.tipah tak nak tertipu lagi bang

.salam readers~
.this is the scheduled entry.

.hari ni, isnin 25 januari merupakan hari yang tak berapa malang bagi i .pagi-pagi dah bangun subuh, siap-siap untuk ke kelas pukul830 am .siap study sikit-sikit .lepas tuh dalam 8am tuh turun lah ker parking motor .bukak segala kunci mangga bagai, i pun start lah ego buruk i tuh guna starter .tiba-tiba tak boleh start lah pulak kan T_______T .adoiii mesti batt weak ni .tuh la, suruh pakai energizer tak mau T_____T

.i pun dengan tak malu nya mintak tolong anak-bujang-makcik-penjual-kuih-sarapan-pagi tolong kick start as i memang tak kuat nak kick start plus tak kuat langsung nak double stand i punya skuter tuh .then, anak-bujang-makcik-penjual-kuih-sarapan-pagi dengan penuh macho dan bergayanya tolong lah kick start skuter i dan i pun pergi lah kelas dengan jayanya

.i habis kelas dalam pukul 430 pm .lepas i habis kelas, i pun pergi lah dekat parking moto KBM dekat bawah tanah tu .err bawah bangunan sebenarnya =.=" .lepas tuh tiba-tiba tak boleh start lagi .memang sah lah batt motor i buat hal .i dah hangin dah .dah la i pakai kebaya-konon-konon-macam-perempuan-melayu-terakhir .takkan lah bila i dah pakai kebaya-konon-konon-macam-perempuan-melayu-terakhir nak kick start motor tuh .kang jatuh lah imej i yang ayu ni .wth intan T___T

.lepas tu, i pun ala-ala sopan pergi lah mintak tolong dekat seorang abang err mungkin adik yang kebetulan dekat parking motor tuhh ".errr abanggg..boleh tak tolong start kan motor kite? .batt dia weak lahh" .then abang tuh pun tolong lah startkan .then i pun buat muka blush blush sambil cakap tenkiu dan terus memecut laju motor i .harap maklum, petikan ini ada unsur-unsur penambahan hyperbola .kasi sedap sikit cerita i .kuikuikui~

.tokei tuh sedang godek-godek motor i

.lepas tu, haruslah i terus pergi kedai motor berdekatan .i cakap dengan dia nak tambah air battery .but then tokei kedai tu cakap, air battery i still penuh lagi .battery i yang buat hal .i tanya dia berapa RM .dia cakap RM70 .jenama bagus, tahan lama .tapi i tak terus tukar, i call dulu boss besar merangkap menteri kewangan dalam rumah i .alaa abah i ler tuh! .huhuh .abah cakap mahal .sebab kat muar boleh dapat lagi murah .abah i polis kot .mesti lah dapat murah .i ni cuma penjenayah kelas bawahan .mana dapat murah T______T

.then abah cakap, tukar jer lah .tapi tiba-tiba tokei tu cakap hari ni tak boleh, kena tunggu esok .tapi esok i ada kelas pagi, pukul 830 .takkan i nak mintak tolong anak-bujang-makcik-penjual-kuih-sarapan-pagi tolong kick start lagi .kang dia ingat i nak ngorat dia pulak T____T .i tak berniat langsung punnnn .i ni mangsa keadaan yang teraniaya T____T *ceh intan, tak memasal .dah macam drama dah .kah kah*

.then tokei tuh cakap, kalau nak hari ni boleh, tapi kena tunggu sejam sebab dia nak charge battery tu dulu .dia suruh i tinggalkan motor i dan pergi jalan-jalan sorang-sorang dekat ocean .kalau i kena ngorat dengan lelaki hensem macamana? .macamana i nak jawap dengan bf i? .kalau i kena kacau dengan mak nyah macamana? .teeehehehe~~

.eh balik ke cerita asal .kesimpulannya i tak tukar lagi battery .mahal ker murah ek battery motor ego RM70? .i tak nak lah tertipu dengan cina tuh .tipah tak nak tertipu lagi bang T____T .i ni orang meskin .rm70 tuh boleh buat makan sebulan tau dekat sini .kesian dekat i .korang derma lah dekat i .nak i bagi num account ker? .kuikuikui~

.k lah, i pinjam broadband housemate i ni, abang aziz .abang aziz ni perempuan tau ;D .kah kah~ .nama dia azeza .budak lagiiii .nanti i update lagi ekk~

.bai! :)

*.:。✿*゚‘゚・✿.。.:* *.:。✿*゚’゚・✿.。.:* *.:。✿*

p/s:
.bestnya dapat update blog selalu macam dulu
.heeee~

dan

.tolong undi i dekat SINI
.simply type :
no 4 - intanurulfateha
di ruangan comment
.thank youuuuuuu! :)