.tutorial meletakkan code banner dalam kotak

Salam.

Nampak tak banner baru yang comel dekat sidebar kiri I neh? Comel kan? Simple but nice. I order dekat Ayeem. RM10 jer sebab I dah bagi transparent image & jenis font pada dia. Kalau tak, lain cas dia kira. So, kalau berminat, boleh terjah blog Ayeem yer.

Semalam ada seorang blogger tanya I, macamana nak letak code banner tuh. Dan hari ni, bila check email, ada soalan yang sama. Senang jer sebenarnya. :-)

1) Gambar atas ni contoh code untuk banner korang.

<textarea rows="4" cols="20" name="code">(CODE BANNER)</textarea>
2) Ni pulak code untuk kotak yang akan diisi dengan code banner korang TAPI KORANG TAK BOLEH LETAK TERUS CODE BANNER TU DALAM CODE KOTAK. Errr paham tak? Hihi. Korang kena convert dulu code tu.

3) Korang kena convert code banner tu dekat website ni dulu kemudian, baru letak code banner tu dalam code kotak. Contoh :

Click to enlarge.

1 - Paste code banner.
2 - Tick format tags.
3 - Click convert.
4 - SIAP :-)

Selepas convert.

4) Baru lah letak code yang korang dah convert tuh macam dalam gambar dekat bawah ni.

* Korang boleh ubah rows dengan cols tu ikut suka hati korang k. Yang dekat atas ni, contoh size box banner I.

5) Dah settle semua, baru letak dalam html/javascript gadjet tu ek.

SELAMAT MENCUBA! :-)

Sesiapa yang tak ambil banner I tu lagi,
boleh lah ambil sekarang.
Yang dah ambil tapi banner lama,
boleh tukar dengan yang baru :P