.korang berbuka makan apa nanti ?

Salam.

Haiii korangg... kite online guna lettop kakak neh. Huhu. Hapdet lah belog kejap sementara tunggu waktu berbuka. Hihi Rasa seronok pulak dapat berbuka dengan semua adek badek. Sebab tuh Mama & Abah semangat ajak kiteorang pergi Penang sebab nak berbuka dengan kakak kite kat sini.

Memula ingat nak balik Johor pagi tadik lepas sahur, tapi tak jadik. Kiteorang balik Johor esok, lepas bersahur. :-) Kite baru jer lepas buat Puding Kastard Berkuah. Kalau dulu dulu, Abah selalu beli puding neh dekat Bazar Ramadhan. Since kite dah pandai buat puding neh, tak payah lah nak beli lagik. Sedapnya makan sejuk sejuk. Heee.. ^__^ Korang boleh try buat sebab senang je. Resepi kat SINI ek. :-) Esok kite rasa nak buat Puding Caramel pulak untuk pencuci mulut. Sedapnyeeeee! Slurppp!

Credit picture HERE


So, korang makan apa time berbuka nanti? Selain daripada puding tu sebagai pencuci mulut, mama kite masak Sambal Udang, Sayur Chap Chai, Sayur Taugeh yang besar besar tuh goreng dengan tofu.. Wuu..sedapnya.. Sayur taugeh tu faveret kite tuh.. *lap air liur* Sayur taugeh neh bagus untuk perempuan yang selalu Period Pain. Tapi kite tau, ramai yang tak suka makan taugeh kan kan? Rugi wooo~

Lepas tuh semalam, sampai je rumah kakak kite neh, mama & kakak kite masak Nasi Beryani + Ayam Beryani + Dalca untuk sahur. Nasik tuh banyak lagik. So, nanti panaskan jer. Tak de lah membazir.

So, korang berbuka makan ape ek?
Mesti macam macam kan kan?
Heeee...

Selamat berbuka puasa!
^________^

Jangan makan bebanyak sangat, 
kang tak larat nak terawih
:-P