.boyfriend i comel, boyfriend korang macamana?

Salam

Bertemu lagi kita dalam segmen flashback. Tiba-tiba I rasa macam tengah tengok drama TV siap ada segmen flashback bagai. =.= Dah lama tak feeling gediks, comel dan sewaktu dengannya macam korang korang yang ada boipren. Seronok baca entry korang. Ok tipu. Sedih sikit sikit sebenarnya. Sikit jer. Tak banyak pun. :P

Dan tiba-tiba I rasa macam nak berangan selama 2 saat yang konon konon I ada boipren.. Hihihihi. Mari mari!

I ni jenis selalu bangun lambat. Bila I bangun tidur jer, mesti capai handphone and cepat-cepat sms boipren I. "Good morning B....Heeee"

Itu ayat perli oke =.=

Boyfriend I jauh. So, kalau rindu, selalu lah MMS. Tak semestinya hantar gambar sendiri. Gambar aktiviti harian pun hantar jugak. Kikikiki. :P

=)

Bukan setakat sarapan pagi, time makan waktu lain pun, nak jugak tau apa yang boipren I makan. Hihi.

Walaupun cuma makan megi. :')

Dulu, rambut I panjang. I sayang gila dekat rambut I yang panjang mengurai tu. Tapi one day, I terasa macam nak potong pendek. Tak de sapa-sapa suruh pun. Tapi bila dah potong, I rasa menyesal :'( Tapi bila boipren I cakap....

Dan sekarang, I suka rambut I =)

Boipren I nakal. Suka sakat sakat I. Tapi I suka. Sebab dia comel. I suka semuanya tentang dia. Kadang-kadang geram jugak bila selalu kena sakat. Rasa nak ketuk ketuk jer dia.

Hihi mengada kan dia tu? :P

Bila nak tido, mesti boipren I akan sms I. Tak pernah lupa. Alaa benda ni sama jer macam boipren korang jugak kan kan? Hihihi.

Nyte B~~ =)

I dengan boipren I long distance. So, hari hari mesti nak tanya dia, "B rindu bb tak? Rindu tak..? Rindu takkkkk???" Dan jawapan dia...

I ni memang suka merajuk pun :P

Time bulan puasa I puasa ganti, banyak lah alasan I malas puasa. Mula lah sms boipren I, "B..lapar lah.. macam nak pengsan jerr..."

Sebenarnya I bukan tak larat nak puasa,
cuma I nak manja-manja dengan dia. :')

Bila dah jauh, mesti lah susah dan jarang mahu jumpa. Bila sampai masa nak dating, mesti eksaited gila. Pagi pagi buta I dah bangun. Rindu punya pasal.

Mestilah semangat! Heeee~

Selalunya, I yang kerap sms dia. 24 jam nak sms jer kejenya. Tapi bila satu satu masa, I tak sms dia, mesti dia pelik. Dan dia yang sms I dulu.

Awak rindu saya yer? :')

Dan bila dah lamaaa sangat tak jumpa, mesti lah rindu gila pork. Kadang-kadang sampai boleh nangis sebab rindu sangat sangat. Heh, nangis konon. Padahal memang I suka nangis. Kikikiki :P

Tapi tak sangka lah dia lagi rindu kan I :')
.
.
.
.
.
BOIPREN KORANG PULAK MACAMANA?
SWEET TAK MACAM BOIPREN I?
Share lah cerita pasal BF korang
^.^
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
OK FINE..
Rindu nak orang panggil I sayang.
Hmm...

TIBA-TIBA I NGANTUK.
TIBA-TIBA MATA MASUK HABUK.

I TIDUR DULU YER.
SELAMAT MALAM SEMUA.

Bye korang~~~

.tutorial blockquote | kotak comel dalam entry

Salam.

Pen merah pen biru
You marah, I love you.

Comel tak kotak dekat atas ni? Cepat cakap comel! Kalau tak, I tanak ajar. Teehehe~ Ok, hari ni I nak ajar camna nak buat kotak dekat atas tu atau dalam bahasa omputihnya, Blockquote.

