.kritikan ikhlas dari seorang boyfriend =.='

Salam.

Weekend hari tu jumpa Super K. Borak borak, lepak lepak. Tiba tiba terkeluar soalan dari mulut-tak-boleh-benti-cakap neh.....

"Sayang, honestly sayang suka kite pakai tudung ke tak?"

Then dia cakap,

"Secara jujurnya, abang suka sayang pakai tudung. Tapi kalau tak sedia, tak payah pakai. Abang tak suka sayang bukak pakai, bukak pakai. Nanti orang cakap apa pulak."

Then I cakap pulak,

"Kite dari dulu dah rasa nak pakai tudung, tapi kite rasa bila nak pergi kedai depan rumah siap nak pakai tudung, kite macam malas jerr. Terukkan kite? Sebab kite dah set dalam otak, kalau pakai tudung, mesti nak lawa lawa. Takkan pergi kedai depan rumah pun nak lawa lawa."

Then dia jawap,

"Itu belum rasa lagi. Itu belum cukup sedia lagi. Dah sedia nanti, baru pakai eh sayang."

Hari tu pun kami ada borak pasal isu ni jugak. I cakap dengan Super K...

"Sayang, nanti dah kahwin, kite tanak pakai tudung boleh tak?"

Dia pulak jawap,

"Jangan la tak pakai tudung sayang... Pakai lah. Sayang kan cantik bila pakai tudung. (senyum)"

I pulak jawap...

"Heeee... (blushing)"

Sekarang neh memang nampak I on off pakai tudung. Bila tah nak terbukak hati pakai terus. T__T Sekarang I pergi kelas memang pakai. Tak pernah freehair :) InsyaAllah, satu hari nanti, I berubah! Chayok Intan! :)

Dan semalam jugak, Super K belikan I sehelai tudung. Hihihi. Segan pulak rasanya. Memula dia tengok patung kat kedai tuh pakai tudung tu. Dia cakap cantik. Dia tanya I, "Sayang nak tak?" I cakap, "Kite tak kisah... Sayang nak belikan, kite pakai jer." Langsung dia terus belikan. Ok fine. Makan dalam. =.='

*tudung yang Super K belikan*

I pun tak tau apesal badan I lentik bebeno 
=.='

Hari ni I macam tak berapa sihat sangat. Kepala saket, badan lemah. Memang rasa tak larat sangat. I telan 4 biji panadol actifast. Lepas tuh kena marah dengan Super K sebab overdose. Lepas maghrib tadi, I terus pengsan. Then dia call dalam pukul 8 lebih. I tak sedar. Pukul 9 lebih baru I terbangun. Dia dari KL, otw balik Melaka. Dia risau tengok I padahal dia banyak kerja dekat KL. Rasa bersalah pulak. =.='

Tadi just keluar minum je. Dia datang dengan adik dia, Super Anep. Masa tengah minum, borak borak dengan dia. Dia cakap dia suka I pakai baju kurung macam makcik makcik. Then I jerit lah. I cakap...

"Hoi, nak cakap kite macam makcik lah tu!" 

Then dia cakap, 

"Tak lah sayang. Macam gadis melayu. Abang suka (senyum)"

Then I cakap, 

"Kite ade sehelai jer baju macam tu. Kain cotton kan?"

Then dia cakap,

"Haah. Sayang pakai baju size S kan?"

I jawap,

"Haah. Kenapa? Nak belikan ker? Kite nak lapan!"

Dia jawap,

"Ok. Nanti abang belikan. (senyum)"

Lepas jumpa dia kejap tadi, hilang sikit sakit tu. He is my painkiller. Love, thanks for everything. ILOVEYOUMUCH :)