.puding caramel versi intanurulfateha

Salam.

Morning!!!!!! Walaupun dah tengahari, I tetap nak cakap morning sebab dekat negara lain, baru nak pagi. Feeling macam belog I satu dunia yang baca lah konon. Kuikuikui.

Baru baru neh, Makcik Super K upload gambar Puding Caramel dalam fesbuk. Mesti lah I terliur kan... T__T Puding neh I jumpa time bulan puasa je, ada jual kat bazar ramadhan. Time bulan tak puasa, tak tau nak beli kat mane. T_T

Ni puding yang Makcik Super K buat.
Ateh, pinjam gambar neh kejap eh ^^,


Tapi tadi tiba tiba rasa nak gugel resepi Pusing Caramel neh. Terasa macam nak buat pulak since dia punya resepi dan cara buat agak senang. Ada 2 cara, satu kukus, satu bakar. Rasanya I nak buat yang cara kukus. TAPI, bahan bahan tak ada lah pulak. =.=' Petang karang baru nak pergi beli sebab kalau I pergi beli, Chacha tinggal sorang pulak dekat rumah. Budak kecit tuh bukan boleh caya pun. Keh keh keh.

Nanti kalau dah jadik, I post dekat belog ek. Tapi kalau tak jadik, diam diam sudeyh! Rasanya kalau berjaya buat, dah terlaksana salah satu misi I cuti semester neh. Nak belajar masak banyak banyak. Sebelum neh I dah pernah try buat Puding Kastard Berkuah, Ciskek Oreo dan Masak Asam Pedas untuk Super K. Nanti dah kawen kang, hari hari I masak. Keh keh keh.

Poyo jer Intan neh, 
baru masak satu lauk dah kepoh sedunia. 
Hakhak. 

Pedulik!!!