.tolong!!! kite nak mintak pendapat korang semuaaaa......

Miss X :  Kak.. saya tak nangis tau.. Tapi saya sedih...

Natasha : Kenapa pulak ni?

Miss X : Dari semalam Mr X takde mood sebab dia memang tak suka kite kuar malam, kite kuar pon sebab nak anta kete adik kite kat KL then ok lah kan.. Balik keje kul 12 malam tadi pon dia ada call kite. Tapi suara memang tak ceria lah.

Natasha : Hurmm...

Miss X : Kite cakap ngan dia.. Takpelah bawak kete elok nanti dah sampai rumah sms kite, kite tidur. Terjaga pukul 4 tade sms pon. Kite sms dia.. Tanye ok ke tak.. Tak reply. Subuh tu kite kejut dia. Kite call 2 kali tak angkat.. Kite sms suruh bangun.. Dia keje pagi, tak reply jugak. Ok takpe kite biarkan.. Then nak gerak pergi keje kite call lagi, dia matikan call kite.. Kite biarkan. Sampai ofis. Kite call lagi.. Dia matikan lagi call kite.. Tadi kejap nie kite call lagi.. Dia matikan call kite.. Tak tahu lah napa.. Kite de buat salah ke?

Miss X: kite rasa dia bukak fb kot balik keje malam td.. Then Mr Z de posted kat wall kite.. Dia memang tak suka kalau de laki tulis kat wall kite.... Mr Z pulak tulis hai cik adik manis.. Ntah lah ini andaian kite je.. Sebab kalau ikutkan malam tadi ok je.... Tetibe pagi ni matikan semua call kite.. Kite sedih tapi tak nangis lah.. Kite bukan nak tanye akak kenapa dia buat macamtu.. Kite tgh stress dan tertekan.. Apa kite perlu buat??

Natasha : Miss X...... Awak dah pernah diskuss lom hal-hal CEMBURU nie dengan dia? Akak rasa dia nie over protective... Ok.. Maybe sebab sejarah lampau dia.... Dia peranoid yang perempuan mainkan dia, tapi dia pun kena faham.

Miss X : Kak...dah pernah cakap dah.

Natasha : Tak semua perempuan tu sama.

Miss X : Dia cume cakap camni, "Suka atau tak, awak kene terime, saya memang macamni. "

Natasha : Awk pun ada jer sejarah lelaki kecewakan awak.. Tapi tak ler smpai nak peranoid camnie... So kenapa Miss X nak ikut cara dia.. Sedangkan dia tak nak ikut cara awak.... Boleh ker dia terima kalau awak cakap cm nie "Suka atau tak awak kena terima saya, saya memang macamni.." Mesti dia tak boleh terima kan? Dalam satu-satu hubungan kena adil... Kena bebas memberi pendapat, tak boleh mengongkong macamni.

Miss X : A'ah, tak boleh terima. Dah penah bincang hal nie..

Natasha : So ini baru bercinta. Baru setahun, kalau kawen nanti camana?? Lagi banyak dugaannnya... Takkan dia nak kongkong awak selamanya. Ni bkn zaman hang tuah.... Ni zaman teknologi. Dah bertukar. Setiap saat, setiap kali awak bergaduh, akak tengok mesti sbb utama dia sama. 

CEMBURU
MENGONGKONG
DIA TAK NAK BERTOLAK ANSUR

Miss X : Ha'ah. Kite selalu stress pasal nie. Tapi tu lah, kite sayang dia.. Akak..kepala sakit... Kalau makan ubat selsema then tidur ok tak? Ubat tu ngantuk kan??

Natasha : Jangan amal makan ubat selsema kalau awk tak selsema, makan jer panadol.... Miss X, TOLONG JGN JADI BUTA sebab cinta boleh?? awak jangan biarkan diri awak tak nampak dan tak sedar semua nie.. Awak sanggup ker nak korbankan seluruh kehidupan awak hanya atas nama CINTA + SAYANG?? Kalau jawapan awak yer, then awak kena belajar TERIMA DIA APA YG DIA SEKARANG SEBAB ITU LAH DIA.... Awak kena belajar jadi jangan stress bila bnd benda ni terjadi..... Sebab awak memilih sendiri untuk lalui ini semua.. Awak kena ingat pilihan kat tangan awak.. Dan awak pilih unttk diri awak di kongkong.

Miss X : Kak...kite tanak jadi buta sebab cinta... Tanak..!!

Natasha : So buka mata... Berfikir...tanye diri mampu ker awak hidup dengan lelaki yang akan mengongkong awak selamanya... Jangan befikir BONUS "Tak per, nanti satu hari dia berubah." Bagaimana kalau dia tak berubah?

Miss X : Hehe...akak nak peluk!

Natasha : Masa cinta saat yang paling manis Miss X... Kalau orang nak berubah, inilah masa orang akan berubah... Dah kawen., dah jadi hak dia, lagi sukahati dia nak buat apa.

Miss X : Kite suka dengar akak nasihat kite...

Natasha : Kalau awak bersedia untuk terima dia seadanya, belajar absorb dengan kerenah dia... Belajar jangan stress... Sebab benda nie awak akan lalui berpuluh tahun. Seumur hidup dgn dia... Kalau setiap kali dia berkerenah camnie, awk nak stress... Lama lama awak mati sebab kena stroke sebab high blood pressure... Takkan setiap kali jadi camnie, awak nak cerita kat org?? OK sekarang akak ada. Esok lusa kita tak tahu boleh ker tak ker akak dengar masalah awak. Nanti kang citer kat orang, orang akan cakap "Dia camnie ker dari sebelum kawen??" Bila awk jawab, "Yer", orang akan cakap "Alahh so whatt, ko memang dah boleh terima dia camnie kan... So, rilex larr."

Miss X : Kite paham tu.. Ok baik.. Sekarang nie, kite tanak fikir, "Miss X , ko jangan fikir. Buat keje. Pergi makan. Buat macam biasa."

Natasha : Bila jadi cm ni awk buka La Tahzan.... Bila jadi camnie, awak kena bagitau kat diri awak, "Apa ada hal.. Esok lusa dia ok ler tuh."

Miss X : Tapi buku tu kat rumah.

Natasha : Siapa suruh tinggal????? Buku tuh selalu ada dengan akak kemana-mana akak pergi.. Sebab kita tak tahu bila kita akan sedih kan.

Miss X : Ha'ah! Ok ok. Lepas ni, kite bawak kemana mana.. Rasa macam nak balik pun ade nie.. Tapi takpelah ingat ayat akak tu, "Apa ada hal..esok lusa dia ok ler tuh." :-)

Korang ada tak nasihat atau pendapat untuk Miss X neh?
Terima kasih.

*Identiti Miss X di rahsiakan
*Natasha pula adalah Kak Tash sayer ^_^