.bangun lah sayang....

Salam Readers~

*sambungan dari entry ini*

"Akak, akak kena kuat kak,
Kita tau kita cuma pandai nasihat
tapi akak yang rasa
Tapi apa-apa pun, akak mesti kuat"

"Akak jangan nangis.
Kalau akak nak nangis, nangis hari ni jer
Esok jangan nangis lagi"

"Akak, sabar tu kan ajaib"

"Allah swt sentiasa ada dengan kita kak.
Akak jangan risau.."

"Akak, akak cerita je apapa dengan saya.
Mana tau nanti saya ada masalah,
saya boleh share dengan akak"

"Akak kena makan banyak-banyak
akak dah kurus sangat"

"Akak kalah sebab berat akak tak naik,
jadi akak kena belanja saya makan ayam penyet"
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
"Izzati, kita tak kisah kalau kita kalah, kita kena belanja Izzati makan ker apa ke.. Kita tak kisah semua tu.. Yang penting sekarang, kita nak Izzati kuat.. Nak Izzati sedar... Lawan penyakit tu.. Izzati dah janji dengan kita nak datang Melaka. Nak jumpa kita, Zana dan Muz..

Izzati selalu suruh kita kuat time kita nangis-nangis call Izzati. Izzati selalu suruh kita sabar. Jadi, kita nak Izzati kuat dan sabar dalam menghadapi dugaan Allah swt ni...

Kita, Hairi, Hana, Luqman, Yatie, Zana, Ily, Ej, dan ramai kawan-kawan DSG dan GIS yang lain, doakan agar Izzati cepat sedar, cepat sembuh, dan kembali macam dulu.. Kita masih perlukan Izzati lagi.

Izzati yang kita kenal kuat.. Izzati yang kita kenal happy go lucky orangnya... Kami semua dekat sini doakan agar Izzati cepat sembuh.. Kami semua sayangkan Izzati.. Rindu gelak tawa Izzati.. Gurauan Izzati...

Kita rindu nak call Izzati macam dulu-dulu.. Sms dan YM macam selalu... Rindu nak Izzati & Hana menyemak dan memenuhkan wall Facebook kita... Dah lama tak komen-komen macam dulu kan? Cepat lah bangun sayang...... Cepatlahh bangun.. Baru 2-3 hari lepas kita gelak-gelak dekat telefon...... Kita dah rinduuuuu niii... Bangun lah sayanggg......... :-( "
.
.
.
.
.
.

Hmm...tadi I dapat sms update lagi dari kawan I. Dia dah pergi melawat Izzati dekat ICU. Kawan I cakap,

Keadaan Izzati nampak stabil walaupun koma. Nampak ade pergerakkan sikit pada mata. Muka dia bengkak, bibir luka, dahi kiri berjahit. Doc tunggu tindakbalas dalam mase 48jam. If ok, diorang akan proceed untuk pembedahan untuk anggota lain sebab sekarang ada bleeding dekat otak kiri.

Ya Allah swt..
Sungguh mencabar dugaan yang
Kau beri kepada adik aku, Izzati... :"(
Aku doakan semoga Izzati cepat sembuh...
Aminnnnnnnnn....

Semua orang sayang Izzati. Semua orang tak berhenti berdoa untuknya... Menurut kawan I lagi, orang yang langgar Izzati, langsung tak melawat Izzati di hospital. Mana pergi peri kemanusiaan dia? Kalaupun Izzati yang bersalah, melawat lah Izzati sebab dia tengah bertarung dengan nyawa. Janganlah kejam sangat..... Ish...I rasa terkilan sangat :"(

Masa kita susah dan senang,
Allah swt tetap ada bersama kita kan?

Nanti kalau I dapat apa-apa info, I akan update lagi. Thanks korang sebab tolong sama doakan agar kawan I selamat. Jasa korang hanya Allah swt yang dapat balas. I hargai sangat-sangat.

Bai!

I cuba untuk tidak menangis
Tapi airmata tak nak berhenti mengalir
:-(