.gathering berbuka puasa esok!

Salam Readers~

Korang semua yang duduk dekat Melaka
Jangan lupa ek gathering esok!

Boleh lah start berkumpul dekat
KFC Jusco Baru
I maybe ada dekat sana dalam
pukul 6 petang
(28/8/2010 - Sabtu)

I tak reserved tempat pun
sebab I sendiri tak tau berapa orang nak join
Kalau korang boleh confirmkan malam ni,
esok tengahari I pergi reserve.


Datang lah yer sebab ada souvenir untuk korang
daripada budak senget neh

RUGI KALAU TAK DATANG!

Kalau ada apa-apa, boleh contact I dekat FB
ataupun email I ekk
intanurulfateha@gmail.com

Nak num handphone I tak?

0127186471
*tolong jangan salah guna*
Apa-apa hal untuk esok, call terus.
Sms tidak di layan yer.

Hiks!

Bai!

Photobucket

.i'm done with my public speaking!

Salam Readers~

Alhamdulillah, I dah setel public speaking baru kejap tadi.
I'm doing quite well sebab I tak tengok text langsung.
But I sure I boleh buat better than that.
I just prepare dalam 2hari

I kan busy, asyik nanges jer kejernya..
Actually emosi I masih tidak stabil.
Tapi life must go on kan?
I tunggu goodluck wish dari dia,
tapi hampa =(
*sedih*

Hmm....Kawan I ada record video time I speaking tadi.
korang nak tengok tak?
Huuu nanti3 lah ekk.
Buat malu jer sebab I cakap terabur huhu.

I update guna handphone e72 I neh.
Tu sebab entry bersepah sikit.
Nanti I update lagi k.

Bai!
Photobucket

.berita baik untuk peminat lens!

Salam readers~

Quick update! I nak cepat neh sebab tak prepare lagik untuk public speaking esok. Mati lah I. Mati lah I... T____T Ok macamni. Mesti ada lagik yang nak beli lens kan kan? Ye lahh, lagi 15 hari jer kita akan raya. So, I nak bukak offer balik untuk order lens.

So, korang boleh pilih-pilih lens dekat
BLOG INI.

Lepas tu korang cepat-cepat
email dekat I order korang tu di
intanurulfateha@gmail.com

Tak boleh lambat lambat tau!
Hari sabtu mesti dah hantar order
dan settle payment.

Dan nextweek I akan pos lens korang.

Sila bankin ke
101049344884 (Maybank)
Intan Nurulfateha Baharom

12230065897524 (CIMB)
Mohd Hairi Hassan

010230020217162 (Bank Islam)
Intan Nurulfateha Baharom

Lepas bankin,
sila emailkan I bukti pembayaran di
intanurulfateha@gmail.com

Semua lens untuk first batch telah di hantar. I tak buat lagik tutorial untuk memakai lens. Kepada sesiapa yang menghantar sms pada I dan bertanya cara-cara untuk memakai, I memang tak dapat tolong. I cuma tolong kawan jual jer. Heee~~

Thanks for shopping with me~

Bai!

Pssst!
Siapa-siapa yang tak bayar sebelum Sabtu
Order anda akan di cancel~~

Siapa-siapa yang tak dpaat lens yang dulu,
sila bagitau ekkk ^^,

Photobucket

.pertukaran tempat berbuka puasa

Salam Readers~

Sebelum :
Dataran Pahlawan

Selepas :
Jusco Baru
(Sebelah tesco dan berdekatan dengan Melaka Sentral)



Sebab-sebab :
Lebih dekat dengan Melaka Sentral
dan menyenangkan mereka yang menggunakan transport awam.


Makan :
KFC

Sila bawa duit yang mencukupi
dan camera yerr ^^

Jangan risau, surau ada.
Boleh kita solat maghrib sama sama ^^,

So, jumpa
28 Ogos nanti yerr!

Bai!

Photobucket

.perhatian kepada pembeli lens

Salam Readers~

Ini adalah entry khas untuk para pembeli lens dari blogshop I Mataku Cantik. Jumaat ni I akan ambil lens dari supplier. Then HARI ISNIN I akan pos pada korang. So I harap, korang akan bayar duit lens pada I selewat-lewat nya

HARI JUMAAT PAGI!
Petang tak boleh yer.

Sila bankin ke
101049344884 (Maybank)
Intan Nurulfateha Baharom

12230065897524 (CIMB)
Mohd Hairi Hassan

010230020217162 (Bank Islam)
Intan Nurulfateha Baharom

Lepas bankin,
sila emailkan I bukti pembayaran di
intanurulfateha@gmail.com

Thanks for shopping with me~

Bai!

