.mulut tak de insurans

Salam.

Mulut memang ada insurans ke? Tak tau pulak I ada insurans khas untuk mulut. Teehee~ Tapi kan kalau orang  dewasa, kalau nak sound sound orang, kadang kadang dia boleh tapis tapis sikit. Tak de lah direct sangat. Doang bukan hipokrit tapi mungkin lebih kepada menjaga hati.

Tapi kan kalau budak kecit neh inesen dan jujur kan? Kalau macam Chacha, I tatau lah dia jenis inesen ke hape. Kui kui kui~

Hari tuh, Chacha selamba je cakap macamni...

"Angah, eiii...orang tuh busuk lah."

Nak tau kenapa dia cakap macam tu? Errr sebab dia lalu sebelah orang bangla =.= Kalau orang bangla lalu sebelah kiteorang, bau doang memang sepesen ek? =.=' Doang beli deodorant yang sama ker? Sumpah nak muntah. T__T 

Nasib baik lah orang bangla tuh tak paham cakap Chacha. Kalau paham, ape lah nak jawap dengan doang sume tuh. Tapi budak kecit neh memang jujur. Cakap straight forward. Tak de kias kias.

Oii rindu lah dekat kau!

Ada satu hari tuh, I tengah siap siap pakai bedak, pakai mekap mekap sikit, nak keluar soppink dengan mama, abah dan yang lain lain. Tiba tiba Chacha masuk bilik I, senyum senyum. Dari gaya dia tuh, I tau lah dia nak menumpang mekap I. Macam tak biasa pulak ;-P Tiba tiba Chacha cakap dengan I,

"Angah ni cantik lah. Cantik sangat."

Eleh, nak bodek I lettew. Tapi.....bebudak kan tak pandai menipu. Doang neh jujur. Kira betul lah statement dia tuh. Angah dia cantik. Keh keh keh. :-P