.ashane kehidupan korang sehari tanpa internet ???

Salam.

Ashane agaknya kehidupan sehari korang tanpa internet? Ohh mennnnnnnn.... Kite macam tak berapa boleh hidup tanpa internet. Bangun tidur tengok pesbuk, tengok belog, nak tidur, tengok pesbuk dulu. Time dating, pesbuk dulu. Sampai pakwe dekat sebelah tarik muncung. Zzzzzzzz. Awww..shomelnya dia buat muncung camtuhhh! Kikikiki... :-P

Ok sambung. Keh keh keh. Semalam petang, tetiba internet rumah kite breakdown. Tengok modem, ok. Tanya mama, computer mama ade tenet tak. Mama kate takde. Computer adik pun takde. Ah, sudah. Apesal neh? T__T

Dekat rumah kite ade 2 line telefon rumah. Satu khas untuk internet, satu memang untuk line telefon. Lepas tuh tergerak hati nak check line telefon yang internet tuh. Sekali..... "Harap maaf, talian anda telah di potong.. Bla bla bla.." Dem. Apesal adik kite tak bayar bil internet neh? Ggggrrr!

Setiap bulan, adik kite yang akan bayar segala bagai bil dekat rumah neh tapi bukan guna duet dia lah, guna duet Mama. Huhu. Mama akan bankin duet dalam account Maybank dia, so adik kite yang manage account tuh. Kire segala bagai bil dekat rumah neh, dia yang akan uruskan.

Kebetulan, adik kite tak de pulak dekat rumah, pergi rumah kakak dekat Penang. Terus call die, die cakap die dah bayar bil dan dia semakin pelik, kenapa line internet di potong. Sebab dia cakap, bila bil sampai je, dia terus bayar. Dem. Ape masalah TMnet neh. Semua dekat rumah neh dah mati kutu lah, tak tau nak buat apa bile internet tak de. Mama pun sama, tak dapat online shopping lagik. Kuikuikui.

Dalam pukul 11 malam tuh, adik kite call, die cakap, dia dah bayar online dari Penang tuh. Tapi bila call TMnet, doang cakap cuma boleh hapdet bil dalam masa 3hari bekerja bila bayar online. Dem. Ni yang rasa nak nanges dan ngamuk ngamuk neh. Nak check baki bil pun tak leh. Kena tunggu weekdays. Sebab sistem doang dah tak bukak time weekend. Ntah lah, tak paham. T__T Huwaaa...

Bangun tidur tadi, dengan perasaan yang burink. Nak hapdet belog tak boleh. Sep baek boleh maen pesbuk guna henpon via Digi Free FB. Tapi slow lah. Tak boleh komen lelaju. T__T Dalam pukul 2 lebih tadik, adik lagik sorang cakap, "Angah, internet dah ada tau...." Pastu kite cakap, "Sumpah?" Then dia cakap.. "Sumpah lah, orang tengah maen pesbuk dekat orang bilik tadik.."

Cisssssss! 
Kenapa tak bagitau awal-awal..
HAHAHA.

Sekian sahaja pengalaman saja tanpa internet 
tak sampai 24jam
Kuikuikui.

Anda pula bagaimana? 
:-P