.kite rindu #tunangkite

Salam.

Baru 2 hari lepas jumpa #tunangkite. Memula #tunangkite janji nak keluar pagi Sabtu tapi malam sebelum tuh kiteorang gaduh, so tak decide lah nak dating dekat mana. 

Selepas kes call call tak angkat, meset meset tak balas, #tunangkite akhirnya sampai rumah kite dalam pukul 11 lebih hari Sabtu tuh. Masuk dalam keta, gelak gelak. Biasa lah, dah buat salah, cuak lettew. Kah kah. Biasanya kalau dating, kami akan ke Batu Pahat atau setakat jalan jalan dekat bandar Muar tapi kali ni dia cakap, Kite pergi Melaka. 

Kite memang nak pergi Melaka pun, nak pergi Pameran Perkahwinan, saja cuci cuci mata tapi takut pulak nak cakap dengan #tunangkite. =.=' Pastu #tunangkite cakap, Jom balik rumah abang. Kite makan durian. Masa tuh, Kite macam OMG. Ashane neh. Kite tak pakai tudung. Baju kite sopan tak ni? Tak seksi kan?. Then #tunangkite cakap, Tak pe. Kite langgar je. Masa tuh, dalam hati Tuhan je lah yang tau. Memang padankan muda sendiri lah. T___T

Sebelum pergi rumah #tunangkite, kiteorang lunch dulu. Ingat nak makan kat port kiteorang selalu makan dulu, tapi tutup plak. So, belasah je lah mana mana kedai. Sep baik sedap. Huhu. Then terus gerak ke rumah dia. Tak singgah mana mana pun sebab mama kite suruh balik awal, sebab malam tuh kan malam Nisfu Syaaban. Lagipun kiteorang kalau dating, mana pernah balik sebelum malam. #tunangkite neh kan walaupun dia rock tapi ala ala #imammudaasyraf huhuhu.

Bila sampai je rumah #tunangkite, salam salam dengan family dia semua. Ok, sumpah malu sebab first time datang rumah dia dulu, kite bertudung. Masa tuh kite baru balik dari kelas. Mesti lah sopan santun kannnn... Alaaa... Neves gila. Tapi alhamdulillah, nasib baek semuanya ok! ^____^

Abah #tunangkite takde dekat rumah. Tapi yang laen laen ada. Dari Mak, Nenek, Atuk, Pakcik, Makcik, Adik adik tiri #tunangkite semuaaaaaaa oke. I loikeeeee. Dan dapatlah makan durian dengan gumbira. Ohh terima kasih atas layanan yang sangat best dari #tunangkite dan family #tunangkite. :-)

Bila nak balik, nenek #tunangkite suruh bawak balik durian. Dalam sebakul camtuh. Banyak gila. Kantoi lah kite kuat makan durian. Isk.. sep baek #tunangkite pun kuat makan durian. Takde lah malu sangat. Hakhak. Lepas salam salam cium cium semua adik adik #tunangkite, kiteorang pun balik Muar semula. 

Sampai rumah, dalam pukul 6 petang. Lepak lepak kejap dengan family kite dan lepas tuh #tunangkite pun balik. Jumpa kejap tapi best. Adik kite pun tak puas jumpa #tunangkite tuh. Doang sangat rapat. 

Adik kite dan #tunangkite 

Kite rindu sangat dekat #tunangkite. Malam tadi dia gerak ke Kelantan lagik, hantar barang adik dia yang study dekat sana. Sabtu neh #tunangkite akan fly ke Sarawak. Kerja #tunangkite sekarang neh asek travel je. Hmm tak sabar nak tukar term #tunangkite kepada #hubbykite. Nanti boleh ikut dia pergi mana-mana. :-)

Sekian sahaja karangan Kite rindu #tunangkite. Nanti kite tulis lagik ek. #kbai.

*** Errr... Sila tukarkan term #tunangkite kepada #boiprenkite. Korang edit lah sendiri. Kuikuikui. InsyaAllah tak lama lagik, karangan-karangan I dalam belog akan bertukar! Jeng jeng jeng! Eleh, korang neves lettew! :-P 

Tak salah kalau praktis dulu kan kan kan? 
Nanti tak kekok! 

Kuang kuang kuang!