.from a seafarer, to a motivator

Salam.

Belog I dah jadik macam belog gosip pulak sekarang neh sebab kes Ain Desperado tuh. Hik hik. So, mari kita tukar tune belog ke konsep asal iaitu comel, gedik dan manja. #EH YEKE? Keh keh keh. Cerita pasal boipren jom! Kikikiki. :-P

Hari neh nak cerita pasal pakwe I yang dulu adalah seorang pelaut dan kini telah menjadi seorang penceramah. Setiap malam I kena ceramah dekat telefon. Wajib oke. T__T Kalau tak dengar ceramah, kompem pagi esoknya akan pung pang pung pang bergaduh. =.=' I suka dengar dia ceramah walaupun I tak berapa nak ikut nasihat dia. Kalau I ikut, kang esok esok dia tak ceramah lagik. Tak best. Jadik tak trick I? :-P

Setiap kali dia habes kerja, dia akan call I dulu (punch card) dan macam biase, sesi soal siasat akan berlaku. Maka, berlakunya post mortem bagai. Dan soalan biasa yang I tanya, "Doang ada mintak nombor handphone sayang tak? Ada perempuan tak?" Errr..soalan berbaur jeles di situ. :-P Dan maka, I akan cakap, "Kalau doang mintak no handphone sayang, kasik no handphone kite! Kite kan P.A sayang." Gila jeles =.=' Mesti ah. Dia kerja hari hari jumpa orang. Bukan tanak percaya cuma sebagai langkah berjaga jaga. ^.^

neh tengah intebiu budak.

Dah macam adek badek dah I tengok doang neh.
Keh keh keh.
(Ampun Abang Is!)

Alamak, tak jelas pulak gambar Super K.

Tadaaaaaa...
Ntah apa lah yang pakwe I kelentong bebudak neh.
Huhuuuuu

But I'm so proud of you sayang... :')

Banyak lagik gambar laen. Tengok dekat SINI. Tak pun dekat SINI. Banyak sangat program dan aktiviti pakwe I neh sampai program dan aktiviti dengan I pun terbengkalai. Hukhuk. Tak pe lah. Demi sesuap nasi, I sanggup tunggu... :-)