.chenta hati sang pelaut ❤

Salam.

Kali ni I nak cerita pasal group rahsia dalam FB iaitu Cinta Hati Sang Pelaut (CHSP). Ektuali group neh untuk gelpren gelpren(I lettew! :-P), tunang tunang dan juga isteri isteri pelaut atau dalam bahasa orang putihnya Seafarers. :-) Mereka semua kental, kuat dan sabar menunggu kesayangan masing masing pulang ke darat. Tiba tiba teringat time nak tunggu Super K sign off dari kapal dia dulu. Seksaaaaa woo! Lamaaaaa gila... =.=

Dalam group neh, ada 114 orang ahli tak berdaftar sebab group neh belum di daftarkan lagik. Cik Inzz yang create group neh dan dari group neh, I dapat raaaaaaaamaii kawan baru! SERONOK sangat! Dan mesti lah MOKDE kesayangan I yang invite sebab bakal pokde I (Pokde kepada Super K) pun Seafarers! ^^,

Kiteorang selalu share problem dan kegembiraan bersama-sama. Sebelum tuh, I nak cakap sebenarnya ada lagi 2 group yang I join tentang kapal kapal neh. Fungsi dia sama jer tapi I lagik rapat dengan group CHSP neh.. :-) Dan ada satu group neh yang dah siap masuk Majalah Jelita tauuu! Glemer lah you all~ :-)

Maaflah yer, terpaksa conteng Display Picture kawan kawan I neh dan juga nama nama mereka. Demi keselamatan  mereka semuaaaaa... ^^, Al maklumlah, group neh kan RAHSIAAAAAAA! Kih kih kih. Meh I kopipes semula apa yang kawan I tulis dekat wallpost CHSP tuh.

Semalam dok borak borak dengan Incik BF.. Then dia banyak sangat story masa atas kapal. Dia kata benda yang membuatkan dieorang happy sangat sangat masa atas kapal ialah dapat email dari buah hati masing masing. Time tu rasa nak nanges je. Sebak~

See? Kawan I siap nak nanges sebab sebak bila BF dia cakap macam tuh. Sweet lah BF dia tuh. Seafarers neh memang payah sikit nak communicate dengan orang darat. Sekarang dah ada AMOS. I pun tak sure sangat pasal AMOS tapi menurut kawan I, AMOS neh macam sistem yang membolehkan seafarers neh hantar email. So mesti lah kawan kawan I neh setiap hari refresh email sebab nak tunggu kesayangan mereka punya email. :)

Bila dah rapat, dah selalu borak dalam group neh, dan bila tetiba tak dengar khabar dalam sehari, mesti akan rindu. Sebagai contoh, gambar dekat atas neh. :)

Missing someone gets easier everyday because even though you are one day further from the last time you saw them, you are one day closer to the next time you will.

Rindu pulak dekat Nur Intan, xxx, xxx dan lain2...

Saya busy...moh ke perak pulak arini. 

Walaupun belum pernah jumpa tapi kami rapat. Dan ada juga dikalangan mereka yang duduk berhampiran dan telah menjadi kawan baik. Dapat lah selalu jumpa. Bila BF, tunang atau suami masih dalam pelayaran, mesti lah bosan duduk rumah. So, ini lah masa untuk hang out dan habeskan masa dengan rakan rakan yang senasib. :-)

Dan ada juga kawan yang meluahkan rasa tak puas hati bila menghadapi sesuatu masalah. So sebagai kawan, kita boleh lah bertukar tukar pendapat dan bagi nasihat jika perlu. Tengok macam ayat I dekat atas neh, straight to the point. Keh keh keh. Kes kawan I neh adalah ex-GF kepada ex-BF kawan I neh asyik tak puas hati. Padahal kawan I neh dah kahwin. So, kawan I neh menyampah dengan perempuan tuh sebab tak habes habes buat masalah. Begitu lah ceritanya wahai kawan kawan ku sekeliannn.... :-P

Mari kita lihat wallpost yang ni pulak. 

My 1st anniversary with beloved husband.. Tapi tak ada wish Verbally dari Mr. Husband. coz still atas laut. But he wish me in advance yesterday through amos email.. Waiting for his called when he reach japan soon. InsyaAllah.. Amen..

Kesian dekat kawan I yang neh. Hubby dia baru belayar so, tak dapat lah celebrate anniversary sama-sama. Ini lah namanya pengorbanan seorang isteri. Ohh I tak dapat bayangkan bila lepas kawen nanti, Super K pergi belayar. Mesti kena beli stok baldi untuk tadah airmata. T______T Ohh ohhh Tuhanku... kuatkan lah hati jantung limpa paru paru dan organ organ laenkuu.... Hukhuk.

Tak lupa jugak berkongsi kegembiraan dalam dunia masakan! Tukar tukar resepi. Syok wooo.. Nanti nak try lah buat APAM POLKA DOT! Heeee~

Dan....
I pun ada jugak share story dalam group CHSP neh
:)









(malu lah nak tunjuk!)








Dah baca, sila diam.
I malas nak kopipes semula.

Ok bai.
Tiba tiba sedih nak tunggu lepas raya.
TISU PLEASEEEEEEEE!