.Super K nak belayar semula? OMG!

Salam.

Ok. Jom nanges laju lajuuuuuuuuuuuu. Huwaaa~~~ Ok dah. Cukup. Perempuan comel mana boleh nanges banyak banyak banyak sangat kan? :-) Hoyeahh. Intanurulfateha kan kuat. Kuat nanges. Dem. =.='

Hukhuk. Tadi kan, gayut lah fon dengan Super K. Borak borak lama lama. Dah lama tak borak lama lama lama. Bila gayut, kerja asyik nak gaduh jer. Siapa yang carik pasal? I lettew! Keh keh keh. Biasa ah, I kan kaki gaduh. Tengok muka lah, ganas ok! :-P

Ok sambung cerita. Cuba korang tengok header belog I yang baru neh. Only the best man can go to sea. And only the best girl can be with the best man. Tagline tak boleh blah. Macam best sangat lah I neh kan? Kekekeke. Tapi neh lah tagline yang gelpren gelpren atau bini bini seafarers akan guna untuk menguatkan hati, jiwa dan raga. Walaupun dalam hati dup dap dup dap, tapi bila kita saiko diri kita sendiri dan cakap AKU BEST mesti lah lama lama akan jadik best betul kan? Semua tuh Programming yer kawan kawan. :-)

So nak di jadikan cerita, bakal mak mertua I cakap dengan Super K, suruh belayar semula. Uji lah Intan tuh.. =.= Super K sebelum neh ada lah jugak gelpren tapi mesti lah kena tinggal bila dia belayar dan jauh dari gelpren. Dia cakap dia dah ada 2 testimonial. Cuma dengan I jer tak ada lagik. Isk.. I tak macam tu ok. I bukan jenis gelpren yang suka tinggalkan boipren. Boipren I yang selalu tinggalkan I. Super K pun sama, di tinggalkan gelpren. Nasib kami sama. So, we are meant together! :-)

I pernah cakap dengan Super K, I tak kisah kalau dia nak belayar sebab dia memang seronok kerja macam tuh. I happy bila dia happy. Gaji pun banyak. Ka-ching! $$$  Ok, nampak sangat I mata duitan. Keh keh keh. Eh tak tak. I seronok bila dia seronok. Sementara belum kawen neh, pergi lah belayar puas puas. Nanti dah kawen, memang tak dapat lah! ;-P

I selalu dengar dia cerita pasal pengalaman dia belayar sana sini. Banyak kali dia cakap, Abang suka belayar. Abang seronok belayar. I neh tak pekak lagik. I bukan tak de otak, tak leh fikir. Kan? Takkan I nak control control dia pulak. Korang tengok entry neh. Seronok kan tengok dia atas kapal. :-)

Dia cakap tadik, kalau nak belayar, takut kena jauh jauh. Sign 1 article, 6 bulan. 6 bulan tuh kejap jer. Relaks lah Intan! Hihi. Tetiba I rasa seronok bila dia cakap dia nak belayar. I seronok sebab I nak rasa experience macam gelpren gelpren dan bini bini seafarers yang lain. Kental dan setia. Huuuuyooo.. Sebab tuh lah mereka semua ni boleh memenangi hati seafarers! Kalau doang boleh, I pun boleh.

Tadi I tanya dia, kalau nak belayar, nak masuk company mana? Nak company lama ke? Dia cakap tak mau. Nak try company lain. Lepas tuh dia explain lah, kapal neh camne, kapal tuh camne. Lepas tuh dia kata, takut kalau kena belayar jejauh macam Amsterdam ker... Dem. Dem. Dem. Tak de jauh lagik ke. Huk huk.

Tapi tak per. Nanti bila dia belayar jejauh, leh beli souvenir untuk I. Leh kirim poskad dekat I. Fuhh...bestnyaaa... Mesti bangga gila masa tuh. Tapi time tuh mesti lah kena duduk rumah dendiam. Kang tengok orang lain dating, I pulak tensen sebab tak dapat dating. Tapi, I dapat poskad dari Amsterdam. Doang dapat ke? Kui kui kui.

I tanya dia lagik tadi, Kalau sayang nak start belayar. Bila? Then dia cakap, Tunggu lah habes projek Faber Abah dulu. Dalam bulan 9 kot. Gulp.. Harap harap lepas raya. Lepas tuh dia cakap lagik, Ingat tak abang pernah cakap. Kita tengok raya nanti siapa nanges paling kuat. Siut jer. Nak cakap I lettew! Ntah ntah dia nanges paling kuat nanges. :-P

Lepas neh, I kena lah selalu pergi pantai, bawak sekotak tisu. Sambil menunggu kepulanganmuuuu... Sayang, ILYSM. Sahut lah cabaran Mak tuh ekkk. Kalau Wawa boleh tunggu Alip balik, Intan pun boleh tunggu Irfan balik! Jyeahhhh! :-)

I'll always be your best girl ever.
Promise! 

*Tapi semua ni dalam perbincangan.
*Tuan Hakim belum bagi kata putus lagik :-P