.aihetyu and fakyu ex-bf !

Salam.

Semalam kan kite pergi rumah kawan kite, dia kawen. So, ramai lah jumpa kengkawan lama. Ada mulut manis, ada mulut macam celaka, ada yang baik dari zaman sekolah sampai ke sekarang, dari buruk dah jadik comot, ada yang dah bawak anak. Macam macam lah pesen dan gaya.

Dan ada jugak yang tanya dekat kite, Intan bila lagi? Kiteorang dah ada anak, Intan bila lagi.. Bla bla bla. Soklan maut yang akan di tanya setiap kali kite pergi wedding mana mana kawan. (-.-") Siapa yang tanak kawen oiii ! Kite neh bukannya lesbian. Kalau ada jodoh nanti, kite kawen ler. Apa lah yang kepoh dan sibuk sangatttttt... Dah kawen tuh, jaga je lah family korang tuhh. Zzzz !

Ada jugak yang tanya, Ex-boipren dah kawen dah.. Intan bile lagik. Zzzzzzz ! Ini lah padahnya kalau kapel dengan orang yang sekampung, satu sekolah, semua orang tau dan kenal. (-.-") 5 tahun yang sia sia. Adoii laa.. Tapi dah jodoh dia sampai dulu, biar lah dia kawen dulu. Dah break up berkurun kurun pun, masih lagi di kaitkan. Rimas oiiiii !

Lagipun, ai kan student. Mana lah boleh nak kawen cepat cepat. Duet takde, semua takde. Kite bukan MEMEY yang dapat sponsor baju segala time kawen ! So, biar lah segalanya go with the flow.. Buat apa kalau kawen, depan cakap laen, belakang cakap lain... Lagi best, beberapa hari sebelum kau kawen, kau cakap macam ni. Kau boleh fikir tak apa perasaan isteri kau kalau dia tau ??? Kalau aku, aku sedih tahu !!

Saya kawen sebab terpaksa.. Pilihan keluarga. Saya tak nak pun sebenarnyaa. Bla bla bla.

Fakyu ex-boipren. Penipu besar. Tak payah mulut nak manis sangat lah oi. Last last, kau kawen jugak. Kalau terpaksa pun, redha jer la. Dah itu jodoh kau. Dah itu yang Dia yang tentukan.. Tak payah nak buat ayat yang konon konon nak cairkan hati aku. Memang tak lah ! Meluat lagik ada. Apa motif dia pun kite tak tauuu. Zzzzz ! (-.-") Tak nampak ke kite dah sangat bahagia dengan Super K kite ???????! (Mungkin dia tak nampak sebab dia tak baca belog kite kuikuikui)

Duluuuuuuuuu lepas break-up dia ada jugak sakap dengan kite, nanti kalau kite kawen dulu, tapi kite tak bahagia dan kite cerai, dia suruh kite carik dia balik sebab dia sanggup terima kite. OMG ! Geli lah bila ingat balik. Zzzzzzzzzzz ! (-.-")

Ada lagik satu kes, pasal kawan kite. Lagik best. Ex-boipren dia nak nikah lepas isyak, boleh pulak sebelum maghrib tercongok dekat rumah Ex-gelpren, sakap yang dia sayang ex-gelpren dia tuh lagik. Very the drama. Tapi kawan kite tuh buat tak layan jer. Lepas tuh bila dia dah selamat nikah, tengok kat pesbuk, gambar kemaen happy, gambar honeymoon kemaen lagik berseri seri. (^__^)

So, kawan kawan, kalau ada ex boipren korang yang meroyan royan dekat korang sebelum doang kawen, tak payah layan. Doang tuh drama jer lebey padahal dalam hati saja nak sakitkan hati kite. Kite senyum jer yek ! :-)

Dan kepada adik adik yang masih sekolah, tak payah lah kapel kapel masa zaman muda. Buang masa, buang tenaga. Baek fokus study jer. Huhu.

Kalau kite nak kawen nanti dengan Super K nanti,  kite bagitau lah yer. Jangan kalut kalut. Doakan yang baek baek jer.... (^___^)


Dan kepada ex-boipren kite yang dah kawen tu...
Semoga awak bahagia dengan isteri awak...
Kite doakan yang terbaek
dan awak akan sayang isteri awak sepenuh hati...

JANGAN BUAT PERANGAI OII !


K bai !
(^___^)