.bersyukur lah sayang

Salam.

Dia : Sayang tulis apa dalam belog? Abang tak dapat baca sebab online guna henpon je. Habes kawan kawan tuh ceramah kat sayang. Padan muka. Hehehe.
Kite : Err..ane de kite tulis apa-apa. Hehe.
Dia : Bersyukur lah. Abang dapat call, sms setiap hari. Orang laen siap kena marah lagik tau bila kol boipren doang. Ada yang siap kena pukul lagik. 
Kite : Alhamdulillah.. kite bersyukur sangat sangat... :)

Kite memang bersyukur sangat sangat bila ada Irfan di sisi. Dia baik. Baik dari semua segi. Bukan nak terlalu memuji atau mengagung-agungkan dia. Dan bukan nak membeza-beza kan dia dengan yang sebelum sebelum neh. Semua ada kelebihan dan tak lupa juga kekurangan. Cuma, cara dia berfikiran agak matang dan itu yang membuat hati ini tertawan. Cewah! :-P

Berapa banyak kali kite merajuk, kite menanges, melalak.. But he can handle it nicely. Kalau kiteorang gaduh pun, tak de lah sampai berhari hari. Sehari pun tak pernah kot. Sebab kite fikir, baek kite habeskan masa yang bergaduh tu untuk berkasih sayang dengan dia. Kan kan?

Banyak kes yang kite dengar berlakunya kekejaman terhadap makwe. Belum kawen lagik dah maen pukul pukul. Dah maen maki hamun. To be honest, sekali pun Irfan tak pernah maki kite. Tak pernah cakap kasar kasar dengan kite. Paling kuat pun, kalau kite dok bebel bebel dalam henpon marah marah dia, dia terus letak tepon. Tapi tu memang salah kite. I admit. 

Kite : Tadi janji nak call, kenapa tak call?
Dia : Tadi abang ada kerja sikit. Bla bla bla.. *explain*
Kite : Kalau kite tak meset, awak takkan call kan?
Dia : Kan abang dah call neh.
Kite : Tapi dah lambat. Tadi kate lepas mandi nak terus call. Lame kite tunggu tau tak!
Dia : Kan abang call jugak neh walaupun lambat.
Kite : Tapi tadi janji macamana. @#$%^&*(

*tutt tuttt tuttt*
Talian terputus.

Call semula.

Kite : Kenapa letak telefon!
Dia : Abang malas nak gaduh gaduh. Sebab tuh abang letak.

Garang kan kite? Kah kah. Dah katee.. Kite neh nampak je memanja bagai, tapi garang nak mampus. Kadang kadang rasa risau jugak kalau kalau Irfan rasa tertekan atau rasa nak bagi backhand dekat kite neh. Tapi kalau dia backhand kite, ingat kite tengok je laaaaaaaaaaa??? Mesti lah kite dabel triple backhand dia. Dulik ah! :-P 

Tapi kan, bila dah marah marah, mula lah rasa menyesal. Kite neh kejap je marah. Selalu marah tanpa ikut akal fikiran. Marah tak tentu pasal. >_< Malam tadik mula lah tersentap padahal dia gurau je kot. Air mata dah tak boleh nak bendung bendung lagik dah. Sejak dua menjak neh, cepat je nak nanges. Apesal tah.

Dia : Sayang jangan nanges.
Kite : Tak payah amek tau pasal kite. Kite memang suka nanges.
Dia : Kalau sayang nanges lagik, sayang dah tak sayang dekat abang. Cepat lap airmata tuh. Lap hingus. Dah meleleh leleh masuk dalam mulut tuh.

Dem. 
Sempat lagik buat lawak ke woi!
*tahan gelak*

Heeeee.
Tak susah nak pujuk kite.
Kan?
^____^

Kite : Nak pinjam cinta, nak simpan dalam hati ni dalam dalam boleh?
Dia : Amek terus pun boleh sayang.
Kite : Terima kasih! :-)
Dia : Sama-sama. :-)

Alhamdulillah...Syukur sangat..
*senyum bahagia*

I WISH YOU WERE HERE SAYANG.
MISS YOU SO MUCH.