.al kisah Super K yang menyayat hati dan sanubari ini hukhuk

Salam

Lately neh kan, Super K asyik busy jer. Tensen I nyahh.. Asyik meeting jer since kerja dengan company bakal bapak mertua I. Projek sana sini. Nasib baek projek juta juta. Ka-ching! $_$ HAHA. Nampak sangat I neh mata duitan. Kikikiki. :-P

Bukan tuh yang I nak cerita sebenarnya. Hm semalam kan, borak borak dengan Super K. Dia cerita pasal pengalaman dia belayar. Seronok dengar walaupun kadang kadang dia cerita benda yang sama berulang ulang kali. Tapi I tak kisah pun. I suka dengar. :-) Dan ada satu ayat tuh, buat I tacing gila. "Abang suka sangat belayar." 

Masa dia cakap tuh, mata dia berkaca kaca. :'( I tengok mata dia. I tau, dia rindu nak belayar. Sebab dia memang sangat sangat suka dengan kerja dia tuh. Dia memang tak suka kerja darat. Tak suka pakai kemeja bagai. Lepas tuh I cakap dekat dia, "Kite tak kisah kalau sayang nak belayar. Kite ok je."  Sebab I tau, dia cuma akan happy dengan kerja tuh. I pun happy bila dia happy. :-)

Lepas tuh dia cakap plak, "Eleh, baru dua hari tak jumpa dah macam setahun tak jumpa. Satu artikel 6 bulan tau. Lama." Lepas tuh I cakap lah, sign lah artikel yang pendek pendek. 3 bulan jer ker... Tapi dia tak nak jugak. Sebab dia tau, I tak boleh kalau dia jauh. ~.~

Lepas tuh airmata I pulak macam bergenang. Dem ah. Hati tisu betul. =.= *cepat cepat lap airmata* Memang lah kalau nak ikutkan hati, hari hari nak jumpa tapi I boleh consider kot. I pun study lagik. Dia pun kena lah bagi komitmen pada kerja. Kalau kerja kapal yang dia pilih, I akan sentiasa support dia. ;-)

SEBAB? 
Only the best man can go to sea. 
And only the best girl can be with the best man..
:-)

Mesti lah I nak jadik yang terbaik kan kan? 
:-P

*gambar hiasan semata mata*

Then dia cakap lagik, dia nak fokus dekat projek projek company bakal bapak mertua I tuh dulu. Sekarang dia memang busy dengan projek. Dia nak try kerja kat darat pulak. (Walaupun I tau dia rindu kerja kapal) Seafarer's card dia pun I yang simpankan. Kad tuh expired on 2013. So, ada lagi 2 tahun lagi. Kalau dia nak belayar semula, I tak pernah halang. Masa I start rapat dengan dia pun, dia still dalam pelayaran. I cakap dengan dia, I ok je time tuh. Then dia cakap, "Masa tuh kite kan tengah kawan, belum kapel lagi. Memang lah ok.". Huhu. Betul jugak dia cakap. =.=

Time I taip entry neh, dia baru lepas call I. Dia ada meeting *lagi*. Asyik meeting jer. Busy bebeno =.= I cakap dengan dia, "Kite dah ngantuk. Nanti lepas meeting, sayang call kite eh..." Then lepas tuh dia cakap.....

"Mesti lah abang call. Sebab you are my 
PUNCH CARD MACHINE"

Cheh! 
Hampeh punya pakwe! 
=.='
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
. 
 But still....
There is something about him 
that makes my heart drop to my feet!

ILOVEHIMWITHALLMYHEART!