.to miss new girlfriend of my ex-boyfriend, you will never be me...

Salam.

Kadang kadang, tak semua yang kite tengok dan baca, kite boleh alami sendiri. Kite takkan boleh menjadi orang lain. Kite cuma boleh menjadi diri kite sendiri... Kan? :-)

Kite memang sangat suka cerita pasal boipren dekat belog. Tak kisah lah, orang menyampah ke, apa ker. Kite peduli apa. Kui kui kui.

Sebab nanti bebila kite sendiri akan baca balik entry entry yang kite tulis. Memori kepala kite neh selalu full. Kalau kite tak tulis dalam belog, nanti kite lupa setiap detik indah ku bersamanya. Cewah :-P So, bile kite tulis dalam belog, kite boleh ingat balik semuanyaaaaaaa... Boleh kongsi kegembiraan dengan kawan kawan semuaaa. :-)

Macam kes kite dengan ex-boipren DULU, pun kite suka cerita pasal die. Biasa lah, dalam hubungan kapel neh, ada sayang, ada gaduh. Kalau banyak gaduh, takkan nak publish dekat belog kan? Buat pe nak tulis benda benda yang kite sendiri akan sakit hati dan akan sedih? Baik tulis yang hepi hepi jer.

Tapi, bila kite tulis pasal boipren, ada yang terminat dan tersuka dekat boipren kite. So, bila kite break up, dia nak take over. Memula macam hangin jugak lah. Sebab she used to be my friend. Kite cakap dia backstabbing semua tapi dah dia nak sangat, amek lah... Huhuhu. Tapi sedih jugak lah, sebab dulu, selalu mengadu dekat dia lepas break up. Hmm..tak pe lah. Benda dah lepas. Dan kite pun dah sangat sangat sangat happy dengan IRFAN sekarang ni.. 


Ingat, kau yang sms kite dulu.
Kau yang mulakan, dah kite akan tamatkan ia di sini.
No more Hairi, no more Anis.
(^____^)

Tapi sekarang ni, bila apa yang dia alami, tak sama dengan kite alami, dia nak mengamuk ngamuk. What the nyahhhhh... Why Why Why? Kenapa nak samakan kisah cinta kite dulu dengan kisah cinta dia sekarang? You will never be me. Memang kite agak tak matang, perangai kebudak budakkan. Kite adalah dua manusia yang berbeza. Kau comel, tapi aku comel lebih sikit. Kui kui kui. Ok, kite cuba untuk melawak agar entry ini tidak kelihatan begitu serius. (-.-")

Ohh pleasee... Kite bukan jenis nak patah patah balik. Mungkin ya, dulu kite pernah bersama dia, sayang dia. TAPI ITU DULU. Kalau kite contact dengan dia sekarang neh, cuma atas dasar KAWAN dan kau jugak yang suruh kite contact dia dulu. Sebab apa? Sebab kau cakap kau dah tak boleh hidup lama. Walaupun kite rasa, ayat kau very the drama, tapi kite ikutkan jugak. KITE TAK SAMPAI HATI. KITE KESIAN. Kang takut kau mati dan tak sempat nak jumpa Ex-BF kau tuh. (eh, bukan ex-bf.. so called bf..)

He is trying so hard to be honest with u. Appreciate him. Dah dia memang tak contact kite, dan kite pun dah tak de contact die. So, apa yang kau tak puas hati lagik? Email dia, kau rampas, simcard dia, kau rampas. Kenapa perlu sampai macam tu sekali?

I am not saying that I am good. But YOUR BF THINKS I AM. :-) So, kalau kau rasa, kau nak jadik lebih bagus, bukan ini caranya. Bukan dengan cara kau mengamuk tak tentu pasal, meronta ronta dalam kereta, membahayakan nyawa. Bukan membahayakan nyawa kau sorang tapi nyawa orang lain jugak. Kite yang kononnya bagus ni pun, dia tinggalkan. Lagi lah kau yang perangai macam ___________. (Please fill in the blank)

Sorry lah sebab kite tak reply segala bagai sms kau yang berderet deret tu sebab kite tak de duet nak topup. Maklum lah, kite kan tak de 'kerjaya' macam kau. Dah ada 'degree'. Siap nak hina hina kite lagik sebab kite still study.. But its ok. Kite senyum jer lah.. Huhuhu. Kite tau kau akan baca belog kite. Sebab kau kan pembaca tegar. Segala bagai status kite dekat FB pun kau tahu. Stalker terhebat. Patut dapat award neh.. Huhu.. 

Jangan risau, kite memang takkan pergi balik dengan BF kau tu. Jaga lah dia elok elok. Tapi tu pun kalau dia nak terima kau lagik. Banyak lah kata kata kesat kau pada kite, tapi kite telan je. Tapi kesabaran manusia pun ada hadnya. Kesabaran dia pun ada hadnya jugak. Ubah lah perangai tuh. Kalau kau sayang sangat dekat BF kau tuh, suruh Mak kau pinang je dia. Habes cerita. Bila kau dah jadik isteri dia, kau boleh tengok dia 24jam. Tak payah kasik die kerja, duduk jer dekat rumah. Ok?

Dalam hubungan percintaan ni, ada pasang surutnya. Macam kite dengan Irfan, kite pun ada jugak jeles jeles dengan Ex-Gf dia. Siapa yang tak jeles. Pernah jugak Ex-Gf dia text dekat henpon, dekat pesbuk. Marah memang marah, tapi apa apa pun, kite akan tanya dia dulu. Lepas nanges nanges, lepas dia explain, kite boleh terima. Sebab kite nak cuba untuk bersikap profesional. Kite nak cuba untuk menjadi matang. Penat lah dok nanges nanges sebab jeles jeles neh. Daripada memang betul BF kite tuh tak de pape skandal dengan Ex-Gf dia, kang tetiba dia Ter-Skandal, kite yang parah. (-.-") Semua tuh kan dah jadik sejarah...

Malas lah nak soal siasat apa yang dia pernah buat dengan Ex-Gf dia. Buat sakit hati jer. Kite salute lah Irfan tuh. Dia matang. So, untuk bersama dengan orang yang matang, kite kena matang. Trust and loyalty is a must. Kalau dah dia memang hari hari dengan kau, dah bawak kau jumpa family dia semua, kau boleh tak bersyukur sikit? Kite neh, dah jumpa semua family Irfan semua. Takkan kite nak betray dia. That is so not me! 

Kite tak pernah pun nak pergi serang serang Ex-Gf dia. Sekali pun tak pernah, even text dekat FB. Buat apa? Buat penat jer. Lagipun, kite dengan Irfan, baru kapel. Belum ada apape ikatan yang sah. Baru jer planning nak bertunang. Aminnnnn... Lain lah kalau kite dah kawen dengan dia. Memang tanggungjawap kite untuk control dia. Keh keh keh. 

Kite takde sorok apa-apa dari Irfan.
I told him everything.
So, tak perlu kot nak ugut ugut macam ni.

So, rasanya dah penat kot bergaduh dengan orang yang tak mendatangkan apa apa dalam hidup kite. Penat lah nak melayan benda remeh temeh ni. And I hope, this is the last entry which I wrote about her. SITI SHALWANIS, I'm done with you. Thank you.