Pssst!
Kepada yang tak sempat nak order,
2nd batch akan menyusul
tapi lepas raya lah

Huhuhu


Photobucket

.sangat gembira~

Salam Readers~

Hari ni hari pertama I berpuasa setelah beberapa hari terpaksa ambil off untuk sebab-sebab tertentu. Lalalalala~~~ ;) Dan hari ni ada berita gembira untuk I. Mungkin berkat I puasa hari ni. Hehehe.

Ka-ching!
Hikss!

Bai!

Photobucket

.Cepat order lens berharga serendah RM35 sebelum 12 tengah malam ini!

Klik SINI

I extend masa lagi sampai
12 tengahari, Hari Selasa

Kalau lambat, korang dapat lens lepas raya.
So tak dapat lah korang bergaya di hari raya.
Hehehehehe~~

So, apa-apa just email I k.
intanurulfateha@gmail.com
I tak tengok sangat dekat chatbox.

Jangan lupa, tengok bloghop lens I.
Klik
SINI

Bai!

Photobucket

.i jual contact lens murah! jom beli~

Salam Readers~

I nak jual contact lens. Starting harga RM35 termasuk postage untuk 1 pair. Paling mahal pun, RM40 termasuk postage.

RM 35
Geo lens
Fresh
Crystal
Barbie
Dreamy
Princess
Pop C Lite

RM40
Sugar Candy
Super Kira
Puffy 3 tones

Korang berminat tak?
Kalau order hari ni, 23 Ogos ni korang dapat.
Boleh pakai untuk raya!

Petang sikit I upload gambar ok! =)

Bai!


Photobucket

.i takkan balik rumah lagi sampai cuti raya!

Salam Readers~


Waaa mengantuknyeeee... Lepas makan jer mesti rasa nak tidur.. Makan, tidur, makan tidur, tapi tak gemuk gak. Haish, dah lah tadi tiba-tiba Hairi cakap dia suke perempuan gemuk sekarang neh. Saja jer kasi I panas hati, nak suruh I gemuk macam dia lah tuh. Grrr! Ingat senang ke nak gemuk? T____T

Ok, berbalik kepada tajuk entry. I sampai Melaka pukul 5 lebih tadi. Gerak dari rumah I pukul 2 lebih. I kan pengerusi PBSM iaitu Persatuan Balik Setiap Minggu. Teeehehehehe~ I memang suka balik rumah. Sebab dekat rumah internet lajuuuuu. Zup! Zuppp! I kan obses dengan internet. Ok tipu. Mesti lah I nak jumpa family tercinta. I kan anak yang baik. Awww~~

Sempat snap pic depan rumah
sebelum pulang ke Melaka

T________T

.korang minat tak nak buat duit dengan kuih raya?

Salam Readers~

Hari ni I nak share something yang best pasal kuih raya! Heee~ Berminat tak? I tau korang semua suka makan kuih raya. So, korang sebenarnya boleh buat duit tau daripada kuih raya ni.

Actually I nak promote satu produk yang kawan I jual tentang potensi bisnes kuih raya, resepi lengkap kuih raya yg popular dan kaedah pemasaran kuih raya secara online. Produk ni bagus dan dah terbukti berkesan. Korang perasan tak pengusaha kuih raya di seluruh negara dah habiskan cuti panjang dieorang sejak 10 bulan lepas?

.sangat pening ok!

Salam Readers~

I baru balik dari rumah besties I, discuss pasal reunion untuk batch SPM kiteorang dulu. Pening kepala. Banyak benda nak handle. Pasal jemputan, makanan, door gift. Waaaa susah nya alahai. Actually kiteorang dah discuss lama, tapi since semua school mate I dah kerja jauh-jauh dan study jauh-jauh, contact through FB jer lah.

Tapi tak semua ada FB dan tak semua online setiap hari. So, kena guna cara yang lama. Pergi sekolah balik, ambil senarai nama dan bagi kad melalui pos. Harap-harap reunion ni berjaya. Doakan yer! Hiks!

I tak boleh update panjang-panjang. Sebab banyak kerja yang menunggu. Ingat nak update pasal persiapan raya.

.blog gathering di Melaka!

Salam Readers~

Akhirnya I dengan seronoknya mengumumkan yang I nak organize 1 gathering di Melaka. So, kepada bloggers di Melaka, boleh lah kita jumpa, borak-borak dan lebih mengenali antara satu sama lain. Ye lahh, selama ni kan kenal dekat blog jer. Korang tak teringin ke nak jumpa secara live? Heeee~~
Ok, kenapa mesti dekat Dataran Pahlawan? Dataran Pahlawan ni macam-macam ada. Dekat sini ada satu kawasan padang buatan manusia dekat atas bangunan Melaka Megamall. So dekat situ lah tempat kita semua akan melepak. Jom I tunjuk sikit suasana padang yang cantik tuh.

.comment moderation dah lain?

