.padan muka kau intan!

Salam Readers~

Time entry ni di-publish, I dah selamat berada di campus I. Hari sabtu pun kena pergi campus gak. Bukan sebab kena pergi kelas ganti, tapi sebab I kena attend induction! Actually induction neh untuk freshies tapi since kem pada semester lepas I tak pergi, so I kena attend untuk semester neh. Registration pukul 730 am dan habis pukul 6 pm! T_____T

Ada 4-5 orang budak batch I yang senasib dengan I. Ohh ohh sedihnya. Bagaimana mahu tidur sepuas hati pada hari sabtu ataupun me-manfaatkan masa yang ada dengan acara dating-dating-an? Ok I jeles dekat korang yang dapat dating okeyh! =(

.spot the difference!

Salam Readers~

Jom tengok gambar lama I.

Ni pic time I diploma.
Nampak innocent jer kan?
Hikss!

i tak suruh sape3 add i dan tak suruh sape3 komen fb i so, knp i nk kene komen fb doang???

Salam Readers~

I geram lah. Setiap hari I akan dapat friend request. Ntah dari siapa-siapa. I rimas sebab I tak kenal pun siapa-siapa yang add I tuhh. Mesti korang cakap I sombong kan?

Masalahnya sekarang, bila I baik hati approve, tak ada lah pulak "orang tu" nak pergi wall I cakap thanks for approve even say hi! dekat I.. Pelik kan? Apa masalah doang semua. Kalau nak kawan dengan I, sila buat cara nak berkawan!

.ok fine, i kena skodeng pagi tadi T____T

Salam Readers~

Pagi tadi, kan I kelas pukul 8.3o sampai 10.3o am tapi kelas habis awal.. Habis pukul 9.3o so lepas I minum pagi I pun cepat-cepat lah balik rumah sebab kepala hotak I neh dah set yang I nak TIDO~ Yeahh.. I memang kuat tidur. Harap maklum ;D

Ok sambung cerita. Lepas I puas tidur, I pun bangun lah kan sebab I ada kelas pukul 123o tengahari. Haish, I pun tak faham kenapa UiTM neh buat kelas tym I sepatutnya nyenyak tidur. Heh, sambung entry. I neh memang suka melalut. =,="

.sakit...... lagi!

Salam Readers~

I sakit lagi.
Tahniah! =(

Update later.

Bai!

Photobucket

.kehidupan peribadi dah tak lagi privasi

Salam Readers~

Bila internet di hujung jari,
memang semuanya dah tak ada privasi.

Jadi, sila berhati-hati menulis entry!


Agak-agak, korang kenal tak siapa minah neh?
Hiksss!

Bai!

Psssst!
Entry auto-published.
I dekat Terengganu menghadiri
convocation adik I di UMT
25 - 27 July 2010

Photobucket

.hai hai stalker!

Salam Readers~

Best kan blogging neh?
Boleh dapat ramai kawan


Tapi yang tak bestnye, kalau blog ni adalah personal blog, kita seakan tiada privacy lagi. Apa yang kita buat, semua orang perhatikan. Kalau orang-orang baik jer tak apa. Tapi kalau orang jahat macamana? Waaaaaaaa takutnyaaaaaaa T_____T

.Contest Aku & Ray Bon

Salam Readers~

Heeee~ Macam dah agak lama tak layan contest. Hari ini dengan suka hati nya I nak masuk contest yang kesayangan I tag. Hakhakhak! Padahal I yang suruh beliau tag I -.-"

http://3.bp.blogspot.com/_tdPPtgCAEAo/TDtR7Y-ECGI/AAAAAAAAA_8/mPhFvq5NDM8/s1600/3567240821_1fe0861dde.jpg

.kasut cantek dari mama!

Salam Readers~

Sambungan dari entry yang lepas.

Ingatkan tak ada siapa yang interested
nak tengok kasut I yang kononnya cantek tuh.
Muahahahaha!

.yeayyy...dapat kasut cantik!!!

Salam Readers~

Tadi mama belikan I kasut.
Pada I,
SANGAT CANTIK!

Mula-mula mama macam tanak belikan.
Lepas I macam merajuk-rajuk,
baru mama belikan.

Heeeee~~

NAK TENGOK TAK?
Hiks!


Pssst!
I dah sampai Muar,
rumah parents I~


Bai!

Photobucket

.kegilaan seorang model payung!

Salam Readers~

Terima kasih kerana membaca entry hangit itu semalam. Nak lagi hangit tak? Meh layan gambar-gambar lain pulak~~ Teeeehehehehehe~~

Ana and the king I

.my life as a part tym model! ^.^

Salam Readers~

Weekend lepas I dapat call dari satu agensi pengiklanan. Mintak I jadik model untuk produk mereka iaitu payung. I neh memang muka payung kot. T_____T So, lepas sign agreement, photo shoot pun di adakan tadi.

Jom layan gambar-gambar I.
Heeeee~~

.korang pernah dapat komen yang banyak tak dalam satu entry?

