budak budak pergi beraya, mak hantar, mak amek. (-.-")

Tapi apa apa pun, mekasih banyak banyak sebab ingat dekat Teacher Intan yang kiut neh. Tahun depan, teacher kawen, datang yer. Eh? Tahun depan, raya rumah teacher lagik yer. Tata! (^__^)