.boipren aku kaye, boipren kau??

Salam.

Best tak ek dapat boipren kaya? Mesti best kan? Lagi best kalau kite neh miskin lepas tuh kan, boipren kite kaya. Lepas tuh kan boipren kite kasik kite macam macam. $__$ Ting! Ting! Very the mata duitannnn. Zzzzz! (-.-")

Aritu ada jadik satu kes dekat pesbuk, ada sorang girl neh, pergi delete ramai kawan kawan pesbuk dia. Alasannya, pesbuk dia berunsur peribadi. Dan kalau nak kawan balik dengan girl neh dekat pesbuk, boleh add dia dekat profile umum. Ala-ala #retis gituh. Dan salah sorang yang kena delete, adalah kite sendirik. Padahal tak buat salah apa pun. (-.-")

Ada sorang akak neh up status dekat pesbuk, dia sakap girl neh delete dia sebab akak tuh ada komen berunsur pedas dekat wall girl tu. Tapi bila dengar balik cerita akak tuh, rasa komen akak tuh tak de lah pedas mana.

Dan ada beberapa orang lain yang mengadu, doang pun kena delete jugak. Dan ada yang menegur perangai girl neh. Sebab dia terlalu menunjuk nunjuk apa yang boipren dia bagi. Untung laaa dapat boipren kaya. Boipren ai biasa biasa jer. Ngeeeeee.. Tapi ade aku kisah?

Kiteorang makan pun kat warung jer... Tak de bagi ai gelang tangan emas Poh Kong. Tak de bagi ai handbag Fossil yang boleh menampakkan ai kurus sebab ai memang dah kurus pun. Keh keh keh.

Super K tak de lah manjakan kite dengan bawak kite pergi makan tempat mewah mewah. Kiteorang sederhana jer. Cewah. Kite tak kisah dia nak bawak kite makan dekat mana pun, janji bersih. Halal tuh memang wajib ah. Nama pun orang islam. (^___^)

Ada jugak dia kasik kite barang barang. Tapi dia tak kasik show off dekat pesbuk dan belog. Tapi biasa ah, kadang kadang, kite ada jugak tercerita dekat belog. Happy punya pasal. Ngeeeee. Tapi tak de lah over sangat kot. Biasa biasa jer.

Super K marah kalau kite tulis tulis dekat belog pasal hal hal kebendaan. Tak baik lah kan. Nanti orang lain yang tak dapat, terasa pulak. Hati orang neh, susah kite nak jaga. Dan takut orang menyampah pulak kan. Hehe.

Kadang kadang, kite tak de niat pun nak menunjuk nunjuk dengan apa yang kite ada dan apa yang kite dapat. Cuma pemahaman orang neh berbeza beza. Kadang kadang kite cuma nak share kegembiraan je, tapi orang ingat, kite nak menunjuk nunjuk. So, better tak payah lah menunjuk. Ngeeeee.

Dalam hubungan percintaan neh kan, jangan lah kita ni ada perangai suka kikis duit boipren kite. Tak elok lahh. Walaupun boipren kite tuh kaya.. Lain lah kalau dah kawen. Kan lagi best kalau boipren kite tuh kasik barang tanpa kite mintak. Baru lah rasa, Alalalala suwitnye boipren haku neh. Rasa nak geget jer. Hihihi. Daripada kite dok mintak mintak... Malu lah sikit. Baru je kapel, lum tunang, lum kawen. Adoiyaii... Kang kalau mak mertua tau, langsung kena reject!!!

GF : Yang yang... Beg neh santek lah. Murah.. Harga dia lima juta jer. Boleh belikan lima ploh tak?
BF : Boleh.. nak lapan ploh ribu ratus pun boleh yang.

Lepas tuh, dah kawen nanti, mula lah mengangaa... Duet tak de. Sebab dah banyak habes time couple. Kui kui kui. Belajar lah hidup susah atau bersederhanalah dalam semua aspek. Kalau kite dah selalu hidup senang, satu hari nanti, kite di timpa kesusahan, tak ke payah nak manage. Mula lah gaduh, tak cukup duet, bercerai berai..

Dan pesanan kite pada korang semua, jangan jadik pompuan kaki kikis ye. Lelaki pun sama, jangan lah dok kikis duet gelpren. Lepas kawen takpe. Sebab lepas kawin harta bersama. Tak pe. Keh keh keh.. Eh, membebel macam macik pulak kite neh. Kah kah.

Bangga dengan harta mak bapak lagik best dari harta boipren kan? (^__^)  Nanti kite hapdet lagik ek. Tata!