.segmen bersilat di dapur | apam polkadot

Salam.

Hoyeah hoyeah! I berjaya buat apam polka dot dengan jayanya! Hakhak. *gelak suka yang gedik* Ektuali tak de lah berjaya sangat sebab bentuk dia tak menawan kalbu. Dem ah. Tak jadik bulat sangat sebab cup dia terlalu kecit dan lepas tuh kembang. Lepas tuh guna cup besar lepas tuh besar sangat. Lepas tuh sebenarnya tuh cup untuk buat biskut cornflakes time raya nanti.  =.= 

Ah peduli. Janji I dah try. Lepas neh boleh buat lagik. Practice makes perfect katanya. Huhuhu. Time I nak buat tuh, tetiba Super K call. Before tuh, I call dia dulu, tapi tak angkat. Baru angkat bekas kukus yang pertama, tetiba hp I bunyik.

Aishiteruuu~~
Aishiteruuuuu~~~
*Bunyik ringtone*

Intan : Hello, Assalamualaikum.
Super K : Wa'salam. Sayang tengah buat apa?
Intan : Kite tengah buat apam polka dot. Baru je angkat. Jadiii! Terer tak kita buat? Hehehe. *cakap dengan penuh eksaited*
Super K : Apam polka dot tuh apa? 
Intan : Alaaa...macam ni laaa.. bla bla bla *cuba terangkan* 
Super K : Pandai sayang abang neh buat apam polka dot. Nanti dah kawen, kita bukak kedai kek untuk sayang ek.
Intan : Hehehe. *kembang vontot* Nanti kita mms ek gambar apam polka dot neh. Kite nak sambung buat neh.
Super K : Ok ok. Pergi lah buat. Bye. Assalamualaikum.
Intan : Byee~~ Wa'salam.

Lepas tuh I pun sambung lah buat. Ikut sukatan yang kawan I kasik, dapat 3x kukus apam tuh. I buat apam polka dot tuh di bantu oleh pembantu setia, Cik Puan Chacha dan Yeop. Huhu. 

I beli bahan bahan dekat Econsave jer. Kalau nak resepi, boleh tengok dekat belog MOKDE I. Kiteorang belajar dari salah sorang geng kapal, Lydiawani. Credit to her. Tapi doang punya apam polka dot shomel shomel. I punya shomot T__T 

Macam biasa, I modified resepi apam tuh. Inti apam tuh sepatutnya kena letak filling. Filling neh lebey kurang macam jem tapi bukan. Puas carik satu Econsave. Nak pergi kedai jual bahan bahan kek, tak tau pulak dekat area Muar neh kat mana. Lagipun masa pergi beli bahan bahan neh, I pergi dengan adik I. Malas nak  call call mama, tanya kat mana. So, guna lah apa yang ada. I gantikan Filling dengan Chocolate Chips dan rasa dia NOT BAD! Haha. I loikeeee~

Lepas settle buat apam polka dot tu semua, I mms Super K tapi no respon. Dem. Dia neh dapat ke tak mms haku neh. Pastu I call dia, rupanya dia tengah makan nasik. Asek makan nasik je, ashane perut tak maju ke depan. Kuikuikui. Pastu I cakap ah dengan dia, Dapat tak mms kite? Pastu dia cakap baru lepas makan, nak tengok sat. Pastu dia cakap, Ohhh macam ni kerr.... Abang ingat apa tadi.. Tapi kiteorang tak dapat borak lama sebab I bongeng gayut fon depan mama. I kan pemalu. (Kamus Intan : Bongeng = Malu) 

Muke gembira. 
^.^

Walapun rupa shomot, tapi rasa dia shomel.
Tolong lah percaya! 
:-D

Ada chocolate di dalam.

Ok, tempahan di buka sekarang.
Jangan lepaskan peluang!

Agak agak ada orang nak tempah tak?
Keh keh keh.