.tutorial meletakkan autoplay youtube dalam blog

Salam.

Senang jer nak letak lagu macam dalam blog I ni. Agak-agak bingit, tekan lah pause. Ye tak? Dulu I selalu buat auto hide playlist. Kira macam halimunan ah. Tapi kalau lagu tak best, padan lah muka korang nak tutup speaker cepat-cepat :P

Dah dah, tak payah mengarut. Jom belajar camne nak buat k.

1) Pilih je lagu apa-apa dekat youtube tu. Then tekan Share then tekan Embed then tick Use old embed code. Yang lain tak payah tick. Lepas tuh copy semua embed code dia tuh.

<object width="560" height="340"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/xAkg4cwJp1Y?fs=1&hl=en_US&color1=0xcc2550&color2=0xe87a9f"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/xAkg4cwJp1Y?fs=1&hl=en_US&color1=0xcc2550&color2=0xe87a9f" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="560" height="340"></embed></object>

2) Dah setel tu, dekat width, korang ubah kepada 200 dan dekat height korang ubah kepada 25.

3) Then dekat perkataan fs, korang ubah kepada autoplay.

4) Copy dan paste code tu, letak dalam HTML/Javascript Gadjet.

5) SIAP!

Senang kan?
I tell youuuuuu :P