.tikam belakang

Salam.

Alaaa relaks lah Intan, he is your past. 
Alaaa you got better kan?
Intan, perempuan tu you kenal ke?
Biar lah dia dengan hidup dia...
Intan...bla bla bla ~~

Apa maksud tikam belakang? Apa kena mengena ayat dekat atas neh dengan tikam belakang? Haaaa mesti lah I terasa di tikam belakang. Dengan cara apa? Orang yang tikam I tuh mesti tau dengan cara apa.

Kawan makan kawan. Sedap ke? Sedap kot, sebab tuh dia buat. Kadang kadang, kita tak boleh percaya sangat dengan kawan. Kita share cerita dengan dia, pasal boyfriend, pasal orang yang kita minat, tetiba dalam masa yang sama, rupanya dia pun minat boyfriend kita jugak. Ohhh menn.. Macam tak de lelaki lain dalam dunia. Baru I tau memang dunia neh betul betul kecik.

Lepas break up, dia grab the chance untuk menggoda ex boyfriend kita. Goda ke? Mungkin tidak goda. Mungkin lebih dengan mahu berkawan secara rapat dan akhirnya jatuh cinta dengan lelaki mulut manis. Kebanyakkan lelaki memang mulut manis. Tak caya, pergi rasa. =.=' 

Dan mungkin dia rasa itu adalah saat yang paling sesuai sebab kawan dia pun dah ada boyfriend baru. Dan bahagiaaaaaaaa dengan hidup dia. Bahagia seperti yang diceritakan selalu. EH, dalam belog mana boleh tulis benda tak best. Kalau kentut pun bau wangi, ni kan pula bergaduh, bermaki hamun, takkan nak print screen, copy paste ayat bagai. Mesti lah nak tulis benda sweet sweet je kan? :-P

Tapi kesilapan terbesar adalah menceritakan ke'sweet'an boyfriend anda di belog. Tapi manusia memang tak lari dari kesilapan macam I. Kalau boleh I memang nak tulis pasal Super K setiap hari. Sebab I suka menulis dan membebel, dan merepek dan buat orang menyampah. Pada I, entry entry tuh adalah untuk kenangan. Kalau tak panjang jodoh, boleh tengok balik. Boleh muatkan kenangan tersebut dalam Buku Sejarah generasi hadapan.

Tapi untuk sesetengah orang yang mungkin kesunyian, mesti dia cakap, Ehh, bestnya ada pakwe macam pakwe dia. Kan best kalau dapat pakwe macam tuh. Kan? Dan lepas dia break up, mesti lah dia cuba untuk merapatkan diri. Baru beberapa hari bersama, dah terlentok lentok. C'mon girls. Jangan tunjukkan sangat yang kita neh perempuan macam tuh. Desperate. Behave ok. Jangan terlalu seronok dengan dunia baru. Pernah dengar tak orang orang tua cakap, Jangan gembira gembira sangat, nanti ada benda tak elok jadi.

Muka baik tak semestinya berhati baik. Muka jahat bengis macam I neh memang lah jahat tapi ada jugak muka jahat berhati baik. :-) Kita memang tak boleh nak suruh boyfriend kita sayang kita sama macam si boyfriend kita sayang ex girlfriend boyfriend kita dulu. Mungkin dapat kurang, mungkin dapat lebih. Tapi harap harap lebih lah. Memang susah nak hilangkan rasa sayang tuh walaupun kita dah dapat pengganti yang baik. Tapi mungkin jugak boleh. Itupun kalau kegembiraan mengatasi kesedihan. So, buat lah si dia gembiraaaaaaa sampai dia lupakan cinta pertama dia. EH, cinta pertama ke? :-P

Cinta pertama selalu nya manis,
tapi luka pertama selalu mendalam.
Kan?

Ramai yang sokong, ramai jugak yang bangkang. Cinta kedua pulak ashane? Masam? Hihihi. :-P Mungkin entry neh agak berkias dan mungkin jugak entry untuk menghentam seseorang. Tapi itu semua cuma kemungkinan. I tak suka tikam belakang dan alhamdulillah, untuk setakat neh, I tak pernah lagik berminat untuk menikam belakang. Kawan tetap kawan. 

I lebih kepada tikam hadapan. Macam sekarang neh. Bunuh terus. Kill kill, die die. Hapuskan semuanya. Habis cerita. Sakit hati? Mahu menangis? Siapa suruh ambil risiko. Siapa suruh bermain dengan api. Couple dengan ex-boyfriend 'kawan baik' sendiri. Walaupun ex-boyfriend, perasaan tuh masih ada, walaupun tak sama. ;-)

Jadi, kepada 'kawan kawan' yang lain, elakkan lah ye dari budaya tikam belakang. Sebab anda akan kehilangan kawan dunia akhirat. Banyakkkkkkkk lagik lelaki dan perempuan dalam dunia neh. Pakwe makwe tuh, nama jer pakwe makwe. Belum tentu jadi suami atau isteri kita. So, renung renungkan dan selamat beramal~~

*entry serius, mana boleh letak gambar!*
*rasa macam kejam sangat entry neh. tapi aku cuma kejam dengan orang yang kejam dengan aku*