.umur tu cuma nombor jer kan?

Salam.

Fuhh..lagi beberapa hari umur I akan masuk 20 tahun. Nervousnya nak masuk alam remaja. Awww~~ Kah kah kah. Gila muda rupanya I neh. I saja jer ngaku 24 tahun. Korang caya ker I cakap umur I 24 tahun? Tengok muka dan body figure I, mesti korang cakap I neh macam budak Form 2. Ok fine. I perasan gila pork. Terlalu me-metafora kan cerita. Haha.

Semalam, tweet-tweet dengan sorang kawan. Komen-komen dekat FB sekali. Then tebukak cerita pasal umur. Dia teka umur I 24 tahun. Rasanya I dah sorok birthday I dekat FB tu.. Dem. Muka I memang nampak macam 24 tahun ke? Zzzzz... Then dia terus gugel "Umur Intan Nurulfateha". Sekali betul-betul keluar umur I memang 24. HAHA. Comel betul. Tak sangka kalau gugel pun boleh keluar umur sebenar I. =.='

Eh, memang betul ke umur tu cuma nombor? Errr memang lah nombor kan? Takkan huruf pulak. Tapi kan, memang huruf pun. U.M.U.R. Hah, kan huruf tuh. Wakakaka. Ok, fine. I dah sewel. Pukul 2 pagi patutnya pergi tidur lah Intan. Bukan tulis entry. -.-"

Gila kasar gurauan ayat dekat gambar atas neh.
=.="

So, kepada kawan-kawan I yang lahir pada bulan November neh, Selamat Hari Tua yer kawan-kawan. Jangan lah bersedih. Bergembiralah dan nikmati lah hidup ini. Sekurang-kurangnya, Allah SWT beri kamu semua peluang untuk hidup dan bernafas lagi di bumiNya. Hah, kan Ustajah Intan dah start membebel. Keh keh keh.

Hari ni dah masuk 9 Zulhijjah. So, siapa nak puasa tuh, boleh lah puasa. BESAR pahala berpuasa di Hari Arafah tauuu! ^^, Cepat pasang niat sekarang!

So renung-renungkan dan
Selamat beramal! :-)