1) Pergi dekat Dashboard - Layout - Edit HTML - tick Expand Widget Templates. Lepas tu cari code ]]></b:skin> (Kalau nak senang cari, korang tekan CTRL F dekat keyboard korang)

2) Bila dah jumpa, copy dan paste code dekat bawah ni, dekat atas code Step 1 tadi.

.post blockquote { background-image:url(URL IMAGE); -moz-border-radius-topleft: 10px; -moz-border-radius-bottomright: 10px; padding: 6px; Border: 3px solid #FF0080; margin:1em 20px; }

URL IMAGE - Korang kena letak URL image untuk background blockquote korang. Contoh URL (http://www.mycutegraphics.com/backgrounds/pink/th-pink14.gif) Korang boleh tengok background yang comel-comel dekat SINI.

Border: 3px - Kalau nak lagi tebal, tambahkan jer ker 5px ker, 10 px ker hihi.

#FF0080 - Ni warna border korang. Yang I punya tuh warna pink. Korang leh tukar warna lain. Tengok code warna dekat SINI.

3) Yang lain-lain tu tak payah lah tukar. Hihi. Nanti korang pening pulak. Lepas settle semua, terus tekan SAVE.

4) Then try buat satu entry. Lepas dah habis taip ayat yang korang nak letak dalam kotak tu, korang highlight semua ayat tuh then korang klik icon blockquote. Jap ek. I print screen and tunjuk contoh.

Tulis dulu ayat dia.
Then select semua ayat.
Lepas tu, klik icon blockquote.
Dan akan jadi lah kotak comel macam bawah ni.

You're the apple to my pie...
You're the straw to my berry...
You're the smoke to my high...
And you're the one I wanna marry~~


SELAMAT MENCUBA!
^.^

.siapa boyfriend dia pelaut atau tentera laut?

Salam.

Siapa boyfriend dia pelaut atau tentera laut? Best tak? Apa perasaan korang ada BF yang kerja dekat kapal? Yang jarang ada dekat darat, jarang jumpa. I tanya pasal pelaut/tentera laut ok. Yang BF dia tuh lanun, pergi main jauh-jauh. Teehehehe~ :P

Sebenarnya lately ni, I baik dengan seorang abang, Abang K. Dia pelaut. Dia selalu nasihat I. Jangan sedih, kena ikut macam dia, happy, tenang... Dia selalu cakap dengan I, "Dik, jangan sakit sakit.. Jaga kesihatan.. Jangan sedih sedih. Solat jangan tinggal.. " Setiap kali dia contact I, mesti pesanan yang sama dia bagi. Dia macam tau tau jer I tengah sedih and I ni senang sakit sakit. Eh...mana ada. I dah tak sedih lahhh. Wek! :P

Bangun tidur tadi, check inbox Facebook. Ada message dari dia lepas 2 hari tak ada khabar. Sebab dia cakap, dia dah start belayar. Tak boleh nak on Facebook selalu. Tadi Abang K bagi no handphone dia. Senang nanti nak contact. Tapi I try sms dia, tak dapat. Mungkin dia atas kapal sebab dia cakap, time dia message I tuh, dia berhenti sekejap dekat pelabuhan, isi minyak kapal.

Tapi I tak tau kenapa I rasa, dia dalam kesedihan sekarang. Tengok dekat status Facebook dia, dia macam tunggu someone. Mungkin girlfriend dia. Bila dah start belayar, macamana nak contact orang darat kan? Kalau facebook pun, kena tunggu ada line. Sama jugak macam handphone.

Hurmm......nothing...puas tunggu, tapi hampeh. Takpe la.... Bukan untuk kau..... Dah, pergi belayar sana.... Orang darat tak ada mau ingat kat pelaut mcm kau dah.... Pergi lah main jejauh.... Jangan balik balik lagi dah... Uhuk2.... ---- Lebih kurang macam ni status dia. Sedih kan? :'(

Tadi usha usha FB Abang K tu. Tengok video dia atas kapal. Ya Allah SWT, I jadi takut sangat. Sebab ombak kuat. Lepas tu, musim tengkujuh. Bukan semua orang boleh handle. I tak dapat nak share video tu dekat sini sebab tak dapat permission lagi dari Abang K tu. Nanti kalau dapat contact dia, I try mintak permission k.

