.dinner dengan yang tersayang!

Salam.

I baru lepas balik dinner.
:)

Mode : Happy.

Eh, ni dinner course atau 
dinner dengan yang tersayang neh?

Konpius kejap.
Hihihi. :-P

Esok lah I update ekk...
Dah mengantuk sangat sangat sangat.....

Goodnight! :-)

.pencarian gadis melayu (lah sangat)

Salam.

Masih dalam mood gedik. Heh, I hari hari gedik hokeyh. Kah kah kah. Ok, semalam kan I dah cerita pasal kritikan ikhlas Super K kan kan kan? Dan dia ada sebut pasal baju kurung yang macam macik macik tuh. Kononnya macam gadis melayu. Heeeee~

So semalam jugak, I selongkar luggage I. Dan jumpa lah sehelai baju kurung cotton yang di kepohkan dalam entry neh. Kikikiki. Iron lah cepat cepat sebab kebetulan hari ni (Selasa) I ada group presentation. So memang lah kena pakai baju kurung.

Selalunya I cuma pakai baju kurung setiap hari Isnin jer sebab dekat UiTM wajib pakai baju kurung pada hari Isnin dan Jumaat. Tapi Jumaat I takdek kelas. Kuikuikui. (Jangan Jeles!) Hari selain tu, jangan harap lah I pakai baju kurung. Pakai jeans dengan tshirt sudeyyyy :-P

 Pagi tadi I mms Super K.
"Heee...baju mcm ni ke yg syg suke kite pakai tu?"

Then dia reply...

"Lawa. Gadis melayu :-)"

Respon I?
HARUSLAH HIDUNG KEMBANG KEMPIS!

Kah kah kah!

Dan yang bestnya, bebudak group I untuk presentation tadik semua pakai baju kurung kain cotton. Feeling macam ala ala gadis melayu lah konon. HAHA. Lepas habis kelas, balik rumah sewa, terus gedik snap gambar depan rumah. :-P

I & Ana.
I nampak tinggi sebab I pakai wedges :-P 

Awww~

Gadis melayu mesti kena sopan santun.
Kikikikiki :-P 

Burung apa?

Tak de burung pun.
Eksen jer lebeyyy :-P

Model jajan. :-D

Tangan bersilang silang.
Tak sopan langsung! 
=.='

Heeeeeee~

Kami berempat
Ana, Intan, Lin & Aien.

Puas snap gambar 4 orang guna camera belakang.  Kiteorang guna camera HP I. Tapi asek failed jek. Kejap tak nampak muka Ana, kejap tak nampak I, kejap nampak muka Aien dengan Lin jer. Last last guna camera depan jer. Kualiti tak bagus sangat. Tapi belasah jer lah :-P

 Peace!

Muka pelik memasing. 
Keh keh keh.

Semua tak dek ciri ciri gadis melayu.
Tak boleh masuk TV lah macamni.
HAHAHA.

Ok bai.

.kritikan ikhlas dari seorang boyfriend =.='

Salam.

Weekend hari tu jumpa Super K. Borak borak, lepak lepak. Tiba tiba terkeluar soalan dari mulut-tak-boleh-benti-cakap neh.....

"Sayang, honestly sayang suka kite pakai tudung ke tak?"

Then dia cakap,

"Secara jujurnya, abang suka sayang pakai tudung. Tapi kalau tak sedia, tak payah pakai. Abang tak suka sayang bukak pakai, bukak pakai. Nanti orang cakap apa pulak."

Then I cakap pulak,

"Kite dari dulu dah rasa nak pakai tudung, tapi kite rasa bila nak pergi kedai depan rumah siap nak pakai tudung, kite macam malas jerr. Terukkan kite? Sebab kite dah set dalam otak, kalau pakai tudung, mesti nak lawa lawa. Takkan pergi kedai depan rumah pun nak lawa lawa."

Then dia jawap,

"Itu belum rasa lagi. Itu belum cukup sedia lagi. Dah sedia nanti, baru pakai eh sayang."

Hari tu pun kami ada borak pasal isu ni jugak. I cakap dengan Super K...

"Sayang, nanti dah kahwin, kite tanak pakai tudung boleh tak?"

