.siapa suka kucen??

Salam.

Dekat rumah I ada beribu ribu kucen. Siapa nak, meh datang sini. Keh keh keh. Ok tipu. Dekat rumah I ada banyak kucen. Betul, tak tipu. Ada 11 ekor. Tapi semua kucen kampung jer. Satu family I suke kucen. I pun suka kucen, cuma kucen tuh tak suka I. =______=" Ok tipu. I takut kucen sebenarnya. T___T

Jangan tanya kenapa sebab I pun tak tahu kenapa. Family I memang lah suka kucen sangat sangat. Kalau kucen tuh punya makanan habes, mesti beli punya lah. Nak makan makanan yang mahal mahal je. =.= Demand betul.

Cuma I dengan kakak I jer tak suka. Selalunya, yang selamatkan I dari kucen kucen adalah Super Chacha. Bila kucen dah start masuk bilik I, mesti lah I dah tak boleh nak kuarkan beliau. Naseb baek ada Super Chacha. Tapi dia jadikan kelemahan I takut kucen sebagai ugutan bila I marah dia. Dem punya budak kecit! Zzzzzzzzzz. Kecik kecik lagik dah pandai buli! 


Kesayangan I pun suka kucen. Hari tu kiteorang borak borak pasal perancangan masa depan. Keh keh keh. I tau dia memang penyayang. Dia suke sangat dekat kucen. Dia tanya I camni...

Sayang, kalau kita dah kawen nanti, boleh tak abang nak bela kucen dekat rumah kita?

Kah kah kah. Mesti lah I gelak gelak time tuh. I macam lawak dengan soalan dia. Masa dia tanya pun, slow talk je. Mebi sebab dia tau I memang kureng sikit suka kucen. I cakap dengan dia, Boleh kalau awak nak bela kucen tapi kalau dia bery ke apa, awak cuci. Keh keh keh.

Aritu dia ada cerita dekat I, kucen dekat rumah dia nak kena buang sebab kucen tu makan ayam. KUCEN MAKAN AYAM? Macam pelik kan? Bukan ayam goreng ok. Ayam hidup tuh. +___+ Dia cakap, ayam tu baru menetas, kucen tu nampak, lepas tuh kucen tu makan ayam. =.= Lepas tuh salah sorang ahli family dia di tugaskan untuk buang kucen tuh sebab kucen tu telah jadi Pembunuh! OMG!. Bila dia dapat tau, mesti lah dia macam marah kan.... Kesian kucen tuh. Satu family pulak tuh nak kena buang. Dia cakap, kalau nak buang pun, jangan depan dia or jangan sampai dia tau.

Tapi masa dia cerita dekat I tuh, memang lah I kesian. Cuma I rasa kelakar je sebab cara Super K neh cakap tuh macam sedih gila. Emosi semacam. Adoii pakwe aku neh kan.. Comel betul. Kah kah kahh.. Ok sorry Encik Pakwe. ^^,


Tapi sebenarnya kadang kadang teringin jugak lah nak pegang pegang kucen, nak main main dengan kucen tuh tapi buat masa neh, tak pe dulu lah. TAKOT! Errrr!