Ya Allah SWT Ya Tuhanku, aku bersyukur kerana dapat menikmati musim tengkujuh yang Kau ciptakan ini. Dengan hujanMu yang mencurah curah, anginMu yang kencang dan lautMu yang berombak dahsyat, maka jauhkan lah aku dari segala malapetaka-malapetaka dunia ciptaan Mu ini Ya Allah SWT. Amin Ya Robbil'Alamin....... - Abang K
Ya Allah SWT.. Jauhkan Abang K dan rakan rakannya dari segala malapetaka. Sesungguhnya kepadaMu kami berlindung... - Intan

Dulu, I ada seorang kawan. Dia tentera laut. Dia pun selalu belayar. Dia pernah cerita dekat I, dia sedih sebab girlfriend dia curang. Dia susah-susah kerja, gadai nyawa untuk negara (cewah) tapi girlfriend dia buat macam tu. Dia eksaited balik kampung lepas habis belayar, tup tup kena tipu. Lepas tu, terus dia down gila. Tak nak ada GF dah. Isk... Sekarang pun I dah jarang contact dia.

Siapa-siapa yang ada BF kerja kapal, korang jangan la sesekali curang. Kesian tau. Dah lah mereka tu bertarung nyawa semua. Korang kat darat boleh main kayu tiga pulak =.= Kalau lah I ada BF atas kapal tuh, I akan selalu bagi semangat dekat dieorang. Jangan tinggalkan benda-benda yang wajib. Jangan buat benda bukan-bukan. Ingat tuhan selalu sebab risiko tinggi atas kerja macam tu. Kena kuat, kena sabar.

Tapi yang ada BF tak kerja kapal pun, tak yah lah nak curang. Jaga lah hubungan tuh elok elok elok elok yer anak anak. Nanti jadi macam mak ni kan dah susah. =.=

Korang take care yer.
Jangan nakal-nakal.
Bye~

Pssst!
Dah register Rakan Blogger Klik1Malaysia belum?
Klik SINI tau!

.nak iklankan blog korang secara percuma tak? | Klik1Malaysia

Salam.

Teehehee~ Nak tak? Nanti korang akan bertambah tambah tambah kawan dalam dunia blog. Kalau bosan-bosan, boleh tukar tukar link, tukar tukar ilmu, tukar tukar boipren/gelpren. Eh tak tak :P Kuikuikui. Kalau nak, korang boleh join I dekat SINI.

Actually I dah lama nak share dengan korang pasal website ni. Cuma masa tak mengizinkan. Cewah. Padahal duduk rumah makan tidur makan tidur. Tapi masa tetap tak cukup. =.=

Korang boleh usha sendiri website ni.

Macam-macam ada dalam blog ni. Kira complete lah. Bagi blogger macam I ni, I boleh check Alexa Ranking, Nuffnang, baca berita isu semasa, lepas tu I boleh bukak online banking, boleh shopping online. Meh I review sikit apa yang ada dalam Klik1Malaysia tuh.

E-manga.
Bagi yang suka anime segala bagai tu, boleh lah usha website ni. Admin dah letak beberapa link untuk korang baca.

Social Network.
Mungkin korang cuma tau pasal Facebook, Friendster, MySpace jer. Padahal banyak lagi social network yang lain. So dekat Klik1Malaysia tu, korang boleh tengok social network yang lain.

Waktu Solat.
Dekat Klik1Malaysia ada waktu solat untuk semua negeri. Korang yang perlu nak google segala bagai. Dekat Klik1Malaysia semua ada. Tak payah carik-carik lagik. Memang dah tersedia semuanyaaaaaaaaa... :')

No plat kereta.
Kikikiki. No plat kereta yang terkini pun ada youuuuu.. Pada sesiapa yang nak beli kereta/motor, korang leh tau apa no plat terkini dekat JPJ. Tak payah susah susah pergi JPJ semata-mata nak tau.

Berita/Isu semasa.
Semua jenis berita tak kira dari kerajaan ataupun pembangkang, ada link dia dalam Klik1Malaysia. Korang cuma perlu klik sahaja.