Dia pulak jawap,

"Jangan la tak pakai tudung sayang... Pakai lah. Sayang kan cantik bila pakai tudung. (senyum)"

I pulak jawap...

"Heeee... (blushing)"

Sekarang neh memang nampak I on off pakai tudung. Bila tah nak terbukak hati pakai terus. T__T Sekarang I pergi kelas memang pakai. Tak pernah freehair :) InsyaAllah, satu hari nanti, I berubah! Chayok Intan! :)

Dan semalam jugak, Super K belikan I sehelai tudung. Hihihi. Segan pulak rasanya. Memula dia tengok patung kat kedai tuh pakai tudung tu. Dia cakap cantik. Dia tanya I, "Sayang nak tak?" I cakap, "Kite tak kisah... Sayang nak belikan, kite pakai jer." Langsung dia terus belikan. Ok fine. Makan dalam. =.='

*tudung yang Super K belikan*

I pun tak tau apesal badan I lentik bebeno 
=.='

Hari ni I macam tak berapa sihat sangat. Kepala saket, badan lemah. Memang rasa tak larat sangat. I telan 4 biji panadol actifast. Lepas tuh kena marah dengan Super K sebab overdose. Lepas maghrib tadi, I terus pengsan. Then dia call dalam pukul 8 lebih. I tak sedar. Pukul 9 lebih baru I terbangun. Dia dari KL, otw balik Melaka. Dia risau tengok I padahal dia banyak kerja dekat KL. Rasa bersalah pulak. =.='

Tadi just keluar minum je. Dia datang dengan adik dia, Super Anep. Masa tengah minum, borak borak dengan dia. Dia cakap dia suka I pakai baju kurung macam makcik makcik. Then I jerit lah. I cakap...

"Hoi, nak cakap kite macam makcik lah tu!" 

Then dia cakap, 

"Tak lah sayang. Macam gadis melayu. Abang suka (senyum)"

Then I cakap, 

"Kite ade sehelai jer baju macam tu. Kain cotton kan?"

Then dia cakap,

"Haah. Sayang pakai baju size S kan?"

I jawap,

"Haah. Kenapa? Nak belikan ker? Kite nak lapan!"

Dia jawap,

"Ok. Nanti abang belikan. (senyum)"

Lepas jumpa dia kejap tadi, hilang sikit sakit tu. He is my painkiller. Love, thanks for everything. ILOVEYOUMUCH :) 


.only best man can go to sea ♥

And only the best woman for the best man 
- Nur Intan

Jyeah! Only best woman can win their hearts :') 

❤ My heart 
:)

❤ Ernie's heart 
:)

:: Doa Memulakan Pelayaran ::

Dan (ketika itu ) berkatalah Nabi Nuh (kepada pengikut-pengikutnya yang beriman), naiklah kamu ke bahtera ini sambil berkata: Dengan Nama Allah bergerak lajunya dan berhentinya. Sesungguhnya Tuhanku adalah Maha Pengampun, lagi Maha Mengasihani... - Surah HUD: Ayat 41

OMBAK JAHAT!

I've told you before.
Only best man can go to sea. 
:)

.Super K kantoi!






* Happy *

Untuk jadi sweet, 
kalau orang cakap I Love You,
jangan balas I Love You Too,
tapi balas I Love You More...
 :) ♥




SO?
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Super K
I Love You Sayang....


Intan
I Love You Moreeeeee!!!!
*jerit*


Kah kah kah.
Tak sopan langsung.
Terus jadik tak sweet :-P

.4 sebab kenapa saya jarang kemaskini belog :)

Salam.

Hari ini, saya nak menulis cerita di dalam belog menggunakan 100% bahasa melayu. Walaupun bahasa melayu saya teruk, saya pedulik ape. Cakap omputih pun gagal, cakap melayu pun sama. Ah, lantak lah! Hikhikhik. 

