.mari bercerita tentang contact lens

Salam.

Sejak dua tahun yang lepas, I belajar pakai contact lens. Ni semua sebab kawan baek I memang kaki contact lens. First lens yang I beli, kaler hitam. Size 16mm. So, bila pakai, ia akan menampakkan mata hitam tuh jadi lebih besar. Penat I carik gambar pakai lens tuh, tapi tak jumpa. Zzzzzzz. =.='

Lepas tu, bila rasa macam best, I beli lagik, kaler grey, size 16mm jugak. Mata nanti nampak lagik besar lah. Hihihi.. I suka kaler grey neh sebab, err ntah lah. Nampak santek kot. I tak rabun. So, I pakai contact lens neh sebab suka suka jer lah. Bila I pakai contact lens, mama I cakap "Tak sakit ker? Nanti rosak mata tau.." Heee..tapi as long as pandai jaga, ok lah kan.. I pun bukan nye hari hari pakai. Pakai time hari hari tertentu jer. Time nak dating kerrr..... Hihihi.

Ni gambar pakai lens kaler grey.
Apesal lah dahi I jendul sangat neh.
=.='

Ni pun sama, pakai kaler grey.
Santek kan.. Heeee~
(Pokus pada mata saja ye!)

Lepas rasa macam dah bosan je pakai lens kaler grey, I beli kaler coklat pulak. I beli lens baru sebab masa tuh kakak I yang nak. Sebab dia nak pakai time kawen. Last last dia tak jadik beli sebab dia takut nak pakai dan I pulak yang beli. Keh keh keh.

Ni I pakai kaler coklat time kakak I nikah.
Dah nampak macam mata kucen dah.
Huuuuu~

Ni I pakai kaler coklat jugak. 
I pakai time pergi event Earth Hour dengan encik boipren.
Hihihi.

Tapi kalau pakai lens dan tak jaga dengan elok, dia akan merosakkan mata kita. Hari tuh, masa I pergi Majlis Pertunangan salah sorang ahli The Gorgeous iaitu Hana Love Nest, tetiba lens I buat hal. Ker.. I sendiri yang buat hal. Sebab nak cepat kot. I pun tak perasan lens I tuh masuk habuk ke hape. Lepas tuh mesti lah mata I merah jer. Last last, dekat rumah Hana, I kena bukak lens tuh. Sep baik I ada bawak lens case dia. Kalau tak, buang camtuh je lah. Hihihi.

Tengok mata I, merah.
Tapi apesal mata Super K pun merah jugak.
Padahal dia tak pakai lens pun! 
Hiiiihihihi.

Dua hari lepas, I text Super K. I cakap nak beli lens baru. Nak pilih kaler ape ek? Pastu dia cakap, "Sayang ada duet tak? Kalau takde, nanti abang bagi." Mesti lah lepas tuh I mengamuk, I cakap, "ADE LAHHHHHHH!!!" Isk..tak suka tauu. Kalau I tade duet pun nak beli lens, I masih ada mak bapak yang boleh kasik I duet. Lepas tuh Super K cakap, "Nanti pakai depan abang tau. Mesti santek." Heeee... blushing! :-P

Dan sebenarnya, mesti lah time tuh I dah pow duet Mama.. Kehkehkeh. Dan dapat 2 contact lens dekat bawah neh. Hoyeah! Hoyeah!

Yang sebelah kiri tuh kaler Hanabi Pink.
Yang sebelah kanan tu kaler Ash Grey.

I beli dekat kawan I, Nini.
Murah jer dia jual.
^.^

Tapi Mama I cakap, tak pakai lens pun, angah dah comel.
Keh keh keh.
(gambar atas neh tak pakai lens)

Well, orang comel, pakai ape pun comel.
#Kbai, nak muntah dengan statement sendiri.
=.=