Widget.
Ada macam-macam widget comel yang korang boleh letak dalam blog korang.

Banyak lagik benda lain tapi tak larat kot I nak review semuanya. Korang kena tengok sendiri ape kejadahnya dengan Klik1Malaysia tuh. So, kalau korang berminat, boleh lah join Rakan Blogger macam I join. Boleh KLIK SINI. Nanti Abang Is (Admin) akan update link blog korang selewat-lewatnya Hari Ahad. Errr Abang Is ada adik lelaki yang hensem dan single bernama Abang Ipan. Ehem ehem *tiba tiba :P


Arkitek Laman, Klik1Malaysia.com


Eh, kenapa macam ada muka I? Kikikiki. Errr I yang freehair tu :P Comel kan kan kan? :P Sebenarnya I pun salah seorang Admin dekat Klik1Malaysia. Tapi I ni bukan lah orang besar sangat pun. Hihihi. Patik cuma pacal yang hina jer. Isk.. T__T

Kah kah kah. Tak memasal. Oh yer, Klik1Malaysia pun ada dekat Facebook. So, korang boleh LIKE page tuh untuk tau apa-apa update terkini tentang Klik1Malaysia.

LIKE dekat SINI dan boleh lah
Suggest to Friends ok? :')

Tak pun search jer
Klik1Malaysia
dekat Facebook tu ek!

Lepas link korang dah di masukkan dalam Senarai Blog RakanBlogger Klik1Malaysia, korang kena letak link Klik1Malaysia dalam blog korang. Klik SINI untuk cilok widget Klik1Malaysia ok! :')

Ok lah, nanti ada apa-apa benda yang best,
I share dengan korang lagik k.

Bye korang~~

.hubungan itu direstui keluarga, alhamdulillah =)

Salam.

Heee..Korang semua dah tengok kan bakal abang ipar Chacha kan? Hensem tak? Kikikiki... Tengok lah siapa kakak Chacha.. Hensem jugak kan? So, mesti lah dapat pakwe hensem gak. Hihihihi.

Ada yang terlepas tengok tak?
Ni gambar "dia"

Sweet kan? Kikikiki. Nama dia Hafis. So I panggil dia Abang Apis. Takkan nak panggil "B" jugak kot. =.= Semalam kan birthday adik lelaki I yang ke 22 tahun. So, Abang Apis pun join sekali kami makan-makan. Orang cakap, mengeratkan silaturrahim :') Lagipun, hubungan ni direstui keluarga. InsyaAllah, hujung bulan 12 nanti, family Abang Apis datang rumah untuk meminang. Doakan yang terbaik yer........ :')

My siblings...

Happy Birthday Yeop!
Chacha tuh memang over.
Dia ingat birthday dia lagi =.=

Bakal mertua Abang Apis :')

Manja-manja dengan mama :P

Celebrate dekat Medan Ikan Bakar Sabak Awor.
Makan sotong celup tepung, teringat kat someone :'(

Hm..ok. Ramai yang mendoakan kebahagiaan I lepas I publish entry semalam. Thanks sangat-sangat. Terharu gilaaaa....

Semoga Kak Intan tak sedih-sedih lagi dah lepas ni
o(*^^*)o

semoga berbahagia sis! :)

Really?! Alhamdulillahhhh :D

whoaaaaa congrats sis intan!!! :)

insyaAllah.
doa yg terbaik ye.
XD

cute,,hope he's da right man 4 u dear,,
jgn sedey2 g pasni..hehe

wow..!!!hahahaha..ensem2..
if ni jodoh baru ko, aku sgt stuju..!!!!
hahaha.gud luck intan!

err...jgn bangga pulak..cuma nk ckp..
"MUKA DIA ADA IRAS2 SAHEIZY SAM.!!!" =.=!
ok lah tu..hope lps ni no more air mata ya cikgu..
best of luck in ur relationship..amin~ =)

I cuma mampu tersenyum. Tak mampu nak cakap apa-apa. Sebenarnya, nak nangis pun ada. Sebab I terharu gila. Ramai kawan-kawan I ingat I dah move on. Siap ada BF baru lagik.

