.kenapa aku benci pak guard & mak guard sangat sangat?

.salam readers~

.ini entry bengang!

.muka i neh muka asyik kena tahan dengan guard jer :(
.hari tu pergi kelas, kena tahan alasan?
.baju pendek
.jeans low cut


.nasib baik i bertudung ke kelas
.kalau tak, mesti kena tahan jugak
T____T

.tapi yang pelik nya senior yang
.warna rambut ala-ala beyonce
.baju lagi ketat &&& jarang
. tu lepas pulak
.pelik kan?

.rambut i cuma highlight kaler gold sikit jer :(

.i buat nose piercing .tapi tak pernah lagi ke kelas dengan nose ring *dekat shah alam dulu i pakai jer* .tapi i pernah nampak seorang staff dekat campus sini pakai nose ring .kalau staff, memang di bolehkan ke? .tak faham betul rules dekat sini

.hari ni jumaat .kena pakai baju kurung ke kelas .pagi i pakai baju kurung, petang i pakai jeans .sebab selama ni, i memang pakai jeans sebelah petang tapi tu dekat campus shah alam .time i buat diploma .tapi dekat sini, i tak faham kenapa guard sangat kerek .mengalahkan lecturer gaya dia =.="

.abah i dah banyak kali gaduh dengan guard-guard neh
.abah i kan polis, memang nak menang je lah ^^

.ada 1 day tu, abah datang dengan mama & chacha, visit i dekat sini .time tu memang waktu melawat .tapi si guard ni dok usha-usha kami semua .wtf lah .apa hal nak tengok tengok .bongokssss kuasa lapan .haruslah abah i sound dia balik .and i rasa, guard memang dah mark muka i, thats why i selalu kena tahan!

.petang tadi, i dah sampai campus, nak masuk kelas pukul 230 .si guard perempuan tu suruh i balik, tukar baju kurung .nasib baik i bukan jenis melawan .so i dengan sopan santun nya balik lah kolej dan tukar baju .memang wtf lah kan .i dah lah excited nak pergi kelas sebab dah seminggu MC .grrr!

.bila settle tukar baju, i pergi campus semula .and the best thing is, i nampak ada 2 orang girls tu pakai tshirt and jeans .slumber derk je lalu depan perempuan guard yang tegur i tadi and that guard tak tahan pun girls tu! .see? .memang kurang ajar lah .i penat, balik kolej, sweating bagai, semata-mata nak tukar baju .perghh memang haram lah kan? .before this pun, i pernah nampak girls pakai jeans sebelah petang, tapi tak kena tahan pun T_____T

*ni salah soang girl yang mak guard buat tak tau*
.dia dah "bayar" ke?

.nasib baik hari jumaat
.sabar jer lahhh intan

.at least,
i lagi bagus dari guard tu yang hanya guard
*emo*

.dah, lepas ni, pakai baju kurung setiap hari
.sekian!

.bai! :(

Photobucket