.dabel date yang aummmm!

Salam.

Pagi semalam, kemain kite tak boleh tidur lena. Semua sebab takut bangun lambat. Ye lah, dah janji dengan Irfan nak dating. Nak pergi beli baju raya sesama... :-)

Penipuan pakcik Irfan yang tak berjaya 
:-P

Cam whoring dalam bilik.
:-P

Gerak dari rumah kite pukul 9 pagi. Masa tuh Encik Tunang Hana, Che Arm dah sampai. Kiteorang dalam rumah still nak gedik gedik snap gambar bagai. >_< Ngeeee.. Banyak lagi gambar laen, tapi tak amek lagik dari Hana.

Janji dengan Irfan, nak jumpa dekat Mydin MITC Melaka,  tapi tak jadik sebab dia ada hal sikit dekat rumah. Hana Che Arm nak survey cincin kawen dekat satu kedai emas dekat dalam tuh. Kite pun tumpang ler survey sekali. Kih kih kih. Siap dah cakap dengan Irfan, nanti nak pergi kedai tuh lagik :-P

Lepas tuh, second destination, Jusco Ayer Keroh. Jumpa Irfan dekat sini. Ngeeeeee... Masa jumpa dia tuh, gila eksaited! Kah kah..

Kite : Hello..awak dekat mana?
Die : Sayang dekat mana?
Kite : Kiteorang dah dalam jusco ni. Dekat bahagian letrik letrik, kat tingkat atas.
Dia : Eh, abang dekat tempat TV neh.
Kite : Ye ker.. jom carik. Siapa jumpa dulu dia menang!
Dia : Eleh..abang dah nampak 
Che Arm dah tuh.
Kite : Yeayy...kite pun nampak kepala sayang. Haha.

Errr..kesimpulannya, dia menang sebab dia yang nampak Che Arm dulu. Irfan kan tinggi. Kite pendek. Mesti la kite tertonjet tonjet nak carik Irfan. (-.-")

Masa first nampak Irfan tuh, apasal dia hensem sangat? Apesal dia kurus sangat? Apesal rambut dia tuh smart sangat. Hoiii....macam dah lapan kurun tak jumpa padahal baru 2 minggu.. :-P Tapi melting jangan cakap ah. Kikikiki. (blushing)

Lepas dah jumpa, masing masing pun berkepit dengan tunang masing masing. Ok tipu. Hana je kepit dengan tunang dia. Kite dengan pakwe kite. (>___<) Pusing pusing Jusco, macam takde tempat yang menarik. Baju yang nak di beli pun, tak de. So decide nak pergi tempat lain.

Kite nak carik baju kurung kain cotton. Irfan plak nak baju Melayu. Baju Melayu dia tuh nak kena beli dekat Tesco. Ada satu butik baju dalam Tesco. Baju santek. Masa kakak kite kawen aritu, mama beli kan abah dan adik adik kite baju kat situ. 

So, kami berpecah. Kite dengan Irfan pergi carik baju raya. Hana dengan Che Arm pergi bercinta... Ni first time doang dating dekat Melaka :-P 

Sorry sis curik gambar Hana.
:-P

Dan kite pulak terus pergi Tesco Melaka. Kejap je dapat beli baju Irfan dekat situ. Lelaki neh senang je kan nak beli baju. Tak macam pompuan. Errr tak semua pompuan kot. Kite sorang kot yang banyak songeh. Huhu. Lepas beli baju dia, kite cakap, nak beli baju dekat Jusco Bandaraya Melaka pulak. Ajak dia pergi situ sambil buat muka tak bersalah. :-P

Irfan mengantuk sebenarnya tapi dia langsung tak tunjuk dia letih. Sebab dua tiga hari ni, dia selalu tak cukup tidur. Dia servis kereta dia sendirik. Bukak segala bagai kerusi dalam kereta tuh, lepas tuh, pergi cuci.. Macam macam lah dia buat. Dia memang ada Master dalam pomen kereta. (>__<)

Dia : Macam tuh, baru jaga kereta namanya.
Kite : Tak pe la, nanti kite ade kereta, awak buatkan ek. Ngeee...

Gila tak penat jalan dari satu mall ke satu mall. Nak carik baju raya punya pasal. Bila sampai Jusco Bandaraya, baju yang kite nak, tak de jugak. Mungkin dah takde stok. Kecewa gila. Hmmm..Sehari sebelum kiteorang keluar neh, dia langsung tak tidur tapi sikit pun dia tak mengeluh cakap mengantuk. Kite pulak yang asyik merungut rungut cakap penat, lapar, haus.. Macam-macam lah. (T__T) Kite tanak beli dekat Bazar-bazar yang jual tepi tepi jalan tuh walaupun kite tau situ banyak jual baju raya.... Sebab PANAS. (T__T) Panas dan haus, tak boleh minum. Wuuuu~~

Last last beli jugak baju dekat Jusco tuh. Santek. Irfan yang pilih :-) Baju raya Irfan kaler KRIM! Kite punya MERAH. Eh, kenapa tak sama? Sebab kite ada baju KRIM yang lain... Dah hantar dekat tailorrr.... Ngee...

Dia : Sayang, kalau abang pakai baju ni, tetiba kena kuah kari, tak boleh buat majlis nikah baju neh. Pulak tuh, kena dekat tangan kanan pulak. Abes lah masa nak salam tok kadi, nampak kesan kari. Ashane?
Kite : Bengong lah sayang neh, (-.-")
Masa nikah, beli lah baju baruuuuuuuuuuuu! 
Heeee..... 

Muka gembira dapat baju raya..

Tu memang cara Irfan pakai seat belt.
Dia cakap, dia rasa tak selamat bila pakai seat belt.
(>______<)

Lepas beli baju raya, terus balik Muar. Nak pergi Bazar Ramadhan. Call Hana, dia pun dah siap jalan jalan. Regret gak tak dapat join dia jalan jalan. Tapi tak pe lah, banyak lagik masa. Lepas raya boleh dabel date lagik. Kan kan? Tak penat sangat kalau nak 'melancong' time tak puasa. Boleh minum kalau letih. :-) 

Pergi Bazar Ramadhan agak awal. Pukul 3 petang. Banyak gak gerai yang tak bukak lagik. Tapi belasah je lah sebab lepas tuh nak balik rumah terus. Nak tolong mama masak dekat rumah. 

Semalam hari paling best time berbuka. Buka puasa dengan Family, HanaChe Arm, dan for the first time, berbuka puasa dengan yang tersayang, Irfan...... Ngeee.. 

Nanti sambung cerita lagik ek! 
:-)