.siapa penah naek ketapi yang boleh baring baring dengan tidur tidur tu ?

Salam.

Nak tau tak? I tak pernah naek ketapi yang macam dekat tajuk entry neh. Yang penah naek cuma komuter, monorel dengan LRT. Lepas tuh ketapi yang dekat zoo tuh. Trem ek nama dia? Hihihi. Errr ketapi tuh keretapi ye kawan kawan. Malas nak taip pepanjang. Kikikiki. :-P

Hari ni, Irfan balik rumah. Semalam dia pergi Kelantan, uruskan pasal kemasukan adik dia, Super Anep ke KPTM. (kalau tak silap) Memandangkan parents dia agak sibuk, so Irfan lah yang kena uruskan adik dia. So lepas settle semua tadik, dia pun nak balik semula ke Melaka. Semalam dia pergi Kelantan naek bas dari Alor Setar.

Kenapa dari Alor Setar? Sebab dia ada ceramah dekat sana dengan Abah dan Abang-dia-yang-susah-senyum tuh. Hihihi.. Transport ke Alor Setar cuma sebijik kereta, so dia kena lah amek bas ke Kelantan. Adik dia pulak dari Melaka, naek ketapi. So, bila sampai Kelantan, sewa kereta kat sana.

Ok, berbalik cerita pasal ketapi. Irfan balik ke Melaka naek ketapi tapi tak turun dekat Melaka, dia turun dekat stesyen Tampin. Naek dari Pasir Mas. Tadi I gugel lah Keretapi Tanah Melayu. So, Irfan tadi naek ketapi Senandung Wau, Keretapi No 29. Dan di jangka sampai pada 5.49pagi sebab dia gerak pukul 7.00malam tadi. Gila details kan. I check dekat sini. Cepat cepat I sms dia. HAHA. Lepas tuh I gugel pulak gambar katil ashane sebab Irfan amek seat yang ada katil, yang dinamakan ADNS: Air-conditioned Day Night Sleeper.

Ni la keadaan tempat tidur Irfan malam neh.
Dia dapat katil tingkat atas.
:-)

Kesian dia tak dapat tidur selesa dari semalam. Harap dia dapat tidur lena malam ni. Dia cakap seronok bila dapat katil atas sebab feeling macam katil atas kapal. Eleh dah rindu nak belayar lettew! T___T Hmm so kalau korang nak tengok gambar gambar laen, boleh tengok dekat SINI. Ada banyak lagik gambar keadaan dalam ketapi. 

Yang ni
ADNFB (2PLUS): Air-conditioned Day Night First-class Berth

I teruja gila tengok keadaan seat yang ada katil neh. Gila #jakun kan I neh. I sms Irfan I cakap dengan dia, "Katil sayang langsir dia kaler cekelet pastu ade jalurjalur kuning kan kan? Sayang! Bestnyeee..." Lepas tuh dia jawap, "Memang lah best. Ish..sayang baru tau? Kecik kecik lagik abang dah naek lah sayang. :-*"

Eksen betul! I tak kira... I nak naek jugak ketapi lepas nehhh! Hahaha. Tapi Irfan cakap, kalau nak selesa, amek yang first class tapi tiket dia mahal sikit lah. Hihihihi. Sebab dia bilik, tak lah kongsi ramai ramai.

Eh, korang pernah naek tak?
Ker I sorang je yang tak pernah?
Kui kui kui.