.cuti semester dan cuti sekolah adalah masa yang sesuai untuk kawen secara berjemaah!

Salam.

Hamek kauu.. Panjang tak panjang tajuk entry kali ni. Kuikuikui. Err...Siapa tanak kawen angkat tangan cepat. Ok, yang tanak kawen tuh meh sini. I pulak nak angkat tangan, nak kasik penampo dekat yang berkenaan. (garang tak?) Kuikuikui. Setiap manusia di ciptakan berpasangan. Tapi kalau Tuhan dah tentukan dia tidak ada jodoh di dunia, mungkin di syurga sudah disediakan untuknya :)

Sejak dua menjak neh, I asyik dapat jemputan kawen je. Dari kawan masa sekolah, kawan masa diploma, kawan masa degree dan tak lupa jugak, kawan dekat belog. Fuhh cepat sungguh jodoh mereka sampai. Bila lah jodoh I nak sampai. Mungkin jodoh I, flight masih delay di airport =.='

#Pitam
Bangun pagi, on lappy. Check email, check blog dan check FB. Bila check email, dapat satu email yang sangat memeranjatkan. Email dari EX-BF. Errr ni Ex-Bf masa zaman jahiliah, zaman sekolah duluu...Form2. Kenal pun dekat MIRC. Lepas tu kapel, jumpa first time, lepas tuh clash. Nampak sangat masa sekolah dulu I comot. Keh keh keh. Ex-Bf I neh dah kawen. Dah ada anak dah pun. Last I jumpa dengan dia masa I diploma dekat UiTM Arau dulu. Dan itu adalah pertemuan kedua lepas jumpa masa sekolah tuh. =.=' Masa jumpa kali kedua tuh, DIA BELUM KAWEN OK! So, tak payah nak cakap I gatal contact dengan laki orang. Thats so not me! :-P

I ada bagitau Super K pasal hal ni pagi tadik. Dia pun cool. Buat apa nak sorok sorok kan I bukan buat apa apa salah. :) Ex-Bf I tuh datang johor. Dia orang Utara. So, bila dia datang sini, dia teringat dekat I. Cewah. Dalam email tuh, ada lah 2-3x I tanya dia, Mana dapat email Nooy? Oh yer, panggilan-tak-berapa-manja I masa kecit kecit dulu adalah NOOY. Dan Ex-Bf I neh tak jawap langsung soalan I, mana dia dapat email I. Siut betul. Takkan dia baca belog I. Err Ntah ntah dia stalker I?? Ohhh mennnn! Kalau ye, harap harap dia tak baca entry I yang neh. Phewww~~

Dan soalan paling best sekali, 
Iye.. Hehe..Pe kabo..? Sihat.. Orang kat Ayer Hitam sekarang.. Tetibe teringat kt dia.. Tu email.. Hehe.. Eh nk tunang dah eh..? Tahniah2..

Soalan last dia tak boleh blah kan? Ini adalah petikan dari email dia. Then I jawap lahhh, Eh, mana ada. Nooy study lagi.. Bla bla bla... Then I bagitau Super K, I cerita lah kejadian pelik yang berlaku pagi tadik. Then dia marah I sebab I deny pasal nak tunang tu semua. =.='


Kalau ikut umur, memang lah I dah patut kawen. =.= Tapi ikut kan kerja, err I kan study lagi. Kalau ikut duit, errr..pun tak cukup lagik. Nak beli cool blog cukup lah. Hihihi. Tapi kan, calon suami, I dah ade dah. Kikikiki. :-P

Tadi I ada baca satu majalah yang adik I beli. Dalam tu ada tertulis, jangan tunggu orang datang pinang kita. Kita sebagai perempuan pun boleh pergi pinang lelaki. Sebagai contoh, Saidatina Siti Khadijah meminang Rasulullah S.A.W :-)  Errr....maknanya I yang kena pinang Super K ke? Hantaran pulak ashane? Nak kena bawak tepak sirih sekali ke? Keh keh keh. :-P

Dia baik... Dia penyayang...

Dia tough!
Ehem ehem... I loikee... :-P

Dan dia pasti boleh jadi pasangan yang baik dan hebat untuk budak cengeng ini. (Sila rujuk gambar diatas). Kan kan kan? Doakan kami berkekalan. InsyaAllah... Aminnnnn~~ (cepat aminkan!)

Ya Allah, kalau dia memang jodohku, jodohkanlah...... Tapi kalau bukan jodohku, jodohkanlah jugak..... Jika dia tidak berjodoh denganku, maka jadikanlah kami jodoh.... Kalau dia bukan jodohku, jangan sampai dia dapat jodoh yg lain, selainku..... Kalau dia tidak bisa dijodohkan denganku, jangan sampai dia dapat jodoh yang lain, biarkan dia tidak berjodoh sama seperti diriku..... Dan saat dia telah tidak memiliki jodoh, jodohkanlah kami kembali..... Kalau dia berjodoh dengan org lain, putuskanlah! Jodohkanlah denganku..... Jika dia tetap menjadi jodoh org lain, biar org itu ketemu jodoh dengan yang lain dulu dan kemudian jodohkan kembali dia denganku.....

Errr aci ke doa macamni? Hehe. JANGAN AMALKAN! I jumpa dekat Belog Ini tima google-ing doa nak kawen tadik. Hehe. Aigoo Intan... Dah gatal sangat lettew siap pergi google doa nak kawen! :-P #larilajulaju!