.hari pun malam...... =)

Salam.

Entry sambungan lagik which is the last part. (^_^) Lepas settle Irfan dok belah kelapa tuh, kiteorang semua masuk balik rumah, get ready untuk berbuka puasa. Since rumah kite betul betul depan masjid, so tunggu je lah azan berkumandang... :-)

Macam macam juadah ada. Mama masak sayur terung masak cili, daging salai masak lemak cili api, sayur campur, pastu ada lah lauk lauk lain lagik. Plus dengan bermacam macam jenis air. Dari air kelapa, air katira, air nenas, air mata kucen, dan jugak air jagung. Hah, minum lah sampai kembong! :-P

Abah : Cepat, siapa nak baca doa..
Yeop : Orang yang pakai kopiah lah baca doa.

Semua mata tertumpu dekat Irfan sebab dia sorang je pakai kopiah. Hakhak. Semua gelak. Lepas tuh muka dah merah. Eleh, malu lettew. Asek kena usik jer. Kikikikiki. :-P

(SEPATUTNYA ADA GAMBAR DEKAT SINI)
Tapi tak dapat lagik dari Hana .
Tak pe lah, next entry! :-P

Lepas berbuka puasa dan solat, Mama dengan Abah nak ke masjid, solat terawih. Kiteorang tak pergi sebab kejap lagik, Hana dengan Che Arm nak balik KL. So, dok sembang sembang dengan dia. Mama cakap, tunggu lah Mama balik dari masjid, tapi Che Arm kata, lewat sangat. So, doang salam salam lah dengan Mama & Abah dulu, sebab nanti tak sempat jumpa...

Lepas tuh, kiteorang apa lagik. Start lah maen bunga api dekat belakang rumah. Kui kui kui. Memula layan si Chacha, tapi macam syok pulak kan... Dari yang muda, sampai ke tua, dok main bunga api :-P

Budak neh memula takut, pastu dia yang tak reti benti.
(-.-")

Dok tengok mercun kat langit. 
Siapa yang main? Mesti lah pakwe kite!
Huuuu :-P

Ngeeeee....

Patutnya kite kena pakai kain batik, baru matching :-P

Lepas puas sedut asap, Che Arm dah kasik hint dekat Hana, nak ajak balik KL. Kang gerak lambat, lambat lah sampai. Esok pagi (Isnin), doang kena kerja.

JANGAN JELES! :-P

Bersama tunang masing masing.
Cewah :-P

Lepas salam peluk cium dengan Hana, kiteorang dok main main kucen sementara tunggu Mama & Abah balik dari masjid. Irfan biasa lah, memang suke maen kucen. Kucen pun suka dia. (>__<) Lagi lagi kucen betina.. (-.-")

3 orang neh memang suke kucen. Yeop = Bapak Kucen. Dekat rumah neh, kalau makanan kucen habes, dia lah yang tukang beli. Huuu. Tukang basuh yak kucen pun dia jugak. Kuikuikui. Chacha = Mak tiri kucen. Sebab Chacha neh kadang kadang ganas sikit. Irfan pulak, Hantu kucen. Semua kucen dia nak pegang. Aigooo~~

Tengok tu, siap nak cium cium lagik kucen tuh!

Ni kucen Chacha..
Nama dia - Nyanya..
Hakhak..

Cuba untuk pegang kucen yang mengerikan..
Elok je si Irfan tuh dok senyum senyum.
Gggggrr!

"Pegang macam ni sayang.."
Hek hek.. (blushing)

"Kenapa kucen neh nak jatuh?"

"Elehhh...kite da berani pegang laaaa...." 
:-P

Heee....

Chacha neh mana boleh berenggang dengan Abang Ifan dia!

Manja sangat! Hep!

Love of my life..... 
(^__^)

Mama dengan Abah balik dari masjid dalam pukul 10 lebih. Lepas borak borak kejap, Irfan pun mintak diri balik. Kite ada bekalkan dia Puding Kastard BerkuahMama pun suruh dia bawak balik beberapa bijik nenas. Banyak sangat nenas dekat rumah neh. Padahal kebun nenas pun takde. (>__<) Dan dia selamat sampai rumah dia dalam pukul 12.30 am. Gila laju bawak kereta!

Dia : Sayangku..
Kite : Yer..
Dia : Watpe? :-)
Kite : Maen pesbuk je. Sayang?
Dia : Di pembaringan je... :-)
Kite : Dah simpan puding? Basi kang..
Dia : Dah.. Dalam peti ais.
Kite : Gud. ILYSM.. Tenks untuk semuanya.. :-)
Dia : Love you jugak sayang... :-*
Kite : Love you more....
Dia : Tak sabar nak kawen dengan sayang... :-)
Kite : Kite pun......... :-P

‎"Berdosa hukumnya bagi seseorang yang dah berjanji untuk berkahwin dengan seseorang yang lain, tapi tak tunaikan janji tu. Sebab manusia ni hidup dengan HARAPAN dan bergantung pada janji.... " - Credit to HANALOVENEST

Maka tamatlah Part 3 untuk karangan bergambar pada bulan puasa. Tak sabar nak buat karangan bergambar time raya pulak! Hihi. Yang belum baca part sebelum neh, kat bawah ni ada link.

ENTRY PART 1 - Klik SINI
ENTRY PART 2 - Klik SINI

TATA!