Sejak akhir akhir neh, saya jarang sangat nak tarikh atas di dalam belog ni. Saya tak tahu kenapa. Kalau dulu, sehari boleh taip macam macam cerita. Sekarang ni, sehari satu cerita pun payah nak taip. =.=' Tapi setelah saya membuat penyiasatan, akhirnya saya tahu jugak kenapa. Anda mau tau? Kalau tanak pun, saya nak bagi tau jugak. Peduli hape. Ini kan belog saya. Wek! :-P

1) Internet.
Kalau saya duduk dekat rumah sewa, sumber internet adalah dari jalur lebar celcom. Ianya sangat lah lambat. Kalau nak tengok tiub awak, mak aii, lambatnya lah dia bergerak. Grrr.

2) Sibuk dengan kuliah.
Saya pelajar di UiTM Kampus Bandaraya Melaka. Jadi, haruslah pelajar yang cemerlang, gemilang dan terbilang yang baik serta comel seperti saya akan sibuk dengan kuliah, latihan di rumah, kuiz, ujian dan macam macam lain. Keh keh keh.

3) Cerita cinta.
Saya kan gedik, jadik kalau saya tertulis cerita jiwang jiwang ala ala Romeo mesti mati mesti lah semua orang menyampah dan menyumpah nyumpah saya. Saya tak nak kena sumpah menjadi peti ais. Kalau sumpah menjadi internet yang laju, mesti seronok :)

4) Alasan alasan lain.
Eleh intan, kalau dah malas tuh, malas jugak. Tak payah nak bagi alasan segala bagai. Ingat orang percaya ker? Keh keh keh. 

Ok bai.
:)

.aku tak faham apa motif kau

Terima kasih sebab memporak perandakan hidup aku.

BITCH, 
PLEASE LEAVE.

AND TO SHAH ROI
THANKS A LOT FOR YOUR WORDS
:)


.aku tak halalkan

Kerja dah siap buat.
Tapi payment baru half di bayar.

Kerja dah lama siap ok!

MODE : HILANG SABAR.

Bukan sekali aku remind kau.
Bukan sekali aku sms kau.
Bukan sekali aku email kau.

Dan bukan sekali kau mintak num account aku
dan bukan sekali aku bagi.

Kalau nak bisnes, buat betul betul.
Jangan main main.

Aku tak hadap sangat duit kau tuh.
Sebab aku banyak lagi income lain.

CUMA KAU PERLU TAU ADAB BERBISNES.

Ok sayang? 
:)

.the last email, 9.39 am

Selamat tinggal.
Jangan nakal nakal sayang.
Jaga diri baik baik bila saya tak ada nanti.
*lap airmata*

.tips nak jadik cantik?

Salam.

Keh keh keh. Bajet bagus jer Intan neh nak kasik orang tips ashane nak jadik cantik. Padahal diri sendirik tak cantik langsung! =.='

Eleh, nak cantik ada banyak cara. Walaupun muka buruk, tapi kalau perangai elok, boleh je jadik cantik. Kan kan kan? Contoh terbaik, mesti lah diri sendirik. kah kah kah. Ok fine, I perasan. I masih dalam proses meng-elok-kan perangai sendirik. Kasik kurang sikit kegedik-kan =.='

Tapi cara paling senang nak jadik cantik, mesti lah pakai baju cantik cantik, aksesori cantik cantik dan mempunyai duit yang cantik. Kikikiki. :-P Kalau tak de duet, ashane nak jadik cantik. Tapi I ada satu belog-shop yang menjual baju dan aksesori cantik walaupun duit anda tak berapa cantik. :)


Ada macam-macam woo dekat butik Cik Bihah neh. Ada jual jaket, skirt, necklace, aksesori tudung, handbag. Haish, ada macam macam lah. Murah pulak tuh. Rambang mata I nengok.


Nak ni!
Nak nak nak!

Aww~
Jaket ini sungguh menawan!

Skirt kembang / Tube Mini Dress.

Headband.

Yang ni paling I suka!

I nak yang ni, tapi dah sold out :'(


Omg!
Cardigan labuh neh pun santek!
Nak nak nak!
T__T

Meroyan I nengok belog Cik Bihah neh. Korang boleh lah usha belog-shop beliau sendirik ek. Banyak lagik benda best yang boleh korang grab. 


Selamat Ber-Shopping di
^.^

.bila lagi?

