.persatuan-takut-pakwe-kene-rampas-sebab-kawan-perempuan-dia-lagi-hot !

Salam.

Tensen betul kite dengan sorang minah neh. Meh kite cerita dari awal kejadian ashane berlakunya ke-tensen-an keatas dia. T__T

Beberapa hari lepas

*Perbualan Telefon*

Nina : Sis! Geram lah dengan GF Ali tuh.. Bla bla bla.. Nina saje je komen komen dengan Ali. Kawan kot. Lepas tuh dia macam jeles. Dia cakap dengan Abu (Abu kawan Ali), Abu copy balik per yang doang borak. Dia jeles Nina kawan dengan Abu. Nina tengok FB Abu asyik cerita pasal casting lah, berlakon lah. Tu sebab Nina tanya.
Kite : Ye ke? Apesal ek GF dia tuh?
Nina : Ntah lah tatau. Tapi Abu cakap doang macam ada masalah. Nak je Nina cakap dekat dia, Dalam hubungan ni, TRUST yang penting. Bla bla bla..

Kelmarin
*Wallpost FB Ali*

Intan: Wah..bekas bakal pakwe ai neh artis ke skang? Perghh rugi ku menolak cintamu dulu. Hahahahaha. Wey Ali! .. Berlakon ceta ape? TV brape? *eksaited*
Ali : hahaha..belom lagi la teacher..baru pegi casting je..tgk la klu ada rezeki dia panggil job nanti ada lah tu..relax2..haha.
Intan : hahaha meh teacher ajar blakon. kuangkuangkuang
Ali : haha..boleh2..mari2. :D

Lepas tu terus SENYAP. Rasanya semua orang tau kot yang kite bergurau. Nampak tak perkataan yang kite BOLD-kan tuh? Bekas Bakal Pakwe. Maknenye TAK PERNAH jadik pakwe pun! Dia panggil kite teacher pun sebab kiteorang kenal dah dekat 2 tahun lebih. Time tuh kite kerja sebagai cikgu sementara dekat sekolah berdekatan.. ^_^

Lepas tu, takde komen apape dah.
Tetiba ada LALAT masuk wallpost kite.
Zzzzzzz...

Sebelum tuh, kenapa kite panggil LALAT? Sebab Ali yang gelarkan macamtuh. ^_^ Sebab dia cakap, "ANGGAP LAH SEMUA TU LALAT.." Meh kite tengok komen LALAT yang pandai maen pesbuk dekat wallpost kite.. :-P

Lalat : BEKAS BKL PAKWE? ramainy skandal awk..=)
Kawan Ali : tu belum lagi yang ngaku jadi Gay Ali....sah la kalau popular banyak kontovesi...
Lalat : tu la...ble da PEMES...sume dari ceruk hulu mne pun ngaku BEKAS TUPPERWARE LA...BEKAS BOTOL LA....ceh!
Intan : apesal menyemak kat wall aku neh?

Lepas tuh kite dapat satu notification. tapi bile klik, komen hilang. Tapi kite tak bodoh. Check dekat email lah. ^_^ Kite tak sure Ali yang delete atau Lalat tu yang delete.

Intan : LALAT commented on Ali's Wall post. LALAT wrote "Kwn sy penah kte dulu..fb untuk semua..takde istilah2 semak menyemak..kalau rase m'yemak pegi la buat fb sendiri..bye2 bekas t0ng sampah!"

Ohh agak kurang ajar di situ. Kite kalau orang dah start kurang ajar, menyamakan kite dengan tong sampah. Padahal dia yang gemuk macam tong sampah. Zzzz. Dia memang nak makan penyapu lettew! Kalau kau nak, kau tulis lah wallpost sendiri dekat wall si Ali tuh. Ali bukan hidden wall pun. Apesal nak menyemak dan nak meroyan tak tentu pasal dekat wallpost aku? =.=" Lepas tu kite tulis lagik.

Intan : Ali, ape masalah minah neh? Meroyan x tentu pasal?
Lalat : uhuhuh....spe yg mroyan ngn spe skrg...??bekas tupperware la..bekas botol la.......da xdpt kco sorg kwn Ali nie..nk kco Ali plak ea.....isk..~~kasehannnnnn​nnnnnnnnnnnnnnn!!!
Intan : kwn Ali? siapa? euww..pls la. kalau dah mmg lalat, memang akan jd lalat. kesian Ali. sabar ek Ali dpt pmpuan mcmni :) ‎Nina, minah ni ke yg meroyan aritu? HAHA :)
Lalat : mroyan ltk pix ngn bf keee...??ksian la awk nie...g jge bf awk sne...tkot kang bekas2 tupperware dtg plak.... :)
Intan : jage la ur so called bf tu leklok ye. bf je kot. belum suami. x payah nak over sgt. pity u ~
Lalat : haha~wateva...adiyos!
Intan : haha kesian. Ali, malang lah u dpt pmpuan neh. :)

Dem. Tu lah conversation. Kite saje je cakap dia SO CALLED BF sebab kite tengok, dia yang over acting. Ali tak cakap apape pun. Dan bukan kite sorang je yang kena. Ada lagik pompuan laen yang kena bila pompuan tuh post dekat wall Ali. Tah pape jer. >___<"

Star adalah komen si LALAT.

Lepas tu kite ada borak borak dengan Ali. Dia memang ada problem dengan minah neh dan dia mengaku, minah neh memang lorat. GF sendirik, tapi bila gaduh, kutuk BF sendiri dekat FB macam macam. Agak biadap kot. Kite dah buat tanda Star dekat status LALAT neh yang Ali copy paste dekat print screen bawah ni. Penat lah nak copy paste. Meh kite print screen terus. Puas hati !


 (1)

 (2)

(3)

Lepas tuh, malam tadi kite cerita lah dekat Irfan. Sebelum tuh, kite ada post status dekat pesbuk. Huhu. Tak sangka lah Irfan akan komen. Dia tuh jarang maen pesbuk. Tapi sekali dia online dan komen, menusuk kalbu! Wuuuu~~ T__T

 Status pesbuk kite tak boleh blah kan?
HAHAHA.

Mekasih kepada yang sudi LIKE.
^___^

Sampai hati sayang tulis ashamtu...
T_______T

Ok fine. Kite ngaku, kite memang sangat kuat jeles. Teramat sangat. Tapi kite tak terus serang. Kite akan soal siasat dulu Irfan, tanya dia siapa pompuan yang add dia, siapa perempuan yang komen dia..

Eh, kite memang tak pernah serang mana mana perempuan dekat FB Irfan. Kite baek, kan kan kan? Ngeee~~ Tak de keje lah nak buat camtu. Kalau kite tak suka pun, kite akan ngamuk ngamuk dekat Irfan, bukan dekat pompuan pompuan tu semua. Hihihi. #kantoi

Tapi mostly yang add dia kawan kite jugak. Hihihi. Blogger.. ^_^ Tapi kalau apape wallpost atau komen, takde lah sampai kite nak pergi serang macam si LALAT neh.=.="

So, kesimpulan daripada karangan di atas ialah.... Kepercayaan antara satu sama lain itu PENTING!

To me it means you don't have to worry about knowing what he's doing or where he is and he doesn't need to worry about you and you're activities. So you two don't feel stressed and/or paranoid and chase each other off. I think love and trust go hand in hand.
Katakan TAKNAK bagi 
persatuan-takut-pakwe-kene-rampas-sebab-kawan-perempuan-dia-lagi-hot ! 
Kui kui kui.