Salam Readers~

I baru bangun tidur since hari ni I tak ada kelas pagi. Lepas tuh, I pun masih tak boleh puasa, memang time sahur tadi tak bangun lah. Waaa lapar nyee! T__T

Bangun-bangun tidur terus on lappy, check komen dekat blog. Then I noticed something. Eh, comment moderation dah lain eh? Heeeeeeee~ (Bagi yang auto-approve komen, korang memang tak akan perasan kot)

.mari menghormati bulan ramadhan

Salam Readers~

Mama kata, kita kena menghormati bulan ramadhan. Jadi, I mengambil keputusan untuk menukar header blog. Dulu gambar freehair, sekarang bertudung. :)

Dulu

.tak sabar nak puasa lagi 7 hari!

Salam Readers~

Hari ni dah hari kedua umat islam berpuasa. Tapi I tak start lagi pun walaupun sehari. =( Tahniah kepada mereka yang masih penuh berpuasa.

Kepada yang tidak penuh atas sebab-sebab tertentu, bersabar lah kerana semua ini ada hikmah nya. Jadi, jangan bersedih. Kamu semua tetap boleh raya! Yayy~~ ^^

So, kepada yang akan berpuasa esok,
jangan lupa baca niat puasa!

Salam Ramadhan.

Bai!

Pssst!
Mama I dah ada blog.
Boleh klik SINI kalau nak tengok!

Photobucket

.eh, mama i dah ada blog?

Salam Readers~

Apa khabar korang semua? Ada yang dah pengsan ke? Lek lu... Baru pukul 5.. Lagi 2 jam jer nak berbuka. Hehe! I masih di rumah. Malam ni atau esok selepas sahur, baru I akan balik rumah sewa di Melaka. Malas nya nak balik. Pak kal jer ada kelas hari khamis. Hari jumaat petang ada kelas ganti. Lepas tu hari sabtu ada test pulak. :(

Hari ni rasa best jer duduk rumah. Dan petang tadi, I tolong mama I buat blog. Since mama I dah berjinak-jinak dengan internet, boleh lah mama tulis blog. Lagipun mama ni seni orangnya. Keh keh keh~ Nak tengok tak blog mama I? Klik SINI yerr. Maju tak mama I? Apa, ingat mak Khairudin jer yang boleh expose dekat internet? Mama I pun boleh lahh! Hahaha~

.i ada 10 active buffered earning???

Salam Readers~

I baru sampai rumah parent dekat Muar. Balik-balik terus online. Ingatkan nak update blog pasal puasa tapi tiba-tiba I sangat terkejut! I check Nuffnang, ada 10 buffered earning ok! I ingat metered earning. Tapi rupanya buffered! Hakhak~

*Click to enlarge*

Terima kasih Nuffnang~~
ILYSM lahhh! ;D

Dan selamat berpuasa untuk semua.
Jangan lupa baca niat puasa yerr ^^


Bai!

Photobucket

.surat cinta dan hadiah dari seorang secret admirer

Salam Readers~


Korang pernah ada secret admirer tak? I tak pernah ada. Biasa nya I admire dekat orang jer.Teeehehehe! Agak-agak apa perasaan korang apabila dapat hadiah dari seorang secret admirer?

Huh, rasa dia sangat-tak-boleh-nak-describe! Ok meh I cerita. Semalam, I dapat meset dekat facebook dari seseorang. Beliau cakap nak jumpa I dekat campus I. Actually I kenal beliau neh. Beliau pun student KBM jugak. Tapi secara part time sebab beliau dah kerja. Tadi tengahari, beliau sms I, cakap maybe tak jadik datang. Tapi tiba-tiba dalam pukul 2pm tuh, beliau sms lagik cakap dah sampai KBM (UiTM Kampus Bandaraya Melaka).

.jalan-jalan di jonker walk

Salam Readers~

Semalam, I dengan housemate I jalan-jalan dekat Jonker Walk. Kiteorang pergi lepas maghrib. I pergi naik motor dan housemate I pergi jalan kaki. Sebab tak ada lah jauh sangat dari rumah kiteorang. Kalau naik cab, confirm mahal!

I dah lama jugak tak pergi Jonker Walk neh. Best dekat sini. Macam-macam benda jual. Dah lah murah. Kalau cakap nak cuci mata atau window shopping memang tak lah. At least akan beli something. Termasuk lah I. Huuu~

.gathering bloggers di melaka

Salam Readers~

Eh korang, jom buat gathering nak tak? I tak pernah pun attend mana-mana gathering dekat Melaka. Kalau pergi pun, mesti dekat KL =( Ye lah, majoriti semua kawan I dekat KL. Bakal roomate I pun dekat KL.

Jom lah buat dekat Melaka
Melaka best hape~

.kebebasan untuk menulis entry dan sejak bila pendapat tidak boleh di dengar?

