.baju raya korang warna apa?

Salam.

Hai semorangggg! Selamat berpuasa dan selamat hari jumaat dan jugak semoga semorang selamat hari hari. Hihihi. Hari ni nak cerita pasal baju raya. Korang semua dah beli belum ek?

Kite sebenarnya dah ada 4 helai. 2 helai baju recycle, 2 helai lagi brand new. Hihi. Yang recycle tuh sebab dah pernah pakai time kakak kite kawen bulan 3 aritu. Mama cakap, tak payah beli baju lagik sebab baju tu mahal. Bazir kalau tak pakai. (>_<) Satu kaler pink. Satu kaler cream. Yang pink tu aunty kite beli kat Dubai. Pastu dah pakai banyak kali dah. Baju yang kite amek gambar dengan Super K kat sidebar kanan belog kite neh. 

Ni yang cream.
Dah pakai 2 kali...
Outdated dah.... :'(

Yang lagik 2, beli kain bahan. Satu kaler pink pepel, satu lagik kaler hitam pink. Yang pink pepel dah hantar dekat tailor, tapi yang hitam pink belum lagik. Ashane nak pakai pagi raya. Kompem tak siap punyaaaaaa.. (T_T) Yang pink pepel pun belum tentu siap sebab mama cakap dekat tailor tuh, bukan nak pagi pagi raya. So, ntah bila siap. Kalau cakap nak pakai raya, dia dah tanak amek dah tempahan.. (T____T)

Pastu semalam tetiba ada sorang kawan kite bagitau, dekat Jusco ada baju kurung english cotton faveret kite.. Corak pun, corak feveret. Harga dalam RM109.. Not bad. Baju dah siap kot. Tak payah nak pening pening tunggu tailor siapkan baju. Tapi masalahnya, Jusco terdekat adalah Jusco Melaka. Pastu ashane nak ke sanaaaaa.. Mama dengan Abah busy, pakwe busy. Nak pergi sendiri, takot kene culikkkkkkk..... (alasan) Kui kui kui. :-P

Super K cakap, dia tak suka raya sebab ada kisah sedih di sebalik hari raya. Hmm.. :'( Dia cakap dia tanak raya, pastu tanak beli baju raya pastu dia cakap, raya tuh apa? Huwaaa sadis betul ayat pakwe haku neh tawwww... (T__T)

Tapi tahun neh raya pertama kite dengan dia. Mesti lah kite nak dia happy dengan kite.. Tanak dia sesedihhhh... Lepas tuh Super K mana nak pakai pink. :'( So rasa nak suruh dia beli kaler pepel kot untuk baju raya. Tapi kite nak pink jugakkkkkkkk!!! Ashane ni.. Nanti tak sama... Kalau boleh, kite nak sedondon dengan diaaa tahun ni.... (~.~)

Tapi Mama kite cakap dengan kite, dia suruh Super K beli kaler cream. Ehem ehem. Kenapa agaknya ekkk.. Keh keh keh.  :-P

*selingan*

Ni brooch yang Super K belikan masa dia out station dekat Sabah.
Dia cakap dia tak pandai pilih tapi kite sukaaaaa!
Santek kannnnn..... :-)
Mekasih yunk!!! 

OK, SAMBUNG CERITA. :-P

Tetiba je dia menyampuk.
Haruslah hati berbungaaaaaa bungaaaa....
Ngeeeeeee... 

Heee. Tanjat boboi...

So, korang dah plan belum nak beli baju raya bila?
Ke dah beli siap siap?

Heee..tak sabar nya nak shopping sama sama !
Semoga semua yang di rancang menjadi kenyataan.
Aminnnnn....

My Baby 'Sunday'...
Please come to mama!
^___^