.tak pernah dalam seumur hidup dapat MC sampai seminggu!

.salam readers~
.scheduled entry.

.mungkin time entry ni di auto-publish, i dah sampai rumah ataupun i dekat asahan, melaka *ada camping HR* .i actually confused whether nak pergi camping atau balik rumah .pagi tadi, i dah pergi clinic .i dah update dekat entry before this

.masa i pergi clinic tu, tak ramai sangat orang .ada lah dalam 5 orang .then sampai-sampai jer, dia check suhu badan i .i tak sure pulak berapa .sebab i memang dah tak larat, malas nak pikir banyak .lepas amek suhu, nurse tu bagi i mask .i tanya dia "kenapa nak kena pakai mask?" .then nurse tu cakap "suhu badan adik tinggi, kena pakai mask, nanti jangkit orang lain" .so i pun pakai lahh

.then tak sampai 5 minit, M.A *medical assistant* tu panggil nama i .dekat clinic tu tak ada doc sebab clinic ni clinic UiTM jerr .so, doc jarang datang .apa-apa refer pada M.A .lepas dia check-check i semua, dia cakap, nak bagi i MC seminggu sampai 24 hb .i sangat terkejut .i tak pernah sakit seteruk neh and tak pernah dapat MC selama neh .MA tu cakap i kena ILI *influenza like illness*

.paling lama pun i dapat MC dalam 2 hari jer .dia suruh i balik rumah, sebab takut berjangkit .sekarang kan, dah ada wabak kedua h1n1 .i pun tak sure lah .tapi dia cakap, tak nak demam i jadi worse .hari tu i dah demam, tapi tak lah seteruk neh .ingat dah baik dah hari tu .gedik betul lah nak demam balik

.i tak suka demam-demam bagai ni .seksa gila .nak makan pun susah .pastu i kena pakai stokin, kena pakai glove, kena pakai slimut sebab i memang tak tahan sejuk .dah lah i ni macam tulang bergerak T_______T

.i makan mushroom soup je lunch tadi

.and minum hot chocolicious dekat KRR
.i tak boleh minum ais
T________T

.time i type entry ni pun, kepala i dah pening semacam .kejap lagi i nak makan ubat *lagi dan tidur .letih lah asyik makan ubat jerr .i kena selsema sekali .asyik nak bersin jerr .waaaa T________T

.tadi mama cakap, kalau esok i tak larat nak pergi camping tu, abah akan datang kolej ambil i .bagus lahh .i pun serius shit tak larat .ingatkan nak kuatkan semangat, nak pergi jugak camping yang-macam-haram-tak-boleh-pakai-jeans-kena-pakai-khakis-and-seluar-track-jerr .i malas nak layan sakit i ni .tapi sakit i ni jenis datang-datang .macam chipsmore, kejap ada, kejap tak ada .takut lah jugak kawan-kawan jangkit i .thats why M.A tu bagi i MC sampai seminggu .dia nak kuarantin i dekat rumah T_____T

.k lah, i dah sejuk dah ni
.nak tidur

.doakan i cepat sembuh
.i tak nak skip kelas banyak sangat

.bai! :(

Photobucket