.segmen bersilat di dapur | biskut emping jagung coklat bermadu

Salam.

Kemain nama biskut panjang kannnnn.. Kah kah. Padahal senang gila buat. Biskut raya paling senang dalam dunia! Errr..cakap biskut cornflakes dah lah kan. Wuwuwuuu.. Kite nak share resepi pun rasa macam malu. Keh keh keh. Saje je buat biskut neh. Isi masa lapang. Padahal mama dah beli biskut raya banyak dah. (-.-")



Panas dari oven......

Patutnya biskut conflakes neh siap lama dah. Tapi asek masuk mulut je cornflakes neh. Bukan mulut kite je, mulut Chacha, mulut Yeop lagik. Ashane nak siap cepat. Wuwuwuwuuuuu~~

Tapi mekasih kepada adik kite, Yeop sebab tolong jaga oven.  Kalau dia tak tolong, memang takde nak buat biskut raya neh soang soang. (>___<)

Bahan-bahan
1) 1 kotak besar cornflakes (Kite gune jenama kellogs, kotak besar. Harga RM4.99)
2) 1 botol madu (Kite gune madu yang dalam botol plastik tu. Dalam RM8 harga dia)
3) 1 bar coklat masakan (Yang besar, jenama Van Houten)
4) Hiasan bentuk love
5) Mangkuk kertas

Cara-cara
1) Cairkan coklat masakan
2) Masukkan cornflakes
3) Gaul semua cornflakes tuh dengan coklat. Sambil tuh masukkan madu tu sket sket.
4) Lepas tuh masukkan cornflakes dalam mangkuk kertas.
5) Letak hiasan atas cornflakes tuh.
6) Bakar dalam oven pada suhu 100' dalam 5-10 minit.
7) Siap!

Tadi buat dalam 130 bijik. Adik kite cakap, esok buat lagik. Wuuu~ Best je dok makan biskut neh tadik. Sedap dan rangup! Esok nak buat kuih semperit, choc chip and biskut sarang semut. :-) Tapi kena start awal sikit lah. Kang tak siap. Tapi tanak buat siang siang. Kang tak boleh rasa. (-.-") 

Psst : Biskut Cornflakes neh TAK MANIS SANGAT sebab cornflakes dia BANYAK. So, jangan risau pasal manis sangat ke apa. Ok? :-)

K bai!
Klik SINI untuk tengok Resepi Biskut yang lain
Ngeeeeeee.... :-P