.soppink raya, hoyeahh!

Salam.

Mesti korang semua dah soppink sakan kan... Wuuu~ Kite memang lah dah soppink hari tu, dengan Irfan, dengan family. Tapi tak de lah beli apa sangat untuk diri sendirik. Aritu keluar dengan Irfan, beli baju kurung dah siap. Warna merah, kotak kotak. Santek. Irfan pilihkan... (^_^) Tapi malas plak nak pergi snap gambar baju tuh. Nanti tak sepraissss. Seprais lah sangat! Huhuhuuu.. :-P

Lepas tuh, last week, banyak soppink baju Chacha jer. Lepas tuh baju Mama. Untuk kite tade pape pun. Tak pe lah, pasrah. Huhu. Ok tipu. Sebenarnya Mama belikan sehelai baju dekat Noor Arfa Batik. Baju tuh ala ala ladies sikit. Poncho kot kalau tak silap nama dia. Kite neh kan simple punye orang. Setakat pakai jeans dengan T-shirt jer. Mana lah tahu nak berfesyen fesyen segala. Ngeeee.

Lepas tu, semalam teman Mama soppink lagik. Dapat lah pow Mama silver pendant. Santek.. Wuuu~ Tu jer lah kot. Tak de menda pun. Kasut raya takde, handbag raya takde. Dulu, masa kecit kecit, lengkap. Kalau boleh, dari atas sampai bawah, semua baru. Huhuhu.

Eh, baju raya korang dah ada ke? Baju raya kite yang beli dengan Irfan tuh ada satu. Lepas tu ada 2 helai pada tailor. Satu kaler krim (sama dengan Irfan), satu lagik kaler hitam pink. Tapi dedua tak siap lagik. (T__T) Lepas tuh tadi Mama call tailor, mintak dia siapkan baju kite satuuuuuu jer. Yang kaler krim tuuuu. Nak pakai time Irfan beraya kat sini nanti. Baru lah sedondon gituhhhh! :-P

Petang tadi, Mama ajak soppink lagik. Cakap nak belikan jeans. Ngeeeee. Mesti lah seronot kan kan... Kite neh jarang jarang jarang beli jeans sebab kite neh konon konon macam suka barang branded. $_$ Ka-ching! Sebab tuh lah jarang soppink sebab sekali soppink jer, mesti beratus habes dekat kite. Keh keh. Kalau soppink selalu, bankrap ah Mama dengan Abah kite. Lagipun family kite biasa biase je. Bukannya kayaaaaaaaaa sangat. Cukup lah makan pakai selama ni. Hihihi. Abes laaaaa bakal suami nanti sebab dapat bakal isteri yang materialistik. Haha. (Sayang, cuak lettew :-P)

Pesen suka pakai lens besau besau.
Mata pun dah jadik macam hantu.
Keh keh keh.

Baru lah nampak garang!
Ggggrr!

Tadi mama belikan kite selai jeans levis.. Heee. Suke sangat. Walaupun cuma selai jer. (T_T) Terima kasih Mama! Last beli jeans tahun lepas. Time raya jugak kot kalau tak silap. Tadi masa fitting seluar dekat kedai tu, pakai macam muat. Size 25. Tapi kan, bila balik rumah, ketat pulak dekat bahagian bon bon. Dem dem. Apesal cepat sangat seluar neh mengecut. (T____T) Lepas tuh ngadu lah dekat Irfan..

Kite : Seluar kite ketat laaaaa... Dekat sini.. Huwaaa tadi ok. Sekarang tak ok..
Dia : Aik, tadi kat kedai kenapa tak try bebetul. Dah tu, kalau tak muat, pergi jual balik. Membazir jer beli seluar mahal mahal. Bla bla bla... (membebel)
Kite : Alaaa mana mahal. Baru berapa ratus.
Dia : Ingat duit tuh senang senang ke dapat. Bla bla bla.. (membebel lagik)
Kite : Alaaa takpe lah. Nanti kite kuruskan lah badan.
Dia : Bukan kuruskan badan. Kurus kan bon bon tu..
Kite : Zzzzzzz. Ye lah!

Kah kah. Ngek betul lah. Jeans neh betul betul buat magik. Tapi tak pe lah. Semoga tak lama lagik, kite akan mengecut semula. Eh tak tak. Seluar tuh yang akan mengembang. Biasa lah kan, seluar baru beli, mesti ketat sikit. Kan kan kan? (sedapkan hati sendiri) Kui kui kui.

Tadi cakap dengan Mama dengan Abah, 

Kite : Tadi Mama belikan Adik dengan Yeop baju.. Angah tak dapat pun.. :'(
Mama : Aik, hari tuh kan dah beli. (Yang beli dekat Noor Arfa Batik tuh)
Kite : Alaaa...baju tu macam besar. Tak sesuai lah dengan Angah.
Mama : Abes nak kena tukar baju laen lah? Ye lahh.. Nanti beli lain.
Kite : Heeee..haah.. Nanti Mama kasik duet ek. Esok Irfan datang, Angah ajak dia pergi soppink.. Ngeeee...
Mama : Ye laaa...
Kite : Hoyeahhh! 

Heeee.. Esok Irfan balik kampung dia dekat JB. So, sebelum dia balik kampung, mesti lah dia kena punch card dekat kite dulu. Keh keh keh. Ok tipu. Sebenarnya, dia singgah sini sebab nak bagi buluh lemang. Hari tuh, Abah kite mintak buluh lemang dekat dia sebab dekat rumah dia yang kat Melaka tuh, ada pokok buluh. So esok, kite akan buka puasa dengan dia lagiiiiiiiii sebelum hari raya... (^__^)

Kite suka seluar neh sebab dia ade 
macam koyak koyak sikit dekat atas tuh.
Stylo lah kononnnnnnnn! HAHAHA

Dekat depan pun sama.
(^__^)

Sebenarnya nak tunjuk silver pendant yang baru tuh. Dia bulat pastu kat keliling dia ada batu batuu berlian tipu. Memula nak beli yang bentuk dadu.. Tapi kang Chacha nak pinjam pulak. (-.-")

Heeee tak sabar nak hari esok.
Nak soppink dengan Irfan lagiiiiii!

Hoyeahhh!
*lompat bintang*

Oh ye, kakak kite dah ade belog.
Boleh klik SINI kalau nak skodeng!