Salam Readers~

Click to enlarge.

Balik-balik rumah,
check komen dekat blog ada 77 yang belum approve

Agak terkejut!

.eh, duit nuffnang dah seribu!

Salam Readers~

Mula-mula tadi, I nak update pasal I dating semalam. Teeehehehehe~~ Tiba-tiba, I terperasan something. Sila klik gambar-gambar di bawah untuk tumbesaran maksimum! Muahahaha~


I dah merepek sampai 1000 entry!

.gila

Salam Readers~

Batuk tak henti-henti

Gila sakit tekak I
Gila sakit perut I
Gila sakit dada I

Nak tidur bukan main payah lagi
Isk, nak nangis jer rasa

Perit gila tekak neh
Rasa macam dah luka jerr
Sakit
=(

Bai!

Photobucket

.Adolf Hitler tu baek sebenarnya?

Salam Readers~

I dapat artikel neh dari FB adik I. Dan beliau share daripada Azhar Abdullah. I pun baru tau tentang ini. Selama ni, kita semua menganggap Adolf Hitler tu jahat tapi sebenarnya dia baek! Jom kita baca apa yang Azhar Abdullah ni tulis.

---------

Apa yang bakal anda baca ini ialah sebuah email yang saya terima dari seorang kawan dari Arab Saudi...saya terjemahkan ke dalam Bahasa Melayu dan saya kongsi bersama anda semua...
__________________________________________________

Penghormatanku kepada lelaki agung, Adolf Hitler, semoga ada sepertinya di zaman ini...


.blogging on halt

salam readers.

I update guna hp e72 i jer ni.
I tak sihat sangat ni.
Tiba-tiba demam pulak.
Kaki sakit, badan sakit, tekak sakit.
Semua sakit!
T.T

Sekarang ni i dalam kelas.
Tengah tunggu lecturer sampai.

I dah makan ubat, beli dekat kedai runcit.
Tak sempat gi clinic.
Hari ni kelas full sampai 4.3o pm.

Ingat nak MC jer, tapi
kang tertinggal banyak pulak
apa yang lecturer ajar. =(

Doakan i cepat sembuh k.
Dah tak larat sangat ni...
T.T

Bai!
Photobucket

.korang suka bertindik tak?

Salam Readers~

Korang suka tindik tak? Kalau dalam bahasa omputihnya, piercing. Heee~ I suka tindik. Dulu masa sekolah, sakan nak tindik telinga. Telinga kiri 2, telinga kanan 3.

Tapi sejak-sejak I dah matang besar neh, I dah malas nak pakai earing dekat semua lubang yang I tindik. So, I just pakai sepasang earing comel pemberian ehem ehem masa birthday I last year. Err tapi telinga kanan ada extra earing sebab I dah terbiasa pakai dekat bahagian cuping telinga sebelah atas. Baru nampak ganas! Muahahahaha!

.i dah potong rambut!

Salam Readers~

Err comel tauuu!
Teeeeheheeehehe~~

Bai!


Photobucket

.tutorial #27 - meletakkan conversation dalam handphone nokia e72

Salam Readers~


Yang ni senang jer. So, meh tengok step by step. Siapa yang tak tahu apa yang I merepek neh, boleh tengok entry ni pasal conversation dalam handphone I. Credit to Ynaa sebab ajar I.

1) Apply certificate dulu. Tapi siapa-siapa yang dah pernah apply certificate, tak payah lagik. Yang belum apply, boleh apply dengan rujuk Tutorial INI.

2) Then download file neh dan save-kan le Dekstop.

.tutorial #26 - menukar font untuk handphone Nokia e72

Salam Readers~

Atas permintaan yang ramai, I akan ajar macamana nak tukar font untuk handphone Nokia E72. Handphone lain pun boleh tapi pastikan Nokia Symbian S60 sahaja yerr ^^ Buat dengan sabar yer. I pun berhari-hari baru boleh buat. Thanks pada Rara sebab ajar I.

1) Download software FontRouter ni. Dan save-kan ke Dekstop.

2) Masuk website ini, register dan kemudian Login.

*Click to enlarge*
3) Klik Apply cer seperti gambar diatas.

.PAIN-APPLE!.

Salam Readers~


Ini sangat kelakar ok!
Penat nak gelak

Chacha lah neh tiba-tiba layan video neh!
BAHAHAHA!

Bai!

Photobucket

.kali ni betul-betul

Salam Readers~

PTPTN UiTM dah masuk
Sila lah check akaun bank islam anda.

Sekian!

Bai!

Photobucket

.yes! ptptn uitm dah masuk~

Salam Readers~

Mesti berita neh yang SANGAT di tunggu-tunggu untuk semua student UiTM kan? Sama lah macam I. Dah banyak sangat barang yang I dah list-kan. Kuikuikui~ Antaranya baju, jeans, handbag, NIKE sneaker.. Yer, I memang kaki shopping! DSLR memang tak dapat lah nak beli guna duit PTPTN. Tu kena tunggu duit $$ Nuffnang! Heee~