Super K, 
Bila nak jadik ahli keluarga saya? 
:)

.penat lah oi | first time ke Kelantan

Salam.

Ok fine. I sangat penat gila pork. I tau, Abah dan Adik I lagik penat sebab doang yang drive kereta tanpa ganti dari Muar sampai ke Kelantan. Ye, kami ke Kelantan khamis petang dan selamat sampai di sana pada hari Jumaat, pukul 8 pagi waktu Malaysia. 

Pihak lelaki dah sediakan sebuah rumah untuk kami berehat. Sampai jer, I terus tidur dan bangun pukul 11 pagi. Letih gila pork. Saket badan tidur dalam kereta. Kami ke sana 2 kereta, Exora dan Spectra. Exora Abah drive. Spectra, adik I drive. I pulak drive diri sendiri. Kui kui kui.

Kakak I punya suami orang Melor, Kelantan. I ingat, dia main main jer cakap nama tempat tuh Melor, sekali betul. =.=' Keh keh keh. Untuk pengetahuan semua, ni first time I ke Kelantan. Family I dah pernah sampai Kelantan sebelum ni, tapi ape sal ntah doang tak ajak I. Sampai hati. Huk huk huk.

Majlis kenduri kesyukuran pihak lelaki start lepas Sembahyang Jumaat tapi mak andam sampai lambat. Dem ah mak andam neh. Suka tau datang lambat. Lepas tuh, kakak I hari tu booking baju lain, dia kasik baju lain. Mulut mak andam pulak, tak boleh blah. Kalau rasa ayam goreng KFC yang spicy tu kurang pedas, meh I tambah cili. (tetiba)

Rombongan pihak perempuan ke rumah pihak lelaki 6 kereta. 2 kereta dari Johor. Yang lain kawan kawan Abah dari Kelantan dan Terengganu. Haish, malas pulak mahu cerita. Tengok gambar jer lah ek.

Kat meja beradap.
I dah siap makan time neh.

Amek gambar atas katil. Sampai bunyik katil neh. Nasib baek tak patah. First time I tengok kena snap gambar family dalam bilik pengantin sebab selama ni, dekat Johor, snap gambar depan pelamin. Majlis dekat Kelantan tak semeriah dekat Johor. Mesti lah dekat Johor meriah, Super K ada! (gatal) :-P

Mata sembab tak cukup tidur. Muka sedih sebab handphone Sony Ericsson I patah, terduduk-kan time I tidur dalam kereta. Dah berat rupanya I neh sampai boleh patahkan handphone dengan hanya terduduk kan nya. Isk.. Tensen tul. Nasib baik I ada 2 handphone. Hmmm...badan letih sangat. Buruk dah rupa I, I rasa. Post status kat FB, cakap cantik hari ni. Padahal, masyaAllah, buruk gilak. Tapi bila MMS-kan gambar neh dekat Super K, dia cakap... 

Kembang setaman.
Keh keh keh.

Kakak I dah tukar baju dah. Dekat Kelantan, tukar baju 2x. Biru dan hijau. Tak de snap gambar outdoor. Pesanan kepada kakak kesayangan, Dah kahwin, jangan sakai sakai sangat. Ada orang tuh, dah kahwin, terus tak pandai jaga diri. Along kena maintain cantik, baru Abang Apis tak carik lain. Kuikuikui.

Abang Apis & Chacha.
Jaga kakak saya baik baik! :)

Gerak balik Johor malam tadi, lepas Isyak. Sampai rumah waktu zuhur tadik. Banyak gila tempat Abah berhenti rehat sebab mengantuk. Kami tak sempat nak shopping bagai sebab adik I ada motivasi Form5 dekat sekolah hari ni (Sabtu) dan jugak esok. Lagipun, nenek I kan dah uzur dekat rumah neh. Time kami ke Kelantan, Mama mintak tolong Mak Ngah yang duduk belakang rumah tolong tengok-tengokkan nenek.

