.tips dapat MC sehingga seminggu

.salam readers~

.haa mesti korang semua pelik kenapa i boleh tiba-tiba jatuh sakit dan di beri MC seminggu? .mesti korang semua jeles sebab walaupun korang jatuh sakit, korang hanya di beri MC sehari macam ana farhanah .kuikuikui~

.i akan bagi tips macamana nak dapat MC seminggu
.sila ikut langkah-langkah di bawah
1) .pastikan bila anda bangun tidur, anda rasa sejuk tapi badan anda panas
2) .pastikan bila anda nak tidur, anda susah nak tidur
3) .pastikan bila anda susah nak tidur, anda kena nangis-nangis dan telefon bakal roomate anda, yer bakal roomate anda, bukan bakal roomate saya ^^
4) .pastikan bila anda nangis-nangis, mata anda akan bengkak-bengkak
5) .pastikan bila mata anda bengkak-bengkak, anda teruslah pergi ke klinik kerajaan *klinik swasta pun boleh, tapi untuk student IPTA, lecturer susah sikit nak accept MC dari klinik *
6) .pastikan bila sampai dekat klinik tu, jangan buat muka gembira, buat muka sakit .baru lah nampak real sikit *walaupun hakikatnya, anda memang sakit, kalau tak sakit pun, sila berpura-pura sakit dan set your mind yang anda semua mahu MC seminggu! yay~*
7) .bila doc tanya, sakit apa, sila sebutkan simpton-simpton ini
--- pening kepala
--- badan panas, tapi rasa sejuk
--- menggigil-gigil *sila gosok-gosok tangan anda tanda anda sangat sejuk*
--- batuk & selsema *time ni, sila berpura-pura batuk sambil kerut-kerut dahi*
8) .bila doc nak bagi MC, pura-pura terkejut .cakap "saya ada kelas, saya ada kursus, wajib pergi" dan doc tu akan cakap, "siapa koordinator? suruh dia call saya. awak tak boleh pergi, nanti jangkit semua orang" .HAHAHA!
9) .jika doc hanya bagi MC selama sehari, sila jangan makan ubat yang doc tu bagi
10) .dan ulang semula step 1 jika anda melalui step ke-9
.selamat mencuba!

.sekian~

.bai :)

Photobucket