Salam Readers~

Masih tidak habis lagi pasal kes semalam. Teeeehehehehe! I tertarik dengan salah satu komen seorang blogger semalam, Paan.

.lain kali, fikir dulu sebelum nak keluarkan apa-apa statement yer

Salam Readers~

Heh, makin hot plak entry I tuh. Relaks relaks. Kan I dah cakap tu cuma pandangan I. Adoii.. Tak sangka lah pulak ramai sentap macam I sampai fikir macam-macam dan bagi komen yang mungkin buat budak tuh terasa sangat.

Im not blaming her. No, Im not. I just tulis apa yang I fikir dan rasa. Perkahwinan bukan semudah yang di sangka. Memang lah hantaran tuh semua tak wajib. Mas kahwin yang penting tapi mesti lah kita nak yang terbaik di hari bahagia kan kan? Lagipun nak kahwin sekali seumur hidup. Lain lah orang yang nak kahwin lepas tuh cerai lepas tuh kahwin balik. LOL.

.public speaking : i am lucky no 1!

Salam Readers~

Hakhak. Macam tak percaya jer yang I dapat giliran nombor 1! Tadi time undian dalam kelas, memang agak kecut lah. Nak cabut nombor pun gigil tangan. I dah agak dah, mesti I dapat nombor satu. Sekali tengok kertas undi, memang dapat nombor satu pun. Huhuuu~~

Mula-mula I macam nervous gila babun. Macam nak tukar nombor tapi macam tak adil lah pulak kan? Sebab I fikir balik, untuk subject public speaking neh, ada 2 kali speech. Kalau yang first speech neh I jadi orang pertama, untuk speech yang kedua nanti, I akan jadi orang last =) Dan speech yang kedua tu nanti lagik berat compared with the first one. So semua ni ada hikmah. Redha jer lah. Huhu!

.siapa rindu i angkat tangan cepat! dan cashout nuffnang untuk kali yang ke lima!

Salam Readers~~

Yeayyyy! I dah kembaliiiiiiii... Rindu I tak? Rindu I tak? I memang dah mood kelaut untuk menulis entry. Dengan tahap kesihatan I kejap ok, kejap tak ok, dengan tahap internet I pun macam sengal-sengal ubi dan menyusahkan I untuk blogwalking, I rasa I nak bersara jer dalam dunia blog. Terasa dunia blog dah tak best macam dulu-dulu.

Kadang-kadang I rasa macam terbeban pulak. T__T Baru-baru ni, I check Nuffnang. Dan tiba-tiba I rasa macam nak cash out. Walaupun tak banyak, tapi I puas hati dengan apa yang I buat selama ni.

Tak yah besarkan mata.
Memang itu jer yang I ada.

.i akan kembali blogging bila i betul-betul sihat

Salam Readers~

I akan away untuk satu masa yang I tak pasti. I masih tak sihat. Masih demam. Kali ni, I batuk, selsema, sakit kepala dan demam. Memang pakej terbaek.

Antibodi I memang terlalu lemah. I sangat cepat sakit sekarang. Letih. Sangat letih. =( I tak dapat berikan komitmen yang baik kepada blog kesayangan I neh. I penat. Sangat Penat.

I mintak maaf sangat-sangat pada korang sebab tak dapat tinggal jejak ke blog korang. Terima kasih sangat-sangat sebab masih datang dan komen setiap entry I. I sangat-sangat terharu. =(

I tak nak MC lagik. Nanti banyak sangat I tertinggal bila lecturer ajar. Minggu lepas, I dah MC dua hari. (Isnin dan Selasa) Kalau ikut kan badan I yang masih tak sihat neh, I memang tak larat sangat-sangat ke kelas. Tapi I akan kuatkan semangat.

Doakan I cepat sihat yer.
Thanks korang.

Bai!

Psssst!
Tiba-tiba I sangat perlukan "Jacob"
yang boleh panaskan "Bella"
Macam dalam cerita Twilight tuu
I SANGAT SEJUK + MENGGIGIL!
T______T

Photobucket

.hoi, jangan langkah bendul boleh tak? grr!

Salam Readers~

Isnin lepas adik lelaki I konvo. Beliau sebelum neh study dekat Unievrsiti Malaysia Terengganu dalam jurusan Bachelor Sains Kimia. Adik I memang mantap, tak macam I. Semua nya tak mantap. Errr!

Ini dia adik I. Beliau baru umur 22 tahun dan dah ada degree. Padan muka I dapat degree lagi 2 tahun sebab lepas abis diploma gedik tak nak terus sambung. T____T Jangan pelik kenapa I lagi kecik dari beliau. Dah memang fitrah I comel dari kecik. Teeehehe~~ *mesti adik I muntah baca statement poyo I puji diri sendiri neh hakhak!