Itu lah pengalaman I ke Kelantan. Pergh dah macam karangan UPSR jer. Ayat tunggang langgang. Dem. =.='

.14357 ❤

Suddenly, I love
NUMBERS
^.^

.bila jumpa penggantiku jangan di lupakan aku =)

Bila aku sudah tiada
Simpan semua lagu ku 
Jangan di tangis selalu

Mungkin itu sementara 
BILA JUMPA PENGGANTI KU
JANGAN DI LUPAKAN AKU
^.^

.kami bakal berkahwin lapan tahun lagi

EH! EH!
Macam lambat sangat jer lapan tahun tuhh

Ehem..ehem...
Kalau dua tahun lagik ok tak?
Cepat aminnnn kannn!!!
Cepatttt!!!

AMINNNNN.....

Keh keh keh.

Petang tadi, I jumpa Super K kejap. Suppose beliau ke KL pagi tadik sebab ada meeting dengan Abah kami, eh eh Abah beliau, tapi Betty roadtax mati pulak. So, beliau mintak I teman ke JPJ dekat Bukit Katil, Ayer Keroh, Melaka. Time otw balik rumah sewa I, beliau keluarkan lappy beliau. Dan I pun hape lagik, cilok lah gambar-gambar kami time wedding kakak I. Tak nyempat nyempat. Dalam kereta tuh jugak I nak transfer. Huhu.

BANYAK SANGAT GAMBAR CANTIK!
Rambang mata I ok!

Tapi, Super K tak kasik amek semua.
Beliau cakap, nanti tak surprise.

Surprise waklu!
KEDEKUT!!!

Wek! :-P

So, ni jer lah gambar yang ada :-)


Awww~~~
Bagai pinang terbelah belah 

*Gambar Faveret*

Gambar ni di snap lepas
kakak I selamat di nikah kan .

Carik mana Super K :-P

Pengapit haruslah sentiasa mengepit pengantin.
Hihihi.

Hoiii! Curang nampakkkk!!!!
Nak kena smack down ke?!

Time neh Super K tengah karok.
Soldier of Fortune ;-)

Yeop, Super Anep, Super K dan Abang Is.
Eh, macam kenal jer sling handbag hitam pink tuh :-P

Amek berkat kononnya.. :-P

Us~~

Super K dah otw ke KL.
Semoga beliau selamat sampai...
Aminnnn~~

Ntah bila dapat jumpa lagik.
Huk huk huk.

.eh, ni wedding siapa sebenarnya?

Adik....
Adik ni pengantin perempuan ke?

EH, TAK LAH!
Saya pengapit jerr..
=.='

Ker,
Memang I over dari pengantin?
T____T


HOI!
MANA ADA!!!

Pengantin lagik over okeyh! :-P

Tapi I rasa I memang over pun.
Keh keh keh.

BUKTI???
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Main baling baling bunga.
Feeling macam I yang kawen.
Hak hak hak


Seeeeee?
Kan I dah cakap, I neh pengapit jer.
Huhuhuhu~~

Thanks Namie & GF for this picture :-)

Banyak gila gambar yang I dapat. Bukak jer email, beratus ratus email masuk. Ok tipu. Hihihi. Ada lah dekat 10 email yang kesemuanya attachment gambar perkahwinan. Meh layan beberapa gambar. Yang lain lain, nanti I upload dalam FB ek!


Kan best kalau Syida dan Eny pun ada :-)

Heeee buli Akmall! :-P

Dari kiri,
HairiEykameow, Me, Hana dan Che Arm.

Pojiepooh pun ada tauuu!
Beliau kawan kakak I masa dekat UMT.

OH YER!

Tapi cuma Sara & Cimi jerr...

Mana yang lain???
T____T

HS pun tak datang.
Mencik!

I tengah feeling nyanyi lagu
"Pelamin Anganku Musnah"
Keh keh keh.

ROSAK MAJLIS 
=.='

Us with Pengantin~~~

Terima kasih sangat sangat kepada mereka mereka ni semua sebab sudi datang ke rumah I yang buruk neh. Dah lah buruk, jauh dekat pedalaman pulak tuh. =.='
TERHARU SANGAT!

Nanti I kawen dengan Super K,
korang kena datang tauuuu!
:-P
Pssstt!
Super K tak de dalam entry ni sebab 
ni entry versi kawan kawan.

Tunggu versi sayang sayang 
pulak ekkkkk