.potong rambut LAGI?

Intan : Sayang, kite nak keluar kejap lagi. Pergi bankin duet lepas tuh nak pergi salon rambut, nak potong rambut sikit.
Super K : Oii...jangan potong lah. (Sepantas kilat dia reply sms I! Kuikuikui)
Intan : Alaaa...sikitttt je la.. Rambut kita dah buruk neh.
Super K : Ok. Tapi sikit je tau.
Intan : Baik! :-)

Salam.

Heeeeee.. ramai lelaki suka perempuan rambut panjang dan sama jugak macam Super K. 3 tahun lepas, dia kenal I dengan seorang gadis comel berambut panjang. (gedik betul cakap diri sendiri comel walaupun ianya kenyataan. hakhak) Tapi pertengahan tahun lepas I buat keputusan drastik untuk memotong rambut menjadi begitu pendek! Masa I potong tuh, rambut I dah nak cecah pinggang dah. Dan sekarang rambut I merajuk dan lambat tumbuh. Cis!

Wek! Padan muka kau Intan.
Siapa suruh potong!

Super K cerita dekat I, dia memang agak regret bila first time dia jumpa I setelah 3 tahun terpisah, rambut I dah jadik kontot. Dia cakap dalam hati, Berani nye budak ni potong rambut dia. Tak sayang ke?

Gila ah.
Tak pernah terfikir akan potong rambut sependek ni!

Dan memang I sayang dan menyesal............ T__T Dan I takkan potong rambut I melaenkan pergi trim jer. Satgi I nak pergi repair rambut dekat salon. Sempat je I taip entry sementara nak tunggu adik I bersiap. Tadi I sms Mama....

Mama, pukul 3 kang Angah singgah klinik Mama, nak amek duit. Hehe. Angah nak pergi buat rambut. Heee. Tq!

*Sepantas kilat mama call*

Mama : Siapa hantar? Yeop ek? Bawak Chacha tak? 
Intan : Bawak, ni baru nak mandikan dia.
Mama : Nanti cakap dekat Yeop, lepas hantar Angah, terus balik rumah. Tak payah tunggu. Mesti lambat. Suruh dia balik rumah dulu. Mana tau, mama nak buat  rambut jugak. Nanti boleh mama datang balik dengan Yeop. (gelak)

HAHA. 
Comel betul mama I.
Kami memang sekepala 
ILY Mama! 

Dan mama antara orang yang 
SANGAT MARAH 
bila I potong rambut.
Ampunnnn..

Lepas ni janji tak potong lagi....
Heeee~