TAPI SAYANGNYA, I BUKAN JENIS MACAMTU. I bukan jenis, cepat berubah hati. No, I am not. :') I jenis yang setia. Sekali I sayang, I susah nak lupa, I susah nak tinggal. I memerlukan masa yang sangat lamaaaaaaaaaaaaaaa untuk melupakan......... :')
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Abang Apis ni sebenarnya BF kakak I.
Merangkap bakal abang ipar Chacha jugak kan?
^.^

Semalam saja jer nak snap gambar dengan Abang Apis. Hihihihi. Tengok muka I dengan dia pun tak sesuai langsung. Lawak pulak tengok gambar tuh lama-lama. Tak ada chemistry langsung. Tak sweet macam gambar I dengan H dulu.. Tengok lama-lama pun, masih berseri-seri. :') InsyaAllah, tak lama lagik, kakak I dengan Abang Apis akan di satukan. Nanti I jemput korang yer ^^,

I masih lagik single. Masih lagik macam dulu. Gedik, manja, mengada dan suka nangis. Hihihi. I memang lah tak menangis setiap 2 saat macam dulu. I boleh lah adapt dengan keadaan sekarang ni. Tapi kalau I sorang-sorang, I teringat, nanti I sedih pastu tiba-tiba mata I masuk habuk secara berjemaah dan airmata pulak mengalir secara berjemaah jugak =.= Dem. Siut tul.

Relaks lah, baru 3 bulan kan... Ada kawan I, bertahun-tahun single. Ok jer.. :') Mesti ada orang cakap, "Wahhh Intan..hari tu beria-ia melalak, menangis, meraung... Tup tup dah ada pengganti." Heeeeee... No, tak ada pengganti lahh... Tak rasa pun nak cari pengganti. :') Bagi lah lelaki sehensem Aaron Aziz pun, I tak nak :P

Tiba-tiba nak feeling nyanyi lagu Imran Ajmain.. Jom nyanyi sama-sama!

♪♫♪ Relaku menunggumuuuu...seribu tahun lama lagiiiii....Tapi benarkah hidup, aku kan selama ini... Biar berputar ke arah selatan.. Ku tak putus harapan.. Sedia setia...... Relaku mengejarmuuuu... Seribu batu jauh lagi.... Tapi benarkah kakiku kan tahan sepanjang jalan ini... Biar membisu burung bersiulan... Terlelah gelombang lautan... Ku masih setia... Adakah engkau tahu... Ini cinta... Adakah engkau pasti... Ini untuk selama-lamanya......♪♫♪

Ok dah cukup. Tak leh nyanyi banyak sangat. Nanti Imran Ajmain tak dapat carik makan pulak. Kikikikiki.

Bye korang.
Muah!

.memperkenalkan........bakal abang ipar chacha ^.^

Salam.

Orang tua-tua selalu cakap.

"Patah tumbuh, hilang berganti"
.
.
.
.
.
.
I selalu dengar orang cakap

"Kalau hilang yang lama,
mungkin kita akan dapat yang lebih baik"
.
.
.
.
.
.
Hmmm~~
MUNGKIN? :')

Kacau daun lah Chacha neh! :P

Ehem ehem :P

.happy birthday brothers! | segmen tutorial

Happy Birthday to My Brothers

Muhammad Afiq Baharom
20 November 1994

Muhammad Adib Baharom
28 November 1988

May Allah SWT bless both of you.
Angah sayang korang :')

Ni gambar time celebrate birthday Adik Afiq haritu.
Tak sempat nak buat entry.
Huhuhu~

(Afiq baju kuning, Adib baju coklat)

HAPPY BIRTHDAY !!!

Segala soalan yang tak faham berkaitan tutorial akan di jawab nanti k. I betul-betul busy. Nak reply komen & BW pun tak sempat. Nanti I buat segmen khas untuk tutorial k. Nak tanya, tanyaaaaaaaaaaaa lah banyak banyak banyak k. Kikikikiki.

I nak gerak ke Melaka ni. Ikut rombongan pengantin ke rumah lelaki pulak. Ambil berkat lah kononnya. Hakhak. Bye!

