.tips : apa beza buffered dengan metered earning?

Salam Readers~

Nak tahu apa beza buffered earning dengan metered earning? Heh, actually mereka neh adik beradik. Ok, meh I cerita pasal Buffered earning dulu k.

Click to enlarge.
Tengok, buffered I dari 7 tinggal 5 dahh
T_____T

Buffered neh adalah iklan yang sentiasa ada dalam blog korang. Ada 2 kebarangkalian. Yang pertama, ianya ada dalam blog korang untuk satu tempoh masa tertentu. Contohnya, sesebuah advertiser mahu kan iklan Celcom *contoh* berada dalam blog korang sehingga 30 july. So, ia akan keluar dalam blog korang sehingga 30 july. Once iklan tu dah habis, dia akan jadik metered earning dan takkan keluar lagik dalam blog korang.

Kebarangkalian yang kedua. Contohnya, sesebuah advertiser just nak 100 orang klik iklan korang atau 100 unique visitor sehari. So, bila cukup 100 orang, iklan tuh pun takkan keluar dalam blog korang lagik dan akan jadik metered earning. Errr faham tak?

So jangan komplen-komplen kenapa korang ada buffered, tapi kadang-kadang beliau segan-segan nak keluar. Teeeehehhehe~~

Click to enlarge.


Ni pulak metered earning I. Dapat banyak buffered tapi tak kekal lama. So jadik lah metered! T_____T Antara Buffered dengan Metered earning, buffred lagik penting. Lagik lama ianya ada dalam blog korang, peluang untuk korang dapat duit, lagik TINGGI! Hiksss~~Sekarang iklan celcom I mendahului carta~~ Mintak-mintak ianya akan semakin meningkat!

Click to enlarge.

Alhamdulillah.. Ni duit yang dah pernah I dapat sepanjang I ber-blogging. 4 kali cash out. Errr I share apa yang I tahu jer. Kalau korang tak faham, boleh tanya! Heeee~

Bai!

Photobucket