.soalan yang sama

Salam.

Kite: Mama, kejap lagi Angah nak teman N dengan A keluar. Nak beli barang tunang A.
Mama :  Ok. Asek teman orang je. Bila kawan nak teman angah pulak.
Kite : Haha. Nanti mama lah yang teman. :-P

Zzzzzzzzz. Tensen ok bila soklan soklan ashamni di utarakan. Ektuali banyak lagik soalan subjektif sebegini yang selalu di tanya kepada kite.

Mama : Umur angah berapa tahun ni?
Kite: Errr..25 tahun.
Mama : Umur 25 tahun dulu mama dah kawen dah.

Zzzzzzzz. 
Zaman dulu dengan sekarang mana sama.
Kan kan?
T___T

Mama : Mama tak kisah kalau kawen time study. Nanti lagik boleh focus study. Tak payah buang masa, buang duit nak dating dating selalu.
Kite: Errr...oke. Nanti cakap dengan dia.

Kite: Awak, mama cakap kan... bla bla bla...
Dia : Kan abang dah cakap aritu, nanti kite tett bla bla bla... Cakap lah dengan mama camtu ek.
Kite : Errr ingat memaen. Nanti kite cakap mama ek. Tapi nanti lenkali kalau awak datang sini, awak cakap lah sendiri. Pening la.

Mama : Try amek tarikh neh. bla bla bla. Cantik. 
Kite : Nanti angah tanya dia.

Pening kan? 
Susah betul nak jawap soklan macamni.
=.="

Laen lah kalau soklan dia objektif. 
Boleh kite maen baling baling daduuuu. 
Hak hak hak.