.ai pun tak tahu kenapa ai suka pink

Salam.

Fuhhh! Penat gila pork~ Seharian dekat rumah kazen I tuh. Dekat Melaka panas terik. I dah pening pening lalat ni. Tapi gigih nak update belog. Tapi I cuma update dengan gambar jer ek. Tengok gambar pun dah tau story macamana kan? Hihihi.

Ok, ni time dekat rumah I, before gerak ke Melaka.

Gambar ni I dah post kat FB awal-awal lagik.
Hihihihi

Ni lah cousin I.
Cousin I yang perempuan tuh, Kak Fila.

Yang hujung sebelah kiri tuh adik Kak Fila.
Geng dia buat persembahan Shuffle.
Dah tak ada silat pengantin dah. Hihihi

Ni meja makan beradab.
Nampak tak puding I buat. :P

Welcome~~

Me and my sister~

My siblings.
Yang freehair tuh sedara I dari KL.

Dengan Mama & Abah sekali.

Ehem ehem.

Me & Chacha.

Yang sebelah I tuh, uncle and aunty I.
Merangkap parent pengantin.

Me & Nadhirah.
Cousin ~
Comel kan? Baru form 3 ^^,

Me & Mama.

Me & Kak Fila.

Ni time dekat Mydin, MITC.
Jumpa kawan I masa study dekat UiTM Shah Alam.
Nama dia Mas :')

Mesti korang nak muntah tengok
gambar I yang banyak ni kan?
Hihihi

Ok lah, I nak tidur dulu. Pening kepala sangat. Esok pagi I melawat blog korang ek. Gila banyak blog dalam bloglist I. Huaaaa sabar ek. Satu satu I pergi, cuma lambat atau cepat jer. BTW, thanks a lot kepada followers baru.

Much love~~

.kawan sekolah propose ai? oh mennn!

Salam.

Errr ini scheduled post okeyh. Time ni I dah dekat wedding kazen I. Actually masih dalam keadaan terkejut dan terkujat. Tadi main FB & blog. Tiba-tiba, ex-schoolmate send message dekat FB. Actually baru jer jumpa dia balik dekat FB beberapa bulan lepas.

Dia : Kau, mintak no telefon.
Intan : 012718****
Dia : Kau relaks jer bagi no handphone. Hairi tak marah ke?
Intan : Err dah tak de pape ngan dia. Jangan lah tanya pasal dia. Aku nangis kang.. T__T (Time ni I dah pelik. Asal nak tanya camni. Lagipun dia kan kawan sekolah. Kalau Hairi tau pun, atau still dengan Hairi, Hairi takkan marah punya sebab Hairi sangat sangat sangat memahami )
Dia : Alaa..jangan lah nangis. Kalau aku ganti tempat Hairi boleh tak? Boleh ke? Kita kawan lah dulu nak? Hehe..
Intan : *speechless*

Lebih kurang macam tu lah message I dengan dia. Alaa macamana ni. Alaaa tak tau nak buat apa.. Alaaaaa huwaaaaa nangis jugak kang... Mana boleh ganti ganti. Mana sama. Tak nak.. Alaaa...tak mau! Tak mauuu... Isk.. serius tak tahu nak buat apa. Mintak-mintak kawan I tu sebenarnya saja je nak mengada. Haish, kalau jumpa, tampar laju laju baru tau! Grr!

HAHAHAHA Gila gelabah Intan. Rasa nak tampar muka sendiri laju laju jer. Padahal kawan I tu saja jer cakap camtu. Melawak jer kot. Tak yah nak perasan lebih lebih. I kenal kawan I tu macamana. Lagipun, I kan dah ada secret admirer tercinta. Hakhak. Muah!

Err baru kejap ni kawan I tuh call. Malu pulak nak cakap. Kah kah kah. Dia cakap suara I dah lain. Padahal last cakap masa kat sekolah kot. Tu pun dah bertahun tahun yang lepas. Suara I dah matang kot. Hahaha. Dia cakap "Aku macam tak caya tengah cakap dengan Intan sekarang ni" Hehe. Jangan tak caya sangat lah. Haha.

