.logik ke? perlu ke? nak kena lempang ke?

Salam.

Ini adalah kisah benar yang menyayat hati dan sanubari. Banyak kali penulis mengelap airmata ketika menulis entry ini. Ok tipu. Gila gedik I neh nak tulis ashamni. Hak hak. Ok, mari perhatikan dialog di bawah.

A : Tahniah dah lapan tahun.
B : Ye. Dah lapan tahun I jadik adik you.
A : Kirim salam dekat family semua. Rindu.
B : Malas lah. Kirim salam sendiri.
A : Kata adik yang baik. Kena lah sampaikan salam.
B : Ye lah!
A : B, ada tak kawan kawan yang pandai ambil gambar kahwin?
B : Kenapa?
A : Kalau ada, boleh lah dapat harga kawan-kawan.
B : Jadi 9/10/2011 ni?
A : Tak. Sebab Mak Abah pergi haji. Clash dengan tarikh tuh.
B : Then bila?
A : Raya kot.
B : Tahniah.
A : Ucapan tahniah tu tak ada apa - apa makna. I tak happy pun. Tapi redha je. Apa-apa sms ok. Thanks. Bye.

------------

Credit : HERE

A adalah ex-boipren kepada si B lapan tahun lalu. A contact B secara tiba tiba untuk mintak tolong B carikkan wedding photographer untuk majlis perkahwinannya. Dan bakal isterinya adalah pilihan keluarga. #yeke?!

Persoalannya, perlu ke B tolong?
=.=

Kalau I jadik B, tak hingin I tolong!
*mode : jeles sebab ex-bf nak kawen dulu!*

Kah kah kah.