Oh yer, kawan I ni kerja dekat KLIA. Korang yang single tu mahu berkenalan tak? Dia hensem gak orangnya ^.^ Err I pun single tapi I neh NOT AVAILABLE. Weeeeeeeeee~~~

Hmm lupakan lah kegedikkan I yang terlampau tuh ok. Kalau di layan, lapan ratus tahun lagik pun tak habis. =.= Ok sekarang, I nak mintak korang vote dekat SINI. I terpilih dalam 3 kategori :

Blog Personal Wanita Pilihan

dan

Blog Tutorial Pilihan


Thanks a lot tau.
Jasa mu dikenang, bakti di julang~
Undi dengan ikhlas yer kawan kawan.

Jumpa dekat next entry
Muah!

.jawapan teka teki tekuk

Salam.

Fuhh..sorry lambat kasik jawapan untuk teka teki tekuk ni. Segan pulak bila ramai yang bagi reaksi kepada teka teki sengal I tuh. Hihihi

Soalan
Gajah jadi ayam
Zirafah jadi ayam
Badak pun jadi ayam
Habis ayam jadi apa?

Jawapan
Ayam jadik pengadil.
Sebab banyak sangat binatang nak jadik ayam

^.^

So, tiada pemenang.
Kah kah kah!

Mesti korang ingat jawapan dia
AYAM JADI BANYAK KAN?
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Ok fine.
Memang tu pun jawapan sebenar.
HAHAHA

Jawapan Sebenar
Ayam jadi banyak

Jawapan yang first tadi tu, I tipu jer.
Keh keh keh


*larikkk!!!
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Peace!
Hihihi~

Gambar kuah tak snap pulak
=.="

So, siapa yang jawap betul tu, boleh datang rumah I esok. I kasik makan puding berkuah yang lemak berkrim disukai ramai. Datang lah ek. Jangan malu-malu. Hihi. Thanks guys sebab jawap teka teki tekuk I yang sengal tuh. Tak sangka, ramai pulak yang jawap. *blushing*

Before I nak tidur, I nak mintak tolong korang vote I dekat SINI. I terpilih untuk 2 kategori.

Blog Personal Wanita Pilihan

dan

Blog Tutorial Pilihan


Undi dengan ikhlas yer. I tak paksa. Kalau ada rezeki, menang lah. Kalau tak, tak per. At least, I bersyukur sangat sangat sangat sebab terpilih. Thanks sangat sangat pada mereka mereka yang calonkan I, pacal yang hina neh. Huk huk huk T___T

Haha. Dah start dah drama swasta :P Ok lah, I nak tidur. Pagi esok kena pergi Melaka lagik. Kang tak sempat nak hantar puding ni esok untuk wedding cousin I tuhh... Nanti free, I pergi BW blog korang ek. Lately ni sangat busy. Sorry tau!

Selamat malam korang.
Havagudream ^^,

.siapa dapat jawap, memang hebat

Salam.

I ada satu teka teki tekuk.

Gajah jadi ayam
Zirafah jadi ayam
Badak pun jadi ayam
Habis ayam jadi apa?

^.^

I nak buat puding kastard berkuah dulu.
Esok nak hantar rumah cousin untuk makan beradab

Siapa dapat jawap, I kasik hadiah.
Penjawap terawal lah yang dapat hadiah

Errr penjawap?
Macam pelik jer perkataan tu.
Hihihi.

Malam sikit I kasik jawapan k.
Muah!

.tips tips keselamatan dari Inspektor Chacha

Macam biasa,
bukak speaker kuat-kuat oke! :P

Previous video : HERE

.will you marry me?


Hantaran dah siap.
Pelamin dah cantik.

Bunga telur dah siap.

Inai pun saya dah pakai.

Tinggal tunggu awak masuk meminang saya jer.

Tapi kalau awak lambat sangat,
biar saya je masuk meminang awak
Hihihihi

Errr sayang...

^.^

HAHAHAHAHA

*larikkkk!

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Currently away from blog.
Busy with my cousin's wedding

Kalau rindu